cluc24

sâmbătă, 25 martie 2023

Pastele - mâncarea preferată în post

 Postul - o necesitate

Postul reprezintă o modalitate de înfrânare realizată benevol de la un consum alimentar şi băutură conform unor principii religioase. Prin înfrânarea trupului, sufletul se ridică spre Dumnezeu, trecând prin spovedanie și împătășanie.

Postul este simbolul omului de renunțare la lume şi la bucuriile ei, astfel  încât acesta să se deschidă către Dumnezeu şi lumea spirituală. Prin post nu se înțelege doar renunțarea la unele alimente și băuturi, ci și la somnul peste măsură, la gândurile şi faptele rele,.la mândria ce tinde să-i cuprindă tot mai des.

Cei care postesc nu flămânzesc, ei doar consumă alimente de post, fără îmbuibare şi fără a ajunge la slăbirea şi îmbolnăvirea trupului.

În fiecare an sunt 4 posturi: Nașterea Domnului, Sf. Petru și Pavel, Sf. Maria și cel de Sf. Paști, care este cel mai lung fiind denumit Postul Mare și durează 40 de zile.

Prin ținerea acestui post, oamenii se pot întări, elimina unele produse toxice consumate în alte perioade din an și să fie mai buni, fapt ce poate i-ar face s lase deoparte definitiv nepăsarea, răutatea, uitarea, lenea, dezinteresul față de semeni, adică ceea ce face ca omul să fie o ființă nulă.





 

Mâncarea de post

Deși uneori oamenii consideră că nu pot trăi fără unele alimente de bază precum carnea de orice fel, brânză, ouă și multe alte produse ce fac ca o persoană să fie dependentă în viață de ceea ce mănâncă, uneori se poate constata că nu este chiar așa. Unele teorii trebuie demonstrate, dar dacă nu încercăm, ce rost are să le susținem sau să ne împotrivim?

Legumele, fructele și alte alimente care sunt sățioase și oferă o alimentație corectă și sănătoase nu trebuie să lipsească din gama de produse consumabile. Nu trebuie să neglijâm nici pastele, pentru că acest produs poate fi consumat  în oricare perioadă a zilei. Datorită acestui concept, a apărut un principiu în Postul Mare: “De Paști, mâncăm paste”.  Ca o completare, putem spune că nu orice tip de paste, pentru că trebuie să simțim Gustul Baneasadeci alegem produsele specifice acestui brand, lider peste 15 ani pe piața specifică din România și recunoscută internațional ca fiind Reteta Baneasa.

Dar înainte de toate, trebuie găsit din multitudinea de rețeta, aceea care ne satisface papilele gustative, este sănătoasă și ușor de gătit, astfel încât să-l poată prepara și cel așa numit “bucătar de week-end”.

 



Rețetă cu paste - de post

Când alegem pastele pe care dorim să le preparăm, ne creionăm rețeta ideală dar  verificăm să avem ingredientele asociate necasare, să satisfacem preferințele celor care vor savura preparatul, să ne încadrăm în timp cu realizarea preparatului, pentru că pastele se fierb conform instrucțiunilor specificate de pe ambalaj.

O rețetă simplă ce se poate realiza cu usurință este cea cu legume și condimente, ce se poate realiza în circa 20 de minute.

 

Ingrediente folosite:

- 450 g paste Baneasa,

- 430 g de sos de roșii.

- 6 căței de usturoi care se pisează,

- 1 linguriță fulgi de ardei iute sau o bucățică mică de ardei iute,

- 2 lingurițe ulei din măsline,

- 5 frunze de pătrunjel proaspăt tocat,

- sare,

- piper.

 

Mod de preparare:

Se pun pastele Baneasa la fiert într-un castron. Apoi se toarnă uleiul de măsline ce se încinge într-o tigaie.

Se pisează usturoiul și se adaugă fulgii (bucățica) de ardei iute lăsându-se la sotat până se rumenește ușor usturoiul,  adică aproximativ 2-3 minute.

Apoi se toarnă sosul de roșii peste paste și uleiul cu ca se amestecă, după care se micșorează focul și se lasă la foc circa 10 minute.

Apoi când sunt gata, se scurg pastele și se adaugă pătrunjelul peste sosul de rosii și paste.

Rețeta se prepară după preferințe legate de intensitatea condimentelor ce sunt dependente de cantitățile de sare, ardei iute și piper folosite. Dacă se dorește ca mâncarea să fie mai sățioasă, se pot adăuga ciuperci.

 


Spor la gătit și poftă bună cu Bunatati de la Baneasa!

 

Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023, după testarea acestei rețete.

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu