cluc24

joi, 16 aprilie 2020

Un copil, marea și baia


George privește spre cei care se avântau în mare, unii pentru a-și demonstra abilitățile de înotători, alții pur și simplu pentru a face terapie cu apă sărată. Se ridică agale de pe cearceaf și-și privește soția și copilul. Ea stă cu ochii închiși la soare, iar micuțul Ionică se joacă cu găletușa de nisip.

Soarele își trimite razele spre cei care le așteaptă cu căldură sufletească, la propriu dar și la figurat. George face doi pași spre mare și se aude strigat de soția, în timp ce mânuța lui Ionică se prinde de palmele sale.
-          Mergem în apă? - întreabă femeia familiei.
-          Da... da... - răspunde George. Da, Ionică?
-          Eu vreau apă în găletușă...
-          Bine. Hai să mergem - decide George care oricum nu avea altă soluție.
Soția lui vine lângă ei și o pornesc încet spre mare. Ajunși la doi pași, Ionică se oprește. George îl întreabă:
-          Nu vrei să mergem să luăm apă?
-          Ba da... Dar nisipul este rece.... Brr - sare micuțul într-un picior când un val îl atinge încetișor.
-          Apa se încălzește... Trebuie să ne obișnuim cu ea...
-          Eu nu vreau să mă obișnuiesc și nu-mi place...
-          Hai în mare - intervine și mama lui Ionică. Să inaugurăm prezența noastră la mare cu prima noastră bălăceală,  baie.
-          Nu - spune Ionică clătinând din cap. Nu în mare. Nu-i văd capătul!
-          Păi să avansăm în apă, poate apare - sugerează timid George.
-          Nu. Este rece. Reglează temperatură - spune autoritar Ionică privind spre mama lui.
-          Aici nu suntem în cada de acasă.
-          Nici acasă nu ai avut la început apa pe care ai vrut-o... Cât ne chinuiam să încălzim apa... puneam termometrul în lighean și... ce vremuri....
-          Păi cum? Acum de ce nu avem termometru în apă? - întreabă Ionică.
-          Apa mării se adaptează după fiecare dintre noi, trebuie să ne obișnuim, om și apă.
-          Eu nu vreau... Vreau ca acasă - strigă Ionică care este atacat de un nou val și fuge spre marginea mării, împrăștiind nisipul pe pătura unei femei.
-          Hai, fii cuminte - spune George care merge după Ionică și-și cere scuze din priviri de la doamna atacată cu nisipul.
-          Nu...nu... - spune Ionică.
-          Bine, hai pe margine să luăm nisip ud - sugerează mama.
Ionică se îndreaptă temător și se asează în genunchi, luând cu lopățica nisipul umed. Un val îl atinge ușor dar nu sesizează. George îi face semn soției să-l atragă, pas cu pas, spre mare.
George zâmbește. Își aduce aminte că la prima baie făcută copilului au schimbat apa de vreo cinci ori, neștiind care era temperatura ideală.
Acum nu ar mai avea probleme pentru că bateriilor termostatate instalate în baie oferă  un confort care nu poate fi depășit de alte alternative.


Bateriile termostatate oferă un control precis al temperaturii și al debitului. În plus, opțiunea de siguranță  prin care temperatura nu poate crește peste o limită de confort este reconfortantă, deoarece previne posibile arderi ale pielii. Atât bateriile pentru baie, bucătărie cât și alte produse sanitare necesare le-au comandat și achiziționat online de la Neakaisa, magazinul cu obiecte sanitare pentru amenajarea băii și produse pentru amenajarea casei.
Între timp Ionică face primii pași timizi, în mare. George zâmbește iar mama este fericită dar rămâne totuși cu gândul la confortul din baia de acasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu