cluc24

luni, 28 noiembrie 2016

Descărcarea…


Conviețuirea și înțelegerea în cadrul unei companii multinaționale este dificilă. Problema nu este compania în sine ci managerii, conducătorii departamentelor. Fiecare angajat are propria lui personalitate și nu dorește să-i fie încălcată. Unii manageri nu gândesc și decid doar prin prisma propriilor concepte. Ei dacă greşesc nu recunosc.
De multe ori disputele se amplifică la nivel structural inferior din cauza incapacității sau a lipsei de înțelegere la treptele ierarhice superioare.
Orice problemă managerială se transmite, perturbator la nivelul imediat inferior. Multe companii organizează petreceri, întâlniri de afaceri pentru ca angajații să socializeze dar acest team-building nu este cu folos, deoarece totul este doar o simplă prezență, uneori neagreabilă.
Pentru ca fiecare să-și exterioreze simțămintele şi ideile este nevoie de un mod strict de refulare a propriului interior. Întâlnirea benefică este aceea în care-și poți utiliza armele pentru a demonstra că fiecare este util în felul său, un fel de luptă cu gloanțe oarbe, sau de ce nu, un airsoft .
Se poate închiria o cabana de week-end unde reprezentanţii firmei vor participa la o consfătuire care va fi mult mai fructuoasă decât cele obișnuite.
Vineri seara va debuta cu o întâlnire mai mult protocolară. după care ziua de sâmbătă va fi una specială şi decisivă în modelarea caracterelor. Participanții se vor împărți în două echipe, pornind în pădurea din spatele cabanei, unde vor disputa o luptă cu arme, ale căror gloanțe sunt niște bile. Aceste cartuşe nu vor lăsa urme dar vor pecetlui soarta disputei.Capul va fi protejat dar mintea... va acţiona!

În urma acestei bătălii, fiecare va rămâne cu amintirile plăcute ale momentului, corelate cu momente care îndeamnă la meditație, la o gândire care poate influența mentalitatea participanților și bunul mers al firmei.

Fiecare participant își va da seama că singur nu poate reuși într-o bătălie. Trebuie să se bazeze pe propria lui echipă nu doar pe sine. Dacă unul din echipa nu se implică, acest fapt va influența soarta echipei. Tactica personală nu este benefică mereu, putând suferi modificări, în bine, ca urmare o discuţiilor în cadrul echipei. Doar împreună pot reuși. În practică, conceptele teoretice pot fi combătute în funcție de evoluția situației.
Singur împotriva tuturor nu se poate, pentru că cei mulți pot câștiga prin valoarea grupului care se bazează pe conceptele individuale, ceea ce conduce la bătălie victorioasă.
Nimic nu este aşa cum pare în mintea unei persoane, atunci când trebuie să se confrunte cu ideile şi gândurile celorlalţi.
Un simplu joc în care îţi poţi exprima sentimentele ascunse, poate fi o victorie de grup, de echipă, de performanţă.

2 comentarii: