cluc24

sâmbătă, 15 octombrie 2016

Responsabil la perdele si draperii


Nu poţi fi niciodată responsabil!” aşa mi se adresa lumea în general. Nu eram iresponsabil doar, că nu luam lucrurile în serios.
Pentru a demonstra că nimic nu este aşa cum pare, m-am gândit să mă schimb şi să demonstrez că pot fi altfel. Soţia mea era plecată câteva zile din localitate şi m-am decis să mă ocup de treburile casei.
Prima zi am privit în ansamblu locuinţa, de parcă abia mă mutasem. Covorul era în regulă, vasele erau curata şi la locul lor (nu le folosisem), praful nu apăruse (închisesem uşile să nu intre), florile erau udate iar la secţiunea draperii , totul era în regulă deoarece nu le-am mai tras la o parte pentru e mă uita la televizor de pe balcon, pentru că mutasem balconul în sufragerie.
A doua zi a fost mai interesant. Am aruncat o scurtă privire prin casă şi m-am dus la culcare.
A treia zi, am decis să fac şi eu ceva, deci am mutat un bibelou de pe un raft pe altul. Fericit, m-am culcat satisfăcut. Apoi a sunat telefonul. Mă gândeam că se întoarce celălalt membru al familie dar nu era aşa. Era o verişoară care o vroia pe soţia mea, ca să-i lase pentru o zi, în grija pe fiul lor. Atunci mi-a picat şi mie o idee de responsabilitate. Am spus că avem noi grijă de copil şi voi trece pe la ei să-l iau la noi. Verişoare a fost fericită şi astfel, a patra zi, m-am dus după pitic. Mă gândeam că am grijă singur de el, fac curat prin casă şi voi ajunge la rangul de responsabil.
Ajuns la verişori, acaparez copilul dar nu înainte de a vedea haosul de acolo. Mă gândeam că nici ei nu sunt responsabili. Păreau săraci, nu aveau bibelouri, perdele şi nici covor!
Cu piticul în braţe, ajung acasă şi-l plantez în sufragerie dându-i nişte jucării şi banane. Ţipă dar nu-i acord atenţie. Mă apuc de curăţenie în dormitor. Termin în timp rezonabil şi sunt fericit că este liniştite. Mă mut cu aspiratorul în sufragerie şi încremenesc. Piticul nicăieri. Încep să-l strig, dar pauză, Mă uit la uşă... nu-i, pe balcon...nu. Cu teamă privesc în jos, pe iarbă...nimic. Bine că stau la parter!
Intru în sufragerie şi.... printre perdele şi draperii , decupat, se vede un cap...de pitic. Nu apuc să spun ceva că mă împiedic de coaja de banană şi pic lat, pe jos, în râsetele copilului. Nici nu ştiu ce să fac! Să mă supăr pe situaţie, pe pitic, pe distrugerea decorului preferat al soţiei mele!
Îmi fac repede un plan, în timp ce recuperez copilul. Dau jos perdelele şi draperiile, le tai până la zona cu găuri, punându-le apoi la spălat. Nu ştiu ce program să aleg la maşina de spălat şi o fac la nimereală.
Renunţ la curaţenie şi iau copilul la plimbare, în patru labe, prin casă. Iau repede o bere să mă calmez şi mă duc în baie. Maşina şi-a terminat programul şi fericit scot materialele... Perdelele şi draperiile au intrat la apă. La propriu... au devenit mini, ca şi fustele piţipoancelor!
Mă întorc la pitic şi descopăr că berea mea a dispărut... pe jos şi o parte savurată de copil. Mă sperii şi trec la curăţenie. Piticul apasă pe tastele de la laptopul care porneşte brusc. Mă gândesc să-i pun desene animate dar, întâi să caut o soluţie pentru perdelele şi draperiile îndrăgite de soţia mea. Cu un motiv anume, ajung la site-ul cromatique unde găsesc tot ceea ce-mi trebuie. Caut rapid pedelele şi draperiile care să fie realizate din materiale naturale. Găsesc unele din bambus, in şi chiar bumbac. Descopăr că au un showroom şi mă decid să-l vizitez pentru a alege culoarea perfectă. Iat perdeaua mini într-o mână şi piticul în cealaltă pornind spre magazinul de prezentare. Piticul este fericit că se plimbă în timp ce eu sunt îngândurat.
Ajuns la destinaţie, încep să studiez produsele iar o domnişoară mă întreabă dacă mă poate ajuta. Eu aprob din cap că da, oferindu-i piticul în grijă. Apoi mă duc la altă domnişoară care mă ajută să aleg combinaţia perfectă a produselor solicitate, care să se combine perfect cu mobila, locaţia şi având culoarea semănătoare cu cea din mâna mea. Fericit, zâmbesc şi eu, responsabil. Am găsit produsele dorite, realizate din bumbac! Ar fi bune şi două perne decorative...
Returnez copilul la părinţii care au fost satisfăcuţi de serviciul pe care l-am făcut. Revin acasă unde montez şi reamenajez sufrageria care arată perfect! Am fost responsabil de două ori...
Se aude uşa de la intrare... Vine şefa... Oare obsearvă vreo schimbare? Dacă nu-i place? Repede să ascund făcăleţul!
Trebuie să-i placă, că este de calitate, ales cu suflet şi realizat cu profesionalism! Astfel am fost responsabil cu decoraţiunile interioare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu