cluc24

duminică, 26 martie 2017

Capcanele sănătății

Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului. Dacă nu suntem sănătoși nu putem realiza nimic iar viața ar fi un adevărat chin.
Mulți oameni evită să meargă la doctor pentru a nu fi surprinși de problemele medicale pe care le pot avea. De fapt ei consideră că viața este ca o loterie. Dacă afli din timp de problemele care încep să apară, ai timp să intervii până nu este prea târziu.

Ce ne influențează sănătatea?

În primul rând este viața pe care o ducem. Putem să ne obișnuim cu ea, cu rutina ei sau să intervenim drastic.
Stressul este prezent tot mai mult în viața noastră: acasă, la servici, pe drumul dintre casă și servici. Trebuie să avem mentalitatea de a uita problemele de servici, acasă, iar pe cele de acasă, la servici, reușind astfel să rezolvam mai ușor unele situații. Nu trebuie să neglijăm problemele, dar trebuie evaluate pe rând, pentru că orice problemă trebuie să aibă și o rezolvare, așa cum am învățat la matematică. Trebuie să prioritizăm problemele și situațiile apărute.
Oboseala... intervine, normal în viața noastră. Vrem să facem totul pentru a mulțumi pe toată lumea, dar nu se poate. Trebuie să ne acordăm și nouă, un mic răgaz, momente de relaxare, pentru suflețelul nostru.
Alimentația.... Aici este mereu o mare problemă. Mâncăm pe fugă, ce apucăm, când reușim. Trebuie să ne stabilim un program de servire a meselor și o alimentație corespunzătoare. Putem evita alimentele care ne produc anomalii în organism și pe cele care ne plac și nu sunt sănătoase să le consumăm mai rar.

Alimentația

În alegerea alimentelor adecvate trebuie să vedem atât ceea ce nu îngrășă și nu mărește colesterolul cât și eliminarea produselor cu „E”-uri. Să alegem produsele naturale.
O altă capcană a alimentației este cea legată de valabilitatea produselor. Uneori achiziționăm produsele și uităm efectiv de ele, iar apoi ori le aruncăm ori le consumăm deși sunt expirate. Este important să urmărim data valabilității de pe produs.
Un produs alimentar poate avea un termen de valabilitate dar totuși să fie stricat. Dacă produsul nu este păstrat la temperatura necesară, acesta se degradează iar consumul ei duce la îmbolnăvire.
Eu personal, am întîmpinat această problemă la achiziția unui pește congelat, care pregătit pentru a fi gătit, a fost stricat! Probabil nu a fost păstrat la temperatura necesară și apoi a fost congelat pentru a fi valorificat.

Eticheta inovatoare

Referitor la cele prezentate anterior, firma Caroli a găsit soluția ideală. Primul experiment este realizat pe un produs care este printre cele mai solicitate de clienți: salamul Semenic Extra. Acesta trebuie menținut la o temperatură optimă între 2-8 grade C. Pe eticheta produsului se află un cadran termosensibil care indică stadiul produsului. Acest Carolimetru Termic indică culoarea verde pentru temperatura optimă, iar dacă temperatura crește peste aceste valori, culoarea devine galbenă, atenționându-i pe consumatori, adică #mâncarecunotificare.


Este o idee inovatoare care trebuie continuată și la alte produse și extinsă și cu un semnalizator acustic care să avertizeze din timp, temperatura crescătoare a produsului

Viața are prioritate, sănătatea este mai mult decât necesară!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu