cluc24

vineri, 21 octombrie 2016

Migraţia încotro?


Cu ocazia concursul Reporter şi Blogger European  în cadrul căruia jurnaliştii şi bloggerii trimit articole pe teme europene care sunt evaluate de un juriu competent,  până în 31 octombrie, m-am oprit şi eu să reflectez asupra problemelor importante pentru a fi dezbătute de Comisia Europeană. Această comisie are un rol important în rezolvarea problemelor care apar.
O importanţă deosebită trebuie acordată migraţiei. Prin emigrarea populaţiei se realizează un dezechilibru european şi mondial. Unele zone ajung să nu mai fie populate,  iar mediul neîngrijit va conduce spre distrugere. În acest fel apare Apocalipsa mult discutată, provocată de oamenii care vor să trăiască mai bine. Mediul înconjurător are influenţă asupra oamenilor din zonă dar se răsfrânge, încet dar sigur asupra întregii planete.
Migraţia poate fi stopată prin programe speciale pe care le poate dezbate şi aproba Comisia Europeană. Omul trebuie să fie în centru atenţiei. Din păcate, ei nu sunt sprijiniţi pentru implementarea unor programe de dezvoltare zonală, structurată pe domenii de activitate cunoscute şi experimentate în timp de populaţia care-şi are habitatul acolo.
Oamenii migrează atât din cauze sociale, economice cât şi politice. Orice migrare are repercursiuni negative atât asupra emigranţilor cât şi asupra statelor care-i primesc şi găzduiesc. Este mai uşor şi mai profitabil ca ţările prin companiile private pe care le au în „custodie” să investească într-o ţară, dezvoltându-şi astfel şi afacerile.
Statutul emigrantului este de asemenea o problema stringentă şi rezolvabilă de către Comisia Europeană. De multe ori stăm şi medităm. Oare chiar nu se poate nimic sau tergiversările au un anumit scop?
Problema migraţiei nu este legată strict de oameni cât de cadrul legislativ, instrumentul care parafează statutul persoanei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu