cluc24

joi, 21 decembrie 2017

Idei pentru renovarea locuințelor

Locul căruia îi spunem acasă

Fiecare dintre noi avem o casă, un loc în care ne simțim în siguranță și trăim în armonie perfectă.
Când ne referim la casă, aceasta poate fi atât cu adevărat o casă (cu sau fără grădină) sau un apartament dintr-un bloc. Fiecare își organizează locuința după propriile plăceri și gusturi. Indiferent că locuim la casă sau la bloc, avem câte o bucătărie, o baie, un hol și minim o cameră.
Datorită costurilor imense, unii își cumpără locuințe finalizate, având astfel mai puține oportunități pentru amenajare, decât cei care-și construiesc locuințele din temelii. În acest caz, locuința necesită o renovare, atât la achiziția ei cât și în timp, cât anii trec și trebuie făcute investiții.

Renovarea locuințelor

Chiar dacă bucătăria este una utilă doar pentru o perioadă mică din cele petrecute acasă, aceasta are propriul ei farmec, fiind locul unde ne prepărăm delicatesele care ne dau energie în viață. Pe lângă dotările standard: chiuvetă de inox, aragaz electric, dulăpior pentru vase și veselă, avem nevoie și de un interior adecvat. Zugrăveală este una albă sau portocalie, pentru a face ca încăperea să fie luminoasă și mai mare. Masa va fi realizată dintr-un blat de cuarț.
Holul trebuie să aibă un cuier pentru haine care să fie în concordanță cu zugrăveală și mai ales cu tipul de lumină, de culoare caldă.
Baia este compusă din cadă, grup sanitar, chiuvetă cu blat din cuarț și mașină de spălat, perfect armonizate atât cu un albastru deschis, faianța și gresia, cât și cu albul pereților superiori și ai tavanului.
Dormitorul va avea pereții galbeni sau portocalii, în care să se reverse lumina caldă, găbuie a veiozelor și a lustrei din tavan. Dulapurile de haine vor fi dotate cu oglinzi, pentru ca acest accesoriu să nu ocupe un spațiu suplimentar. Patul asezat în partea din nord a camerei, va putea oferi celor care stau în el, atât o imagine clară de la televizorul agățat de peretele opus cât și priveliștea mirifică din oferită printre perdelele de la geam, când storurile sunt ridicate.
Sufrageria va avea o masă cu scaune rabatabile, două fotolii și un televizor care va trona încăperea. Pereții vor fi zugrăviți în crem pentru a oferi o lumina caldă, chiar dacă becurile din candelabru sunt de culoare albă, rece, pentru o lumină mai clară pentru diverse treburi mărunte.

Accesorii utile

Becurile de la instalațiile de iluminat vor fi din led, oferind un consum energetic redus, la o iluminare perfectă. Centrala termică amplasată pe balconul închis, cu ferestre termopan, așa cum există de asemnea în fiecare încăpere, va consuma mai puțin gaz, deoarece pereții exteriori ai încăperilor sunt izolați cu polistiren extrudat.
Gresia și faianța sunt realizate din cuarț. La fel sunt și blaturile de sub fiecare fereastră.

Cuarțul

De ce cuarț
Sunt multe motive. Cuarțul nu reacționează la acizi, exepție face doar acidul clorhidric. Acest mineral este cel mai răspândit în scoarța terestră. Cuarțul în stare pură este incoloră, iar impuritățile din cristal duc la determinarea culorii finale ale acestui mineral.
Când eram în școala generală, am primit ca lucare de control, determinarea unor minerale aflate sub formă de piatră. Multe dintre aceste pietre seamănă între ele, dar cuarțul are diferențe semnificative față de celelalte. Am reușit să o identific cu succes, din mulțimea de pietre datorită proprietăților ei cele mai importante: absorbția și porozitatea minimă, antideraparea și este rezistența la zgâriere, spargere, ciobire, îngheț și dezgheț.
Acest produs este folosit ca graf la ferestre chiar deasupra caloriferelor pentru că rezistă la temperaturi mari. Datorită acesto proprietăți chiar și podelele sunt placate cu cuarț.
Pentru cei care locuiesc în case, cuarțul este folosit și pentru trepte.
Cuarțul este un cristal utilizat și în realizarea bijuteriilor.

Cuarțul are o utilizare diversificată datorită faptului că are o paletă largă de culori, ceea ce o face să fie o piesă importantă în renovarea locuințelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu