Sănătatea este bunul cel mai de preț al
omului. Dacă nu suntem sănătoși nu putem realiza nimic iar viața ar fi un
adevărat chin.
Mulți oameni evită să meargă la doctor
pentru a nu fi surprinși de problemele medicale pe care le pot avea. De fapt ei
consideră că viața este ca o loterie. Dacă afli din timp de problemele care
încep să apară, ai timp să intervii până nu este prea târziu.
Ce ne influențează sănătatea?
În primul rând este viața pe care o ducem.
Putem să ne obișnuim cu ea, cu rutina ei sau să intervenim drastic.
Stressul este prezent tot mai mult în
viața noastră: acasă, la servici, pe drumul dintre casă și servici. Trebuie să
avem mentalitatea de a uita problemele de servici, acasă, iar pe cele de acasă,
la servici, reușind astfel să rezolvam mai ușor unele situații. Nu trebuie să
neglijăm problemele, dar trebuie evaluate pe rând, pentru că orice problemă
trebuie să aibă și o rezolvare, așa cum am învățat la matematică. Trebuie să
prioritizăm problemele și situațiile apărute.
Oboseala... intervine, normal în viața
noastră. Vrem să facem totul pentru a mulțumi pe toată lumea, dar nu se poate.
Trebuie să ne acordăm și nouă, un mic răgaz, momente de relaxare, pentru
suflețelul nostru.
Alimentația.... Aici este mereu o mare
problemă. Mâncăm pe fugă, ce apucăm, când reușim. Trebuie să ne stabilim un
program de servire a meselor și o alimentație corespunzătoare. Putem evita
alimentele care ne produc anomalii în organism și pe cele care ne plac și nu
sunt sănătoase să le consumăm mai rar.
Alimentația
În alegerea alimentelor adecvate trebuie
să vedem atât ceea ce nu îngrășă și nu mărește colesterolul cât și eliminarea
produselor cu „E”-uri. Să alegem produsele naturale.
O altă capcană a alimentației este cea
legată de valabilitatea produselor. Uneori achiziționăm produsele și uităm
efectiv de ele, iar apoi ori le aruncăm ori le consumăm deși sunt expirate.
Este important să urmărim data valabilității de pe produs.
Un produs alimentar poate avea un termen
de valabilitate dar totuși să fie stricat. Dacă produsul nu este păstrat la temperatura
necesară, acesta se degradează iar consumul ei duce la îmbolnăvire.
Eu personal, am întîmpinat această
problemă la achiziția unui pește congelat, care pregătit pentru a fi gătit, a
fost stricat! Probabil nu a fost păstrat la temperatura necesară și apoi a fost
congelat pentru a fi valorificat.
Eticheta inovatoare
Referitor la cele prezentate anterior,
firma Caroli a găsit soluția ideală. Primul experiment este realizat pe un
produs care este printre cele mai solicitate de clienți: salamul Semenic Extra.
Acesta trebuie menținut la o temperatură optimă între 2-8 grade C. Pe eticheta
produsului se află un cadran termosensibil care indică stadiul produsului.
Acest Carolimetru Termic indică culoarea verde pentru temperatura
optimă, iar dacă temperatura crește peste aceste valori, culoarea devine
galbenă, atenționându-i pe consumatori, adică #mâncarecunotificare.
Este o idee inovatoare care trebuie
continuată și la alte produse și extinsă și cu un semnalizator acustic care să
avertizeze din timp, temperatura crescătoare a produsului
Viața are prioritate, sănătatea este mai
mult decât necesară!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu