cluc24

luni, 6 aprilie 2020

Cum să fim eficienți stând în casă - #SportSiSanatateAcasa


Mereu ne plângeam că nu avem timp să facem sport și că serviciul ne obligă la sedentarism, dar acum dacă stăm și ne gândim, ne dăm seama că totul a fost doar în mintea noastră, preluată din context de la alte persoane.
Puteam merge la sala de sport, la fitness unde aveam oportunități atât pe partea de forță cât și de cardio. Ne puteam monitoriza datele despre efort. Puteam face saună.
Telefoanele inteligente ne arătau numărul de pași pe care-l făceam zilnic, iar când nu ne îndeplineam „baremul” stabilit dădeam vina pe agitația de la servici. Completare la aceste anomalii mai erau și alimentația nesănătoasă, lipsa consumului de apă (unii consumau 2 litri de lichide combinate: cafea, alcool, apă, dar...) astfel că încet dar sigur societatea se îndrepta spre o obezitate și acumulare de boli cronice.
Dacă tot ne plângeam că nu avem timp pentru mișcare și sport, de ce nu făceam plimbări, cu mers rapid în jurul locuinței, ori cei care stăteau la bloc, puteau urca-coborî pe scări nu prin folosirea liftului? Cei care locuiau la etajul zece, făceau mișcare suficientă cu câte un drum la servici, la cumpărături, dus-întors (mai ales dacă aveau de făcutmai  multe drumuri cu produsele achiziționate!).
Acum a apărut un virus care ne afectează, pe unii mai mult, pe alții mai puțin dar sunt recomandări ca oamenii să stea acasă.
Dacă înainte, unii mergeau cu greu la cumpărături sau la plimbat animalele de companie, acum, pentru ei a devenit o adevărată plăcere această activitate, putând fi denumite chiar sporturi naționale, dacă nu cel puțin locale.
În ritmul acesta, numărul animalelor de companie va depăși în mod cert numărul locuitorilor din diferite locații și zone ale țări sau ale Lumii.
Mulți nu concep ce au pierdut decât atunci când nu mai au. Nu este supărător statul în casă alături de familie, ci lipsa activității, pe care alteori nu vroiam să o facem nici în ruptul capului, invocând oboseala.
Dar ce putem face când stăm acasă, în afară de socializare cu familia și cu cei dragi prin intermediul comunicării online sau pe rețelele de telefonie  mobilă?
Putem face gimnastică. Când eram la școală, făceam exerciții de sport, simple dar eficiente. Putem transforma holul din locuință într-o mică sală de sport unde să facem exercițiile clasice de încălzire ale sportivilor pregătiți să intre în febra concursurilor.
Dacă avem o minge de pluș, putem face scurte pase cu ceilalți membri ai familiei. Mulți jucam fotbal atât pe terenurile special amenajate și chiar acasă, spre supărarea vecinilor noștri.
Important este să nu uităm să ne hidratăm. Recomandarea unor specialiști o reprezintă apa minerală naturală carbogazificată Stânceni care are un conținut bogat în minerale, în special sodiu, calciu și magneziu, oferind o hidratare optimă și susținând buna funcționare a organismului. Sursele Stânceni sunt situate în partea centrală a României, în Carpații Orientali, zona protejată Parcul Național Călimani, departe de orice sursă de poluare, rocile vulcanice furnizând apei un conținut special de minerale. În 2019, în cadrul competiției internaționale World Selection, apa minerală naturală carbogazificată Stânceni a primit distincția Gold Award, premiul fiind o confirmare a calității deosebite a apei izvorâtă din Munții Călimani.

După oboseala fizică ne putem ocupa și de psihicul nostru, gimnastica minții. Trecem de la sport la cultură, citind cărți și lucrări care să ne relaxeze și să ne învețe, ca să progresăm și să ne dezvoltăm personal.
O gândire pozitivă ne poate ajuta să trecem cu bine peste orice problemă, care poate ni se pare mare acum, dar în timp vom constata că a fost doar un mic pas spre evoluția noastră!
Cum ar fi, ca atunci când revenim în mijlocul societății să fim mai slabi, mai sănătoși, mai destepți, mai culți și mai puri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu