cluc24

miercuri, 8 aprilie 2020

Farmec-ul unei istorii: Grija pentru cei care au grijă #AstaEsteRealitatea

Despre oameni care au schimbat lumea - misiuni și valori

Oamenii de-a lungul vieții sunt supuși mai multor încercări peste care unii trec cu ușurință, alții nici nu-și dau seama de provocări, pentru că își urmează cursul obișnuit al vieții.
Unii se cred eroi și-și afisează aroganță, alții sunt cu adevărat eroi dar nu vor să se evidențieze. De multe ori, banii sunt considerați adevăratele valori ale societății și ale omului, dar contează moralitatea și grija pentru pentru oameni, mediu și societate, pentru că banii nu pot cumpăra chiar orice!
Omul bun se recunoaște după faptele sale și după modul în care are grijă de cei din jurul său și în mod inevitabil de sine. Sunt oameni care au schimbat lumea și pe cei cu care au intrat în contact.
Astăzi voi prezenta un om care a adus faimă țării fără a recunoaște vreodată că a fost o mare personalitate. Această persoană, a lăsat în urma ei o istorie care continuă și în prezent, făcându-i cinste.
Este vorba despre Ana Aslan.

Ana Aslan - grija pentru frumos și sănătate

Ana Aslan s-a născut pe 1 ianuarie 1897 la Brăila, semn că cei dintâi născuți într-un an, au destinul de a fi lideri.
Rămasă orfană în urma decesului tatălui ei, de la vârsta de 13 ani, aceasta pleacă împreună cu familia ei în Bucureşti. Visul Anei era să devină pilot și să îndeplinească visele oamenilor dornici de călătorii.
În anul 1915, ea ajunge să fie absolventă a Şcolii Centrale din Bucureşti şi se înscrie la Facultatea de Medicină, contrar voinţei mamei, care acceptă cu greu, în urma unei greve a foamei, a Anei, convinsă de propriile ei principii.
În timpul Primului Război Mondial, Ana Aslan se dedică îngrijirii soldaţilor internaţi în spitalele militare ce se aflau în spatele frontului de lângă Iaşi.
După terminarea războiului, în anul 1922, după absolvirea Facultăţii de Medicină din Bucureşti, Ana Aslan devine preparator la clinica II din capitală, iar după finalizarea doctoratului, aceasta are o carieră didactică importantă şi practică spitalicească, la mai multe spitale renumite, astfel că-și dedică viața sănătății semenilor, grijă pentru cei din jur, adică grija pentru frumos și sănătate.
Din anul 1949 îşi găseşte menirea profesională, ca şef al Secţiei de fiziologie al Institutului de Endocrinologie și începe adevărata ei carieră în domeniul gerontologiei, experimentând procaina în contextul afecţiunilor reumatice. După un prim experiment pe un student, dr. Aslan testează și verifică la un azil de bătrâni importanţa procainei pentru ameliorarea unor tulburări distrofice care sunt legate de vârstă, ajungând astfel la descoperirea legată de prepararea vitaminei H3, Gerovital.

Produsele inventate de Ana Aslan au fost utilizate de mari personalităţi care au recunoscut eficienţa lor. Printre aceste personalităţi, au fost celebrități din diverse domenii precum cel politic și cinematografic cum ar fi:  John F. Kennedy, Charles de Gaulle, Tito, Hrisciov, Indira Gandhi, Salvador Dali respectiv Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Marlene Dietrich. 

În prezent gama Gerovital este în continuă perfecţionare fiind un brand pe care-l comercializează și dezvoltă continuu “Farmecdin Cluj, care continuă munca începută și dezvoltată de dr. Aslan, decedată în anul 1988, la venerabila vârstă de 91 de ani,


Prin intermediul acestei companii, portofoliul de produse ce folosesc vitamina H3 Gerovital s-a extins pentru mai multe produse pentru ten, păr, corp şi se regăseşte în creme şi soluţii atât de înfrumuseţare cât şi pentru bărbierit.

Farmec - misiune: grija pentru mediu, grija pentru sănătate

Farmec care este cel mai mare producător român de cosmetice, a lansat campania „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”, care a fost un demers de responsabilitate socială pentru reciclarea ambalajelor produselor din propriul portofoliu.
Campania a fost organizată sub forma unui proiect pilot, campania derulându-se inițial în cele patru magazine de brand din Cluj-Napoca, unde au fost amplasate recipiente de colectare pentru deșeurile de ambalaje din hârtie, plastic, sticlă, metal și aluminiu.
Clienții au fost îndrumați și încurajați să aducă la cele patru puncte de colectare deșeuri de ambalaje de hârtie (cutii creme), de plastic (cutii creme, recipiente șampoane și gel de duș, recipiente ale produselor de curățenie utilizate din gamele Nufăr și Triumf), de sticlă (borcane creme), de metal și de aluminiu (doze spray aluminiu).
Singura condiție pentru a fi primite și reciclate, recipientele trebuie golite de conținut, clătite și curățate. Pentru un număr de patru ambalaje din portofoliul Farmec reciclate, clienții au primit câte un produs cadou pe baza unui cartonaș (ștampilat la fiecare ambalaj adus în magazin).
Prin campania grijă pentru natură, Farmec și-a arătat respectul față de mediu.


În anul 2020 a apărut pandemia legată de virusul Corona. Sistemul medical din întreaga lume a intrat în colaps. România fiind mereu în urma altor țări cu câțiva pași semnificativi, părea sortită dezastrului datorită lipsei de produse pentru igienă și protecție necesare.
Farmec și-a demonstrat din nou valoare, preluând misiunea de la dr. Aslan, începând să producă două noi produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%: Loțiunea igienizantă pentru mâini și Gelul de igienizare pentru mâini. 
Cele două noi produse au venit în completarea  brandului care mai deținea alte două tipuri de produse în portofoliul său: Săpunul Lichid Spumă Antibacterian Gerovital Pure și Nufăr Dezinfectant Universal.
Compania Farmec a continuat munca cercetătoarei Ana Aslan, astfel încât dincolo de toate, implicarea în comunitate, unde grija pentru oameni să fie prioritară. Produsele de igiena mâinilor au fost necesare atât pentru angajații din sistemul medical ce luptau împotriva răspândirii noului virus COVID-19, cât și pentru restul oamenilor care intraseră în panică. Grija pentru cei care au grijă!


Oamenii sunt trecători prin viață, dar contează ceea ce lasă în urma lor. Nu contează cum trăiești, ci modul în care cei din jurul tău își aduc aminte de tine, de ceea ce lași în urma, precum urma pașilor de pe cărarea vieții.


Acest articol a fost scris pentru Spring Super Blog 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu