cluc24

luni, 20 aprilie 2020

Bebelușul și băița


Pielea bebelușului este extrem de sensibilă. Conform specialiștilor, prin trecerea de la mediul intrauterin și de la lichidul amniotic în care a stat fătul și a fost hidratat permanent, la mediul extrauterin, poate afecta pielea micuțului.
Apariția copilului într-un mediu nou, unde apar influențe și elemente negative în procesul dezvoltării acestuia precum: aerul încărcat cu praf și bacterii și chiar apa pură, ar putea produce efecte negative asupra pielii micuțului.
Pielea noului-născut este fină și sensibilă, fragilă și necesită o îngrijire atentă. Pentru aceasta trebuie folosite produse speciale care respectă regulile stricte de igienă și să fie conforme.
De asemenea trebuie să se depisteze din timp afecțiunile pielii care pot apărea și care uneori se confundă cu o simpla iritație de la scutec. Pentru ca bebelușul să fie mereu sănătos și în formă, chiar dacă poartă pampers, trebuie să facă baie în fiecare seară.
Bebelușul este un mic adult, deci trebuie să fie curat pentru a se dezvolta armonios. La bebeluși, prima și marea problemă este modul în care acesta interacționează cu prima băiță. Dacă nu-i place, va fi greu de convins în viitor să privească cu plăcere această operațiune necesară.


Prima baie, mama, tata și copilul.
Tata pregătește cădița cea mică, o umple parțial cu apă și lansează niște jucării în apă pentru a-i atrage privirea copilului. Mama se ocupă de bebeluș, îl dezbracă, îl ia în brațe și cu cotul îndreptat în jos, lasă bebelușul în apă.
Prin poziția cotului, mama ia primul contact cu apa și verifică temperatura acesteia, astfel încât să fie una potrivită. Bebelușul privește în jur, tata se joacă cu el și cu jucăriile, mama îl freacă ușor cu buretele îmbibat în săpunul fără arome speciale (recomandat de specialiști pentru a nu influența apariția eczemelor).
După ce râde, se bălăcește, bebelușul revine pe masa unde este îmbrăcat. Dacă plânge, probabil va ajunge un sportiv nautic, dacă tace încă se gândește la viața lui (probabil unde și de ce a venit) iar dacă râde este fericit, așa cum este întreaga familie.
După ce este gata echipat, bebelușul trece în lumea viselor, având un somn liniștiti și odihnitor, pentru a începe cu putere și energie, o nouă zi.
Este extrem de important ca temperatura apei să fie una normală, conform indicațiilor doctorului. Pentru a preveni fluctuația de temperatură care poate influența starea copilului, se recomandă folosirea bateriilor termostatate instalate în baie, care oferă  un confort ideal.
Bateriile termostatate oferă un control precis al temperaturii și al debitului. În plus, opțiunea de siguranță  prin care temperatura nu poate crește peste o limită de confort este reconfortantă, deoarece previne posibile arderi ale pielii.
Atât bateriile pentru baie și bucătărie cât și alte produse sanitare necesare și  nu numai, se pot comanda online de la Neakaisa, magazinul specializat în comercializarea  obiectelor sanitare pentru amenajarea băii și în produse specifice pentru amenajarea casei.
Un copil sănătos trebuie îngrijit din primele clipe și atenția părinților să fie una distribuitivă, pentru bebelușul nu-și exprimă nemulțumirile printr-o comunicare vocală coerente, în prima perioadă a vieții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu