cluc24

marți, 29 noiembrie 2016

Provocarea


Puterea fiecărui individ vine din interiorul său. Dacă are o suferinţă, o teamă de vină este psihicul său.
Eu când eram mic, păduri cutreieram (ca şi Eminescu), cărţi citeam şi mă pregăteam fără teamă de viaţă. Consideram că totul este uşor. Îmi plăcea să călătoresc, să mă caţăr în copaci sau să sar poarta (doar când mergeam la sora mea, cu mâncare de la părinţi, iar ea şi soţul ei nu erau acasă), să joc fotbal şi să mă distrez.
Anii au trecut iar o primă cădere în gol, precum avusesem în coşmarurile mele tip premoniţie, m-au făcut să-mi fie teamă de înălţime, de neprevăzut.
În momentul în care am căzut de pe o scară care a alunecat, iar capul meu era în nori şi piciorul în ghips, am constatat că nimic nu mai este cum mă aşteptam.
Această stare mi-a influenţat destinul familial şi profesional. Fiind temător de înălţime, nu puteam ajunge în vârfurile piramidei ierarhice de la servici, iar familia era mereu pe locul doi, într-o luptă veşnic pierdută.
A venit o perioadă grea şi m-am decis să fac o schimbare. M-am înscris la un master şi la un curs de antreprenoriat, nu că aş fi avut gânduri de afaceri dar mai învăţam câte ceva. În cadrul acestui curs am fost trimis la o pregătire practică, la munte unde făceam exerciţii mentale şi fizice. Când am fost pus în faţa unui perete vertical pentru a-l escalada, am tras aer puternic în piept şi am vrut să mă retrag. Ruşinea a luat locul senzaţiei de teamă şi am decis să mă apuc de căţărat. Nu aveam ce pierde, dacă cădeam eram prins în lanţurile protectoare. Speram să urc câteva nivele...
Am pornit în căţărare şi începuse să-mi placă, până m-am speriat, de soarele care mă orbea de pe vârful peretului. Ajunsesem sus! M-am simţit de parcă eram în cer!
Din acel moment mi-am dat seama, că încercarea moarte n-are iar viaţa îşi continuă cursul, indiferent de ceea ce fac, dar contează cum fac. Din acel moment am început să trăiesc la înălţime, la propriu şi la figurat.
La servici eram neînfricat, dur dar cu soluţii reale, urcam chiar pe utilajele şi instalaţiile de care, actualmente se ocupă echipa care se află în subordinea mea!
Când am început activitatea pe bloguri, am reuşit să câştig unele premii, dar apoi am crezut că este norocul începătorului, însă nu a fost aşa. Experienţele de viaţă, acumulate, îmbogăţesc albumul existenţial al fiecăruia.
După prmul premiu, am sărbătorit evenimentul cu un pahar de Stalinskaya, pentru că era frig iar această băutură este una specifică celor puternici, provocându-i.
Preparată conform unei rețete tradiționale rusești, STALINSKAYA Vodka este recunoscută pentru tăria gustului, pentru rigoarea selecției materiilor prime și îmbunătățirea constantă a procesului de producție și a tehnologiei folosite. Încă de la lansare, sub sloganul „Pentru cei puternici”, STALINSKAYA este alături de cei care care au curajul să riște pentru a transforma orice încercare într-o victorie, de cei al căror succes este alimentat de tăria de caracter”. Marca aniversează anul acesta 20 de ani pe piața din România.
Acum nu-mi este teamă, decât de teama că nu-mi mai este teamă!:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu