cluc24

marți, 19 februarie 2019

Ți-am dăruit un trandafir!


Pătrățel pătrunde țopăind în apartamentului vecinei Gogoșar.  Sora lui, Maimuțel îl privește mirată iar Gogonel îl întreabă:

-          Te-a înțepat vreo albină?
-          Nu! Dragă vecinică Gogoșar, ți-am luat un trandafir!
Gogonel mărește ochii căutând cu privirea floarea, iar Maimuțel își rotește capul în diferite direcții pentru a observa obiectul care părea ascuns, deoarece acesta nu exist fizic.
-          Este unul virtual? - întreabă Gogoșar.
-          Uite... la asta nu m-am gândit, spune Pătrățel ocupând loc în fotoliu.
Toți cei din cameră, se uită mirați la Pătrățel așteptând să continue discuția, dar acesta ia telecomanda și pornește televizorul, în surdină. Gogonel i se adresează:
-          Unde este?
-          Ce anume?
-          Trandafirul?
-          A... În grădină!
-          Of! Nici mie nu-mi cumpără.... ce glumă - exclamă Maimuțel supărată.
-          Păi nu am zis că ți-am adus un trandafir. Am spus că ți-am luat... un trandafir. Ai și tu niște flori de trandafiri, să nu fii supărată - spune Pătrățel, uimindu-i din nou pe cei din jur.
-          Nu te înțelegem.... - oftează si Gogonel, în timp ce Gogoșar aruncă o privire pe geam.
-          Am cumpărat trandafiri butasi. I-am pregătit și le-am săpat o groapă în grădină, lângă bloc. Le-am udat și fiind butasi trandafiri urcatori vor crește și vor ajunge la ferestrele voastre, la Gogoșar și la Maimuțel. Este o investiție pentru viitor, astfel că nu vom fi nevoiți să căutăm la florărie ce vă dorți, pentru că vom avea aici, lângă noi, acasă! - spune Pătrățel 

-          Super!
-          Este ca atunci când plantezi un copac - spune Gogonel
-          Ceva care ne reprezintă ca prieteni! - spune Pătrățel.
-          Să-i dăm un nume - gândește Gogonel.
-          Florile au nume - susține Gogoșar.
-          Da, se numește trandafir urcător... haha... Laguna!
-          Mi se pare cunoscută denumirea - gândește Maimuțel.
-          Da. Laguna este un trandafir urcător cu flori romantice de o culoare roz puternică. Acest trandafir înflorește în mod repetat din luna Mai până se face toamnă târzie.
-          Oare face multe flori? - se întreabă Maimuțel.
-          Florile sunt grupate in corchine de câte 6 -8 flori cu câte 45 - 55 petale duble. La maturitate, trandafirul atinge înălțimi de până la 2.5m ți o lățime de 1m. Sunt englezești.
-          O să avem flori pentru toate sărbătorile - se bucură Gogonel.
-          Și nu orice floare! Acest trandafir are cinci medalii (aur si argint) obținute la concursurile internaționale. Este una dintre cele mai valoroase specii de trandafiri de la Jardina.eu. 
-          Da... Trandafiri de aur și argint, pentru fete de diamant! - spune Gogonel. Poate ne perfecționăm în limba engleză!
Maimuțel se uită mirată la Gogonel, iar Pătrățel privește cu coada ochiului la Gogoșar, pe fața căreia apare un zâmbet ascuns....

3 comentarii: