cluc24

joi, 9 aprilie 2020

Cum să fim oameni - #AcumȘiMereu


Implicarea civică reprezintă o datorie de onoare

 Noţiunea de implicare civică şi profilul persoanei active şi implicate în viaţa publică au căpătat noi valenţe, dezvoltându-se odată cu societatea şi condiţiile socio-umane şi politice apărute. Cu alte cuvinte, implicarea civică s-a transformat treptat într-un rol din ce în ce mai important şi atribuit din ce în ce mai frecvent sectorului tânăr al societăţii-tinerii și a celor care doresc să preia inițiative în probleme stringente.  Oamenii sunt influenţaţi în deciziile lor de stările sufleteşti prin care trec. 
 Indiferent de problemele care apar în activităţile sociale, politice, nu trebuie doar căutaţi vinovaţii, trebuie oferite soluţii şi să se intervină ca problemele care au apărut o dată, să nu mai reapară.  Totul depinde de oameni, pentru că toate se realizează pentru oameni. 
Organizaţiile nonprofit continuă să fie o importantă forţă în sfera publică, având şansa de a deveni parteneri ai instituţiilor administrative în perioade de criză și nu numai.
Fundațiile care sprijină bătrânii, cei cu probleme sociale se implică tot mai des în lupta împotriva nedreptăților și a discriminării celor cu anumite deficiențe; fizice, psihice, de vârstă. Lupta lor este una dificilă pentru că uneori birocrația poate însemna pierdere...
Acum, cu ocazia pandemiei virusului Corona care înspăimântă comunitățile, necesită o implicare continuă a societății civile, a ONG-urilor, a Fundațiilor care însă trebuie sprijinite de companii,
Acum trebuie să fim oameni pentru oameni! Nu contează orientările politice, vârsta, pregătirea profesionale, ci doar dorința de a face bine, de a (re)deveni oameni.

Omul și misiunea de a ajuta

Bătrânii au nevoie de ajutorul tinerilor pentru a-și duce în condiții bune existența lor. Doctorii au nevoie de echipamente de protecție și de medicamente, oamenii încep să aibă probleme psihice datorită depresiei și anxietății iar mafia pădurilor continuă cu defrișările. Nu avem doar o singură problemă, ci una majoră și altele mai mici, care dacă se adună aduc tăvălugul peste noi. Important este să ne ajutăm între noi, să luăm atitudine, chiar și companiile care pot lăsa profitul economic la o parte și să sprijine societatea.
Din păcate, neajunsurile fac ca lupta împotriva virusului să fie una inegală. Doar noi, ca oameni cu principii și mentalități ne putem ajuta între noi. Cum ar fi să lăsam răutatea, bârfă și invidia la o parte și să ne implicăm în ajutorarea semenilor noștri?
Orice poate da un telefon celor cunoscuți, să-i întrebe de sănătate, de viața lor, de problemele cu care se confruntă și să-i ajute. Dacă nu avem pârghiile necesare pentru demersul nostru, putem informa organele abilitate, voluntari și ONG-urile.
Au apărut firme private care și-au schimbat profilul muncii pentru a-i ajuta de oamnei, care oferă facilități și gratuități la diferite servicii pentru a se alătura demersurilor voluntarilor, ONG-urilor, a oamenilor în general.

AUTONOM-ia mobilității

Sunt organizații și voluntari care nu stau deoparte și sprijină atât cât pot și știu ei mai bine pe cei ce au nevoie: spitalele și personalul medical prin donații de echipamente medicale sau o masă caldă, persoanele din categoriile de risc (bătrâni sau pe cei aflați în izolare) prin livrarea cumpărăturilor de bază și/sau a medicamentelor necesare acestora  acasă și pe producători locali de produse agricole, ori echipamente de protecție (măști, viziere, dezinfectanți). Acestia au nevoie de mobilitate, iar în sprijinul lor vine Autonom.
Autonom este cea mai extinsă rețea de mobilitate din România și pune la dispoziția clienților soluții variate de transport și închirieri auto prin intermediul celor peste 40 de agenții prezente în peste 30 de orașe din România, Ungaria și Serbia.
Cu ocazia pandemiei de gripă. compania pune la dispoziție pentru închiriere gratuită (timp de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire) mașini din flota Autonom din toată țara, pentru acele ONG-uri și fundații care au nevoie de mobilitate în misiunea lor, în lupta împotriva Coronavirusului. 
Compania poate fi contactată la adresa de e-mail help@autonom.ro sau la numărul de telefon +40 747 277 610.
Flota de automobile cuprinde de la autoturisme și SUV-uri, la van-uri pentru transport marfă și pick-up-uri, Pentru siguranța colegilor și a clienților, compania a luat luat următoarele măsuri de prevenire împotriva COVID-19 conform anunțului de pe site
    • După fiecare preluare/transfer, mașinile sunt dezinfectate, acordându-se o atenție deosebită tuturor mânerelor, volanului, bordului, schimbătorului de viteze și portbagajului.
    • După dezinfectare, fiecare mașină de închiriat rămâne obligatoriu timp de minimum 24 de ore în parcare, pentru neutralizare, înainte de a fi predată unui alt client.
    • Mașinile preluate de la clienți în regimul D2D (door-to-door) sunt dezinfectate înainte de preluarea de la client și încă o dată la sediul Autonom, înainte de predare. Ulterior, recomandăm ca mașinile să rămână neutilizate de către client timp de 24 h de la predare.
    • Toate cheile mașinilor, precum și documentele auto, sunt dezinfectate și neutralizate înainte de a ajunge la următorul client.
    • Șoferii noștri au primit numeroase informări, precum și mijloace de protecție (dezinfectant pentru suprafețe, măști de protecție, șervețele și dezinfectant pentru mâini atât pentru ei, cât și pentru pasageri).
    • Colegii din agenții vor purta de fiecare dată mănuși chirurgicale noi în gestionarea mașinilor și vor păstra distanța socială necesară în interacțiunea cu clienții.

Pentru a afla orașele unde se află locațiile companiei, se poate accesa situl oficial Autonom.
De asemenea trebuie să sprijinim companiile și produsele locale, astfel încât să ne dezvoltăm afacerea și economia țării noastre.
Cu cât se implică mai multe companii, cu atât mai ușoară va fi revenirea la viața normală. Dar oare ce mai este normal acum?
Indiferent când vom reuși să revedem Soarele deasupra capului în timp ce ne deplasăm și respirăm aerul curat din jurul copacilor care ne vor saluta cu frunzele în vânt, trebuie să învățăm ceva, pentru ca ceea ce este rău să nu devină o necesitate pentru a ne reorienta viața.
Să avem grijă de mediul înconjurător, de natură, pentru că ea poate trăi fără noi (cât eram închiși în casă) dar noi fără ea, suntem în mare pericol!


Să-i ajutăm pe cei din jurul nostru ca să ne revedem cu toții, fericiți, înconjurați de o multitudine de flori, de voci și de muzica unui suflet liniștit și fericit.



Acest articol a fost scris pentru Spring Super Blog 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu