cluc24

vineri, 10 martie 2023

Aventurile unui năzdrăvan

 

Îmi ridic capul și privesc spre aparatul de climatizare. Întind mâna spre tavan pentru a simți adierea răcoroasă a vântului, dar nu o sesisez. Aparatul funcționează pentru că-i aud sunetul specific, de motoraș, așa cum mi-a spus că se numește, specialistul casei.

Mă plictisesc și mă uit la fratele meu care doarme și scoate sunete ciudate pe gură. Îmi pun palma pe fața lui și aștept să deschidă ochii. Își ridică mâna și se freacă de față, ca și cum ar alunga o muscă și se întoarce pe partea stângă.

Închid un ochi ca să pară că dorm și mă rostogoles prin pat. Fratele meu își continuă somnul așa că închid ochii complet și continui cu rostogolirea. Reusesc din nou, să trec peste corpul fratelui meu, pe partea opusă a patului și aștept să alunec pe podea, așa cum făcusem în urmă cu două săptămâni, dar de data aceasta mă lovesc de un zid. Deschid ochii și văd un paravan, de fapt este o protectie laterala de pat.



Mă ridic în mâini și mă uit atent la obstacol. În fața mea se află o pernă ce este protejată de un cadru metalic. Am pierdut toată distracția! În urmă cu 2 săptămâni am reușit să cobor din pat, rostogolindu-mă peste fratele meu adormit și am ajuns pe jos. De atâta oboseală, am adormit buștean pe covorul de la intrarea în dormitor. Dimineața am fost bucuros când toți cei din familie mă căutau de zor, aproape că sunaseră și la poliție, crezând că am fost răpit direct din pat.

Părinții mei s-au bucurat când m-au găsit, iar imediat au chemat și doctorul ca să-mi prescrie medicamentele pentru răceala care se lipise de mine, pe podea. Am avut și un cucui, dar nu m-am concentrat pe el, pentru că eram ocupat cu strănuturile ce se țineau scai de mine.

Am rămas acasă câteva zile ca să mă vindec, timp în care am făcut un control amănunțit printre obiectele cosmetice ale mamei. Am verificat fiecare sertar, făcând probă pentru fiecare componentă a colecției de ruj, de creme și multe alte lucruri pe care le-am găsit, dar despre care încă nu am aflat pentru ce se folosesc.

O să mai încerc eu, pentru că acum am și spațiu de lucru mai mare, deoarece peretele pe care făcusem proba de culoare pentru acele obiecte a fost refăcut și readus la culoarea inițială.

Până atunci trebuie să evadez din țarc. Am văzut pe specialistul casei când a montat și a reglat cadrul metalic care-mi obturează evadarea, dar nu am știut ce face, văzând doar că are în mână o bandă de protecție subțire pentru muchii și margini.

Acum trebuie să stau în pat până se trezesc toți! Întind mâna spre lampa de lângă pat, dar aceasta a fost mutată în altă parte. Astăzi nimic nu-mi iese! Întind din nou mâna spre lampă dar nimeresc căștile antifonice pe care mi le pune bucătăreasa casei, atunci când are de lucru prin casă și vrea să mă protejeze de sunetele care-mi perturbă somnul. Aceste căști atenuează intensitatea sunetelor auzite cu un număr important de decibeli. 


Pănă la urmă mă ridic în mâini și apoi în picioare, mă uit peste paravanul de protecție și-l văd pe specialistul casei venind spre mine. Întind mîinile pentru a-l cuceri. Mă ridică în brațe și mă pune pe covorașul cu jucării, de lâ

ngă fereastră. Mă prefac că mă joc, iar când el iese din cameră acompaniat de sforăitul fratelui meu, mă deplasez spre sertarul cu bijuterii și cosmetice.

Trag de sertare dar nu se întâmplă nimic. Nu se deschide lumea magică a culorilor. Încep să cred că am ajuns într-o altă lume, la o altă familie! Observ niște elemente de siguranță, ce sunt amplasate pe dulăpior. Încerc să trag de sertar, dar nu reusesc probabil din lipsă de putere. Trebuie să mănânc mai mult de acum încolo.

Data trecută a fost mult mai ușor să deschid dulăpiorul, deși mi-a căzut sertarul pe cap și am fost acoperit de lenjeria mamei. Specialistul casei se apropie de mine și-mi zâmbește. Mi-a făcut-o! A montat niște sigurante pentru sertare  și mi-a stricat distracția.




Ce mă fac acum? Specialistul și bucătăreasa se apropie de mine. Nu sunt supărat pe ei, pentru că sunt părinții mei! Ei au apelat pentru siguranța mea, la produsele Empria care oferă protecție celor mici ca mine!

 

Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu