cluc24

luni, 4 decembrie 2017

Depistarea virusului HIV

SIDA care este sindromul imunodeficienței umane dobândite, este afecțiunea provocată de virusul imunodeficienței umane HIV. Acest virus atacă sistemul imunitar al organismului și-l distruge în mod continuu.
Boala se manifestă prin pierderi inexplicabile în greutate, afecțiuni ale creierului și implicit ale sistemului nervos central. Virusul se transmite atât pe cale sexuală cât și prin sânge infestat. De multe ori, o persoană poate fi purtătoare de virus dar infecția să nu se manifeste.
În prezent, conform unor statistici realizate de către Comisia Națională de Luptă Anti-SIDA care face parte din Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din România este 14 600 de pacienți sunt înregistrați ca suferind de această boală, dintre care peste 50% dintre ei sunt tineri aflați în intervalul de vârstă 25-29 de ani.
Mylan a introdus în Uniunea Europeană un dispozitivul medical pentru realizarea unui autotest HIV, care se eliberează fără prescripții medicală și există în toate farmaciile din țară, atât în magazinele fizice cât și pe siturile online, având certificare din partea Uniunii Europene. Kitul oferit are atât un prospect informativ despre test și modul de utilizare al acestuia cât și informații relevante despre serviciile de consiliere care sunt puse la dispoziție de către UNOPA,  Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.

În lunile noiembrie și decembrie 2017, UNOPA, în parteneriat cu Institutul de Boli Infecțioase și Mylan desfășoară o campanie de promovare despre importanța testării și depistării precoce a infecției cu HIV.Detalii relevante se pot găsi pe situl Mylan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu