cluc24

joi, 28 decembrie 2017

Sensibilitatile unei femei insarcinate: Cum sa te feresti de probleme!

Desi sarcina este o perioada premergatoare celor mai frumoase clipe din viata unei femei, care presupune numeroase momente speciale si emotionante, o gravida va intampina si dificultati pe parcursul celor noua luni.
O femeie insarcinata este mult mai sensibila, avand diferite simptome cauzate sau amplificate de factorii externi. De aceea, daca urmeaza sa nasti, citeste mai departe acest articol, pentru a sti de ce anume trebuie sa te feresti, pentru a evita starile negative!
Iata ce lucruri trebuie sa EVITE cu desavarsire o femeie insarcinata!

1. Virusurile
Daca, in mod normal, contactarea unui virus poate reprezenta o chestiune temporara si inofensiva, pe timpul sarcinii, lucrurile pot sta diferit. Unele virusuri iti pot afecta starea fizica, pe langa celelalte simptome specifice perioadei, si chiar iti pot pune in pericol sarcina. De aceea, este recomandat sa te feresti de raceala, gripa, dar si de virusuri precum herpesul. Despre acesta din urma poti citi, cu un click aici, mai multe informatii. Evita, asadar, locurile extrem de aglomerate si persoanele care au fost deja afectate de virusurile de sezon!

2. Umezeala si mucegaiul
Printre simptomele principale ale unei gravide se numara si starile de greata. Acestea pot fi agravate de prezenta mucegaiului din casa si, din acest motiv, trebuie sa iei toate masurile de precautie. In acest sens, vezi pe site solutii eficiente anti mucegai si aplica-le! In plus, umezeala si mucegaiul iti pot declansa chiar si alergii pe care inainte nu le aveai, asa ca ai extrem de multa atentie!
3. Fumul de tigara
Specialistii spun ca fumatul pasiv este la fel de periculos precum cel activ. Pentru o femeie insarcinata, efectele acestuia pot fi cu atat mai grave, caci el poate afecta atat sanatatea mamei, cat si pe cea a fatului. De asemenea, fumul poate cauza sau amplifica starile de greata, asa ca este recomandat sa il eviti pe cat posibil!

4. Mirosurile puternice
Fiecare femeie insarcinata experimenteaza, de-a lungul celor noua luni, sensibilitate la mirosurile puternice. In timp ce unele doamne si domnisoare devin sensibile la aromele de mancare (in special acele preparate care nu sunt pe gustul lor), altele nu suporta mirosurile de parfum, detergent sau produse cosmetice. Asadar, pentru a evita  aceste simptome neplacute, stai departe de mirosurile care iti provoaca disconfort!

Acestea fiind spuse, urmeaza aceste sfaturi pentru a evita aparitia si amplificarea starilor neplacute, precum si problemele de sanatate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu