cluc24

sâmbătă, 18 martie 2023

MAREA NE CHEAMĂ

 

Vacanță la mare

Vara se apropie cu pași repezi, ceea ce provoacă unele frământări în sufletele oamenilor: Unde, cum și când pot pleca în concediu?

Marea și muntele ne atrag în același timp, însă fiecare asemenea destinație rămâne doar un gând sau un vis ce se poate transforma din ideal în ceva real ca urmare a unor calcule empirice, situații de moment și/sau dorințe care atrag.

Indiferent de cum evoluează situația din prezent, fiecare persoană are dreptul la o vacanță, la un concediu care să-l readucă pe linia de plutire după stresul vieții cotidiene.

Cele mai plăcute destinații pentru acele vacanțe de vis sunt cele cu locuri în care ne putem încărca energetic, putem îmbina relaxarea și odihna cu plăcutul, admirând peisaje mirifice, zone istorice și arhitecturale.

Pentru a nu fi prinși de virușii zburdalnici, putem călători în diverse locuri, petrecând momente plăcute și magice făcând diferite escale și nu numai!.

Cu siguranță, marea ne așteaptă pentru a avea grijă de noi ca să avem o vacanță de vis!

 


Valurile mării

De ce să alegem litoralul?

Marea Neagră ne așteaptă cu drag, salutându-ne cu valurile ei și cu un soare arzător ce se reflectă pe nisipul fin, fiind o prticipantă de cursă lungă la multe evenimente din viața noastră, care ne-au bucurat și ne-au umplut albumul vieții.

Eu îmi aduc aminte de prima mea întâlnire cu marea. Eram atât de mic că aproape mă pierdeam pe lângă castelul de nisip proaspăt construit cu ajutorul unei lopeți și a unei  găletușe, însă eram și un încăpățânat meditativ. Părinții mei s-au chinuit efectiv ca să mă atragă în apă, dar eu m-am opus pentru că aveam un raționament logic: „Nu văd marginea apei, deci nu intru”. Totuși, nici acum nu văd acea marginea, deși am căutat-o atât în țară cât și în Bulgaria, dar am devenit mai tolerant, așa cum trebuie să fim cu toții.

La mare nu mergem doar ca să facem plajă, să ne ardem la soare, să facem baie, ci și pentru a putea vizita litoralul, să redescoperim istoria și frumusețea geografică a minunățiile de la malul mării. Acestea la putem găsi cu usurință într-o stațiune unde să fim cazați la un Hotel all inclusive de prima linie de la Nisipurile de Aur,

 

Strategii pentru o vacanță ideală pe litoral

Cazarea trebuie să fie la un hotel de patru stele cu all inclusive  precum este la Hotel Palm Beach, pentru că ne ajută și ne protejează de diferite interacțiuni neplăcute datorate stressului căutărilor locurilor unde să servim masa, să bem ceva rece ori să ne găsim acel loc perfect pentru plajă.

Un alt avantaj pentru All Inclusive este aceea că putem beneficia de toate facilitățile de care avem nevoie fără a fi stresați de gândul că poate putem găsi ceva mai bun.

Locația de cazare trebuie să aibă un management profesionist, astfel încât zâmbetul angajaților să fie în concordanță cu căldura de afară.

Plecând în vacanță cu mic cu mare, cu cățel și purcel, trebuie să asigurăm confortul tuturor. Hotelul trebuie să fie unul curat și care să accepte animale de companie și să aibă locuri de joacă amenajate pentru copii.

Asigurând un mediu propice pentru cățelul Azorel și pentru copii putem petrece în liniște. Copilul este atras de diverse activități care să fie oferite de Clubul pentru copii: aerobic, darts, gimnastica în apă, bile de apă, tenis de masă, petrecere color la piscină și mini disco. Copilul nici nu mai are timp de purcelușul de pluș, fiind acaparat de atenția care i se oferă.

Dacă nu vrea să mergem la plajă, să ne putem relaxa la piscina din cadrul hotelului unde să putem savura băuturile reci de la bar. Din lipsa timpului din perioada anului când sunt la serviciu, îmi doresc o refacere fizică pe lângă o bună stare psihică realizată la o sală fitness, centru spa și mai ales la saună. Soția mea va testa tratamentele specifice de masaj și terapii de înfrumusețare.

Seara ne putem plimba și joc bowling, așa cum făcuse în perioada copilăriei când mergeam cu părinții la mare. Uneori, mingea de bowling îmi scapă pe jos și era recuperată de alte persoane aflate în incintă. Totuși, știam că trebuie să nimeresc popicele nu oameni...

După atâta consum de energie, avem nevoie de o masă îmbelșugată, deci trebuie să avem multe opțiuni culinare, cu mâncăruri locale și internaționale. Un restaurant nu trebuie să fie doar bogat în sortimentele pe care le oferă, ci să fie de calitate. Uneori un amănunt face diferența, precum cea referitoare că nu se pune ardei verde în supă, ci doar roșu și galben.

Alte trei puncte importante pentru un sejur excelent și o Vacanță All Inclusive la Nisipurile de Aur  îl reprezintă existența unei parcări private la hotel, acces gratuit la internet wi-fi și existența unui bar pe holul principal unde există și locuri specifice și comode de odihnă.

 


Vacanța ideală pe litoralul bulgăresc

Deseori suntem capricioși ca și vremea. Uneori ne săturăm de plajă și dorim să facem scurte plimbări prin stațiune. Mersul pe jos este sănătos!

Sejurul perfect pentru mine ar fi ca o zi să fie dedicată călătoriilor, iar următoarea zi să fie una de relaxare și odihnă pe plajă și în apă, sorbind o răcoritoare de la barul All Inclusive.

Plimbarea pe o suprafaţă vastă de 177.13 de hectare cât are stațiunea Nisipurile de Aur ne va aduce în fața ochilor nu doar marea dar și alte locuri pitorești precum pădurea magnifică din jur. O scurtă incursiune la Varna, aflată la doar 18 km oferă o stare de bine prin intermediul cramelor, a centrelor comerciale, a piețelor tradiționale în aer liber, iar arhitectura otomană combinată cu cea tracică, greacă, romană, bizantină și bulgară se pliază perfect pe dorința noastră de cunoaștere. Un loc ideal de relaxare este Parcul Grădina Mării.

Uneori îmi pun o simplă întrebare: Cum ar fi să avem o locuință sezonieră la mare? Am avea doar avantaje dacă cumpărăm un apartament și să-l mobilâm doar cu strictul necesar pentru camere, baie  și bucătărie. Astfel am avea o veșnică vacanță luxoasă la Nisipurile de Aur,

Primul avantaj îl reprezintă siguranța cazării și se reduc costurile. Utilitățile nu reprezintă o valoare mare, pentru că vor fi doar ocazionale. Sejurul poate avea orice durată, dependentă doar de noi.  De asemenea putem avea prieteni și să socializăm cu alte persoane care locuiesc la mare, conform teoriei și experienței de viață, că omul este o ființa sociabilă care trăiește printre și cu oameni.

Un alt avantaj al unei locuințe oricât de mici la mare, îl reprezintă faptul că locuința poate aduce profit. În perioada în care aceasta nu se utilizează, se poate apela la o agenție imobiliară care să o închirieze în regim hotelier și astfel apar semnele unei mici afaceri dar cu profit în timp.

Cel mai important avantaj îl reprezintă aerul plăcut al aerosolilor, al soarelui și al mării. Cum este să te trezești în fiecare dimineașă cu gândul că ești acasă și în același timp să te afli în concediu de relaxare, simțind briza mării?

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023.

 

Un comentariu: