cluc24

duminică, 3 decembrie 2017

Fata și autotestul HIV

Fata privește în zare, neliniștită. Nu se simțea bine de câteva zile. Panica a cuprins-o și i-a afectat activitatea obișnuită. Până la urmă s-a lăsat convinsă de prietenul ei să meargă la doctor. Cu teama în suflet, a făcut o programare și a așteptat momentul concretizării pentru a afla ce probleme are.
Medicul a consultat-o și după mai multe investigații și analize, a constatat că nu este nimic grav, fiind doar însărcinată! Bucuria sufletească a făcut-o să constientizeze cât de importantă este sănătatea și mai ales, vizitele anuale la doctori. De asemenea, își făcuse și autotestul HIV pentru a fi sigură că nu suferă de SIDA.
Aflase că peste 14 600 de pacienți sunt înregistrați ca suferind de această boală, dintre care peste 50% dintre ei sunt tineri aflați în intervalul de vârstă 25-29 de ani, așa cum avea ea și prietenul ei.
Ea a folosit kitul autoitestare de la Mylan care avea certificarea Uniunii Europene și se putea elibera din orice farmacie fără prescripție medicală, având un prospect informativ despre test și modul de utilizare al acestuia și informații relevante despre serviciile de consiliere care sunt puse la dispoziție de către UNOPA,  Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.
Fata a fost convinsă importanța acestui test în urma campaniei de promovare a importanței acestui test de către UNOPA, în parteneriat cu Institutul de Boli Infecțioase și Mylan

Acum este conștientă că se poate bucura de ceea ce-i oferă viața, în siguranță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu