cluc24

joi, 16 martie 2023

Bambye: Film - Operațiunea Valkyrie – Valkyrie

 

Filmul se bazează pe evenimentele reale din perioada celui de Al Doilea Război Mondial. Operațiunea Valkyrie reprezintă una dintre tentativele prin care Rezistența din Germania a încercat asasinarea lui Adolf Hitler, astfel încât să se pună capăt războiului, salvându-se astfel viețile mai multor oameni.

Pelicula surprinde perioada în care armata germană ducea lupte grele în Europa și era în pierdere dar se compensa prin abuzurile la care-i supunea pe prizonieri și pe localnicii zonelor cucerite, concomitent cu lupta unor ofițeri de a prelua puterea stfel încât să evite dezastrul unui război care se dovedea pierdut din momentul în care a început.

Rezistența avea în componența sa mai mulți ofițeri, de diferite grade militare care conștientizau faptul că acel război nu aducea beneficii, ci doar provoca pierderi de vieți omenești și avea loc atrocități inimaginabile.

„Nu porți pe umeri rușinea căreia te-ai opus“ – este deviza Rezistenței, pentru că ei sunt cei care au vrut să intervină astfel încât să salveze onoarea unei națiuni.

Din perioade îndepărtate, existau oameni supuși care pentru binele și liniștea lor mergeau pe drumul deschis de cei care-i conducea, precum și alții, care aveau viziunea unui bine pentru toți nu doar pentru cei care se supun pentru privilegii. Omul este ca o trestie care în bătaia vântului nu se rupe ci doar se îndoaie, dacă nu cumva este doar o păpădie.

Colonelul german Claus von Stauffenberg  este rănit pe front în Africa și ajunge la spital. Își pierde o mână și un ochi. El a fost nemultumit de abuzurile naziștilor încă de pe front, iar în momentul în care revine acasă, decide ... citeste mai departe.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu