cluc24

miercuri, 16 noiembrie 2016

Micul tâmplar


Privesc cu interes la bărbatul îmbrăcat în salopetă care se ascunde după ușă. Nu se joacă “de-a v-ați ascunselea” pentru că face zgomot. Văd că desface clanța de la ușă, adică mai exact, încuietoarea. Am auzit că vine să repare broașca… dar nu o văd nicăieri. O fi o țeștoasă rapidă! Urmăresc atent ceea ce face, ca orice copil de zece ani, dornic să învețe totul în viață.
După zece minute își termină treaba, își aprinde o țigară, primește banii de la bunica și părăsește locuința.
Cercetez cu atenție ce a făcut. Bunica îmi spune că nenea este tâmplar. Mi-a plăcut ce a făcut și m-am decis să mă fac și eu tâmplar, când voi fi mare.Dar trebuie să mă perfecționez din timp, că mi s-a spus că învățătura durează până la pensie…
Mă apropii de ușă dar bunicii strigă la mine, așa că mă retrag lângă jucăriile mele. Nu am chef de lecții, că doar este vacanța. Ajung la bibliotecă și zăresc o carte despre uși…și prezintă cititorului modul în care să ne rezolvăm singuri micile probleme. Încep să studiez, punându-mă sub masă. Între timp vine și mama acasă.
Bunicul este obosit și se retrage în camera din capătul locuinței. Mă duc după el, văzând că citește, pentru a nu-l deranja, închid ușa, revenind în bucătărie.
Bunica iese pe balcon și eu imediat după ea, închid ușa, Fericit, mă retrag în sufragerie, unde mama tocmai iesea cu rufele pe balcon. Repet operațiunea anterioară, închizând și ușa respectivă. Fericit îmi iau o gumă e mestecat. Încep să se audă bătăi în geamul de la balcon spre cameră și bucătărie.
Pentru a nu ne deranja zgomotul, închid și ușile din bucătărie și sufragerie, retrăgându-mă în camera mea, unde studiez cartea.
După câteva minute se așterne liniștea și atunci apare și tata. El intră liniștit pe hol și aude bătăile…Mirat o pornește spre zona cu zgomot și eliberează ostaticii…
Experimentul nu a fost prea plăcut, eu nu am primit bani, motiv pentru care m-am gândit să nu salvez lumea ca tâmplar și să-mi aleg altă meserie.
Aceste amintiri mi-au revenit în memorie cu ocaziei anunțului făcut de Carton Network, referitor la revenirea serialului Ben 10  în grila de programe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu