cluc24

joi, 21 decembrie 2017

Cuarțul, ideal pentru renovarea locuințelor

Așa cum fiecare persoană se îngrijește de sine, și locuința acestuia are a nevoie de unele remedieri, renovări și/sau modernizări.
Fiecare om, la rândul său poate deveni musafir la alții, așa cum el poate găzdui pentru diferite evenimente, pe cei din jurul său. Locuința omului este imaginea publică a acestuia în societate.
Prin renovarea locuinței nu ne referim doar la zugrăvit, ci chiar la înlocuirea anumitor elemente de interior. Prin modernizare, adăugăm lucruri noi și utile în intimitatea locuinței.  Uneori aceste etape din existența unei locuințe au loc în același timp.
Unul dintre cele mai utile materiale folosite în reorganizarea locuințelor și care-i ridică valoarea acesteia este cuarțul.
Femeile cunosc valoarea cuarțului care se reflectă în bijuteriile pe care le poartă, având în compoziție cristale de cuarț. Un cristal pur din cuarț este incolor și transparent, dar în combinație cu alte produse în stare lichidă sau gazoasă, acestea își schimbă culoarea. Combinațiile de cuarț cele mai cunoscute și apreciate sunt: ametistul, ametrinul, citrinul sau cuarțul fumuriu ori roz.
Cristalele de cuarț se folosesc și pentru anumite materiale necesare pentru renovarea locuințelor. Acesta se folosește pe lângă gresie și faianță, atât la grafurile de la ferestre cât și la placarea podelelor și a treptelor. Cuarțul are proprietăți semnificative care o fac să fie invincibilă în lupta cu alte minerale: absorbția și porozitatea minimă, antideraparea și este rezistența la zgâriere, spargere, ciobire, îngheț și dezgheț și la temperaturi înalte.

Cuarțul are o utilizare diversificată datorită faptului că are o paletă largă de culori, ceea ce o face să fie o piesă importantă în renovarea locuințelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu