cluc24

duminică, 20 noiembrie 2016

Vinul este un balsam pentru suflet


Fie vreme bună, fie vreme rea, vinul este alături de noi. Vara îl servim alături de specialităţile culinare, iar iarna, deseori, îl savurăm fiert, la gura sobei.
Fără vin, viaţa noastră ar fi fost una simplă, iar sufletul nostru nu se putea bucura de o băutură pură, realizată de cele mai bune fructe.
Vinul a fost apreciat şi savurat de pe vremea dacilor, iar romanii s-au conformat tradiţiilor, ducându-le mai departe. România are o mulţime de vinuri de colecţie, rafinate şi de calitate superioară.
În prezent are loc pentru a opta oară Târgul de Vinuri GoodWine în Bucureşti. Acest eveniment al vinului organizat în România atrage un număr impresionant de expozanţi. În acest an, evenimentul are loc la Romexpo în pavilionul C1, în perioada 25 - 27 noiembrie.
Aşa cum am mai scris pe acest blog, un articol care a fost preluat şi de furnizorii de vinuri, această licoare este un balsam pentru suflet .
La început mi-a fost greu să aleg vinul ideal pentru orice ocazie, specifică. Primul vin a fost greu de ales din multitudinea de opţiuni, apoi experienţa se capătă în timp, aşa cum am mai prezentat povestea în alt articol, care a fost preluat de unele situri, citându-mă:
“Nu ştiu cum sunt alţii, dar eu când trebuie să fac cumpărături, am o stare de agitaţie. Dacă aceste cumpărături au loc sâmbăta, mă apucă şi nervii! Însă nu din cauza  activităţii pe care trebuie să o desfăşor, cât datorită agitaţiei şi aglomeraţiei din magazine.
Mereu îmi fac listă cu cele necesare de achiziţionat, chiar dacă sunt doar trei produse, că mă pot pierde, privind la una-alta…. Fiecare înţelege ce vrea prin sintagma “una-alta”!
Urmează să mergem la ziua de naştere a unui bătrânel. Această categorie socială a dus greul vieţii, iar acum au diferite capricii, dorinţe.
După ce termin de bifat pe listă produsele plasate în cărucior, o pornesc grăbit spre zona de băuturi pentru a cumpăra un vin. Ajuns la stand, mă uit ca “viţelul la poarta nouă”!. Erau o grămadă de sortimente: vin roşu, alb, rozaliu… Niciodată nu am înţeles de ce i se spune vinului gălbui că este vin alb!
În fine, poate iau o culoare…. şi o nimeresc, procentaj 33%!
Mă uit în jur dar nimeni nu cumpără acelaşi vin, unii caută mai ieftin, alţii una ambalată mai ciudat… Hm! Apoi mă gândesc la cele patru tipuri, în funcţie de gust: dulce, demidulce, demisec, sec… Procentajul de a nimeri vinul bun, scade… la 8%!
Un vin bun şi vechi face deliciul oricărei petreceri. Petrecerea fără vin este ca nunta fără lăutari! Sigur bătrânelul se gândeşte cu nostalgie la acele vinuri speciale  pe care le-a savurat de-a lungul existenţei lui”.
Fără vin, existenţa noastră ar fi fost mai săracă şi nu ne-am fi bucurat de toate deliciile vieţii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu