cluc24

luni, 16 octombrie 2017

Ghid pentru tatici moderni: Cum sa ai o relatie EXEMPLARA cu fiul tau!

Relatia dintre un tata si fiul sau este una speciala, indiferent de varsta. Atunci cand baiatul tau se afla in plina perioada de dezvoltare, prezenta ta este incredibil de importanta pentru el. Un fiu isi va privi, de fiecare data, tatal cu admiratie si interes, considerandu-l cel mai bun model de urmat. De aceea, trebuie sa te ridici la nivelul asteptarilor si sa iti ajuti copilul sa devina un barbat independent si sigur pe el!

Iata ce trebuie sa faci, pentru a construi o relatie EXCELENTA cu fiul tau!

·         Ofera-i un mediu propice dezvoltarii


Chiar daca acesta are inca o varsta frageda, eforturile constante pe care le faci pentru dezvoltarea micutului tau vor fi apreciate, pe viitor. De exemplu, ofera-i sansa de a invata o limba straina, inca din copilarie, pentru a putea evolua, in timp. Daca decizi sa il inscrii la cursuri de engleza, da un click aici si consulta oferta celei mai bune scoli. In plus, daca baiatul tau are o pasiune, ajuta-l sa o fructifice si sa se implice in tot felul de activitati.
   
·         Ajusteaza-ti comportamentul!


Psihologii din toata lumea au afirmat, de foarte multe ori, ca un fiu va incerca, intotdeauna, sa isi imite tatal si sa reactioneze la mediul inconjurator exact asa cum o face acesta. Asadar, comportamentul tau si modul in care te prezinti iti va influenta in mod direct copilul. De aceea, trebuie sa ii oferi un exemplu pozitiv, din toate punctele de vedere. Nu uita sa ai un aspect ingrijit, pentru a-l incuraja si pe cel mic sa fie ordonat si atent. In acest sens, comanda un pulover barbatesc AICI si ai grija, de fiecare data, sa te ingrijesti. In plus, evita sa ai o atitudine generala agresiva, lipsita de respect sau pesimista, pentru a nu-l determina pe fiu sa deprinda aceste lucruri.

·         Fa-ti timp pentru el!


Senzatia de oboseala placuta de dupa o zi intensa de jucat fotbal, serile linistite de privit filmele preferate, mersul la cumparaturi, la cinema sau in parc. Toate aceste elemente, aparent banale, vor ramane in amintirea fiului tau pentru totdeauna si, in plus, vor contribui enorm la dezvoltarea mentala si emotionala a copilului. In consecinta, chiar daca programul tau este extrem de incarcat, fa-ti timp, in fiecare zi, pentru a face diverse activitati alaturi de cel mic!

·         Incurajeaza-l!


Increderea in sine a fiului tau depinde, in mare parte, de felul in care interactionezi cu el. Daca, atunci cand doreste sa iti povesteasca ceva, il refuzi sau ii intorci spatele, el se va simti respins si neimportant. In schimb, daca il vei asculta, de fiecare data, si il vei incuraja sa isi exprime gandurile si sa isi urmeze visurile, il vei ajuta enorm!


Asadar, daca ai un fiu si iti doresti sa ai o relatie speciala cu acesta, pune in practica sfaturile de mai sus. Iti vor fi de ajutor, cu certitudine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu