cluc24

duminică, 8 octombrie 2017

Vânat de un fotograf de la nuntă

Pătrățel se apropie cu pași mărunți de localul unde urma să participe la nuntă. Își verifică buzunarul costumului și pătrunde în interior. Este întâmpinat de colegul său de liceu, mireasa lui și de nași. Servit cu un pahar de șampanie de coleg, sărută cu drag pe viitoarea soție a acestuia , moment în care vede o lumină puternică în fața ochilor. Nu era poliția, doar un fotograf nunta, care-și exercita meseria.
După despărțirea de cuplul fericit, Pătrățel este condus la masa lui, de către o frumoasă domnișoară, îmbrăcată într-o rochie scurtă și elegantă, de culoarea portocalei. Pătrățel o admiră și aude un sunet... Era un alt fotograf nunta, care-l surprinsese cu privirea pierdută.
-          Hm! Deci sunt o armată de fotografi nunta! Salut amice – spune Pătrățel
-          Tu...ești....
-          Eu sunt Pătrățel!
-          Da! – se bucură colegul de la masă. El este cel mai haios coleg al nostru. Acum se potrivește numele cu silueta ta – exclamă vecinul de masă după ce-l prezentase proprieie soții pe Pătrățel.
-          Singur? – întreabă doamna
-          Da... Prietena mea are treabă și sora mea o ajută... Mai bine că nu au venit că cine știe ce idei le vin!
Soția prietenului rămâne cu gura căscată după remarca lui Pătrățel, care se eschivează, golind instant paharul de whiskey adus de chelnerița care era responsabilă cu masa lor, moment în care, blitzul anunța din nou, prezența unuia dintre misterioșii fotografi nunta. Pătrățel oftează și decide să fie mai atent pe viitor, că cine știe unde ajung pozele și toți or să-și facă impresie proastă despre el.
-          Vă mai aduc un pahar? – întreabă chelnerița.
-          Da... dar vezi, când nu este vreun fotograf nunta prin jur – soptește Pătrățel, iar chelnerița zâmbește complice.
După zece minute, apare aperitivul alături de paharul cu tărie. Masa se umple cu alți doi colegi, unul venit cu soția, iar celălalt cu amanta.
Muzica se face auzită. Apoi un participant spune o rugăciune iar solistul formației deschide nunta cu un tango, dans care-i are ca protagoniști pe miri. Mulțimea privește cu admirație, aplaudă și se fac o mulțime de poze. 



La finalul melodiei, cei prezenți, revin la locurile lor. Chelnerița face o inspecție și i se adresează lui Pătrățel, în fața căruia se afla o farfurie goală:
-          Nu ați primit aperitivul?
-          Ba da. L-am mâncat repede, până vin și mă surprind fotografii! – spune Pătrățel, făcând semn fetei să se aplece pentru a-i șopti mesajul.
-          Am înțeles – spune încet chelnerița, moment în care un fotograf nunta îi surprinde într-o ipostază ciudată...
-          Of ... peste tot fotografi nunta!
Pătrățel devine un adevărat specialist în derularea evenimentelor, corelându-și servirea mesei și a licorilor bahice cu momentele importante: furtul miresei, pierderea papucului, hora, momentul plății amenzilor (când se oferă darul) și totuși era cu ochii în patru după fotografii de la OC Photography, care-și exercitau cu multă abilitate, meseria.  A reușit și el să danseze cu amanta unui coleg și normal, a fost fotografiat, încă de două ori, din două părți. Se simțea ca o vedetă vânată de paparazzi.

A doua zi, Părățel merge la vecina, unde deja se aflau ceilalți musafiri obișnuiți:
- Cum a fost la nuntă, Pătrățel? – întreabă  Gogoșar, urmărită intens de Maimuțel, sora lui Pătrățel
- Plictisitor... mâncare slabă, băutură nu... Eh... bine că nu ați venit
- Chiar ne uitam la poze – spune Maimuțel. Le-a pus pe o pagină din rețeaua de socializare.
- Ce?! Să văd și eu – spune speriat Pătrățel....
- Tu nu ai multe poze...
- Parcă doar una...

- Da... Ah...N-am fost așa activ... ca un Casanova! – spune Pătrățel care discutase cu mirele să-i trimită toate pozele, doar lui, pe mail, că doar acele imagini vor face deliciul vieșii, peste ani.

Un comentariu: