cluc24

vineri, 1 decembrie 2017

Cronică de blogger

Una dintre bolile cele mai crunte care există în prezent este SIDA. Această boală este transmisibilă și neglijența oamenilor face ca de multe ori, acest HIV să se transmită și să se multiplice fără ca cei implicați să cunoască acest fapt, care nu este un amănunt neimportant..
Comisia Națională de Luptă Anti-SIDA care face parte din Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din România a furnizat informații alarmante: peste 14 600 de pacienți sunt internați și înregistrați în statistici ca suferind de această boală. Peste 50% dintre ei sunt tineri aflați în intervalul de vârstă 25-29 de ani.
În sprijinul oamenilor compania Mylan a adus la noi în țară un test autoadmisibil, care doar cu o simplă picătură de sânge depistează HIV-ul. Acest test este certificat în Uniunea Europeană și a avut deja rezultate impresionante în șări precum Italia și Franța.
Dispozitivul medical pentru test autoadmisibil , autotestul HIV, se eliberează fără prescripții medicală și există în toate farmaciile din țară, atât în magazinele fizice cât și pe siturile online.
Fiecare kit de testare deține prospectul informativ despre test și modul de utilizare al acestuia și oferă informații despre serviciile de consiliere care sunt puse la dispoziție de către UNOPA,  Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.
Pentru cei interesați, în lunile noiembrie și decembrie 2017, UNOPA, în parteneriat cu Institutul de Boli Infecțioase și Mylan desfășoară o campanie de promovare rolului și importanța testării și depistării precoce a infecției cu HIV.

Mai multe detalii se pot găsi pe situl companiei Mylan, dând clic aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu