cluc24

duminică, 19 martie 2023

Avocatul de divorțuri - psihologul de alături

 

O speță tot mai obișnuită

Ionel este un om obișnuit, care-și stabilise o strategie de viață conform principiilor pe care le-a văzut în jurul său, în cadrul familiei. A finalizat facultatea de contabilitate și în scurt timp și-a găsit un loc de muncă cu o renumerație pe măsură. După doi ani s-a căsătorit. Obișnuit cu perioada de burlăcie, și-a păstrat obiceiul de a petrece în fiecare seară de vineri și sâmbătă alături de prieteni, la un  restaurant devenit familiar.

Soția lui, Andra s-a simțit neglijată, astfel că a început să-i facă reproșuri pe care el nu le lua în considerare. În decursul primului an de la căsătorie, Andra a rămas însărcinată. Ionel s-a preocupat de creșterea copilului dar fără a-și neglija serviciul și petrecerile alături de prieteni, care se prelungeau tot mai mult, până aproape de zorii zilei următoare, astfel âncât era tot mai obosit.

După încă un an, Ionel a devenit manager economic și de asemenea, tătic pentru a doua oară. El era conștient că viața îi oferă tot ceea ce-și dorește și se simțea puternic. Andra continua să-l îndemne și să-l îndrume ca să devină un bărbat de familie, dar el considera că dacă aduce banii în casă, poate face ce vrea. După trecerea anilor de stat acasă pentru creșterea copiilor, Ionel i-a impus Andrei să devină casnică, astfel încât el să-și păstreze totala libertate.

Ionel începe să-și folosească influența la serviciu și-și înlocuiește toate subordonatele cu alte colege care-l ascultă dincolo de orice limită, iar el poate face artificii financiare, să întoarcă cifra 6 în 9 când este în folosul său și să obțină bani pe căi necinstite.

Andra are discuții repetate acasă cu Ionel care nu o ajută, apare tot mai des cu alcoolemie ridicată și ajunge chiar să o lovească. Andra își ia cei doi copii și pleacă la mama ei. Ionel se bucură că a rămas singur și are liniște. După câteva luni, managerul companiei descoperă neregulile financiare iar Ionel acceptă să demisioneze pentru a nu fi acuzat de furtul banilor. Managerul general, pentru a-și păstra intactă imaginea companiei, ascunde evenimentele și activitățile managerului economic.

Ionel simte presiunea lipsei banilor și prietenii îl părăsesc. El se simte singur, fără posibilități de a găsi un loc de muncă și părăsit de familie. Se decide să divorțeze de Andra pentru că nu ea nu vroia să revină acasă și să ceară custodia copiilor, considerând că merită, deoarece el întreținuse familia. Deci, din acel moment se apelează la un avocat pentru divorț și custodia copilului.

 


Rolul avocatului de divorțuri

Un avocat de divorțuri, indiferent de cât de complicat ar fi cazul, trebuie să acorde nu doar supot profesionist clientului dar să fie și un bun psiholog. Divorțurile sunt acele evenimente care deseori învrăjbesc spiritele. Un avocat trebuie să ofere încredere clientului său și să-i scoată în evidență punctele pozitive chiar și din acele fapte care sunt considerate negative.

În cazul relațiilor ce devin toxice, în cadrul cărora războiul din casă este mai presus decât înțelegerea și colaborarea pentru salvarea unei familii, despărțirea reprezintă unica soluție pentru evitarea unei vieți trăite în abuzuri și plină de compromisuri.

 Un profesionist cu experiență precum este Avocat Nora Cosmina Drulea  care se ocupă de asemenea cazuri de 15 ani, iubește  și se implică enorm această muncă poate fi o persoană ideală.

Un avocat poate asista doar o singură parte in procesul de divorț, Un avocat de divorțuri se documentează intens și caută soluții nu doar pentru a căștiga procesul, ci mai ales să obține maximum din ceea ce se poate. În aceste cazuri nu se face referire strict la bani, sau ca în cazul speței prezentate la custodia copilului, ci chiar la o consiliere a clientului.

Avocatul trebuie să discute atent cu clientul său, să ia notițe și să pună întrebările potrivite și necesare pentru instrumentarea dosarului de divorț. De asemenea, avocatul se asigură că drepturile clientului sunt exercitate și protejate, iar interesele patrimoniale și morale sunt respectate în mod obiectiv.

Fiecare avocat este o punte de legătură între clientul său și persoana cu care se află în divort. Comunicarea reprezintă un punct important în soluționarea problemei, pentru că de multe ori se ajunge la divorț ca urmare a unei comunicări ineficiente. Pe întreg parcursul procesului, avocat va menține un ton civilizat, va fi obiectiv și calm. Imaginea avocatului trebuie să fie una puternic pozitivă, bazată pe comunicare, atât verbală cât și nonverală, pentru că gesturile fac cât o mie de cuvinte!

 


Un avocat specializat în divorțuri, la începutul cazului trebuie să se convingă că procesul se va desfășura sub bune auspicii. Acesta are obligația și rolul de a fi mentor, de a consilia și dacă vede vrea cale de împăcare a părților să o prezinte. Fiecare caz, chiar dacă este similar cu altele, are ceva specific.

 

În cazul speței prezentate, Ionel poate fi considerat ca fiind persoana care a cauzat pasul spre divorț, dar poate dacă i s-ar oferi o nouă sansă, după ce s-a maturizat trecând prin probleme pe care nici nu le-a intuit, finalul poate fi altul. Ionel a căutat să asigure cele necesare familiei, considerând că merite și rasplată pentru aceasta. Rămânând fără prieteni, acesta constată că doar familia contează. Andra este simbolul mamelor care-și cresc copiii acordându-le toată atenția necesară și își dorea ca și soțul ei să fie dedicat familiei. Poate dacă l-ar fi convins printr-un alt mod de comunicare de erorile pe care le face, distanța până la un divorț ar fi fost ca de le cer la pământ. Totuși, situația și procesul poate oferi surprize plăcute și neașteptate!

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

Un comentariu: