cluc24

miercuri, 22 martie 2023

Bambye: Film - The Seagull – Pescărușul

 

Filmul prezintă viața unei actrițe care a trecut de perioada ei de glorie, însă mai are puterea să facă față provocărilor profesionale și ispitelor amoroase. Ea este Irina Arkadina a cărei poveste în domeniul teatrului începe din anul 1904, la celebrul teatru din Moscova.

În prezent, ea este iubita  scriitorului Boris Trigorin. Pe plan personal, deține o casă la țară și este mama lui Konstantin care-și caută calea în viață. Konstantin o iubește pe Nina, care locuiește și ea la țară, dar este iubit în același timp de Masha, fiica unei femei care lucrează pe domeniile Irinei.

Nina visează să devină actriță și este gata să facă orice pentru a-și atinge obectivul, precum și Konstantin care-și dorește să devină scriitor.

Fratele Irinei a avut două idealuri neîndeplinite și este aproape de vârstă plecării spre altă lume: să se însoare și să fie scriitor. Se pare că nepotul său, Konstantin tinde spre aceleași țeluri, dar… uneori viața se repetă sau niciodată nimic nu este așa cum pare.

Acest film este un omagiu adus sentimentului de dragoste, dar nu prin prisma acelei inocențe, a iubirii  perfecte, fiind doar o imagine a unei veșnice căutări.

Scena cu pescărușul vânat de către Konstantin poate fi interpretat în mai multe feluri... citeste mai departe.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu