cluc24

duminică, 1 noiembrie 2020

Cristalele și puterea lor energetică

 

Energia vârstei

Când eram mic aveam energie de se speriau toți cei din jurul meu, dar cu trecerea timpului oboseala m-a ajuns din urmă. Încet dar sigur am ajuns să-mi pierd energia fără a cunoaște cu exactitate locul unde s-a rătăcit pentru a-l recupera. Poate de aceea m-am căsătorit cu o persoană dinamică, crezând că-mi va ceda o parte din energia și din timpul ei.

Nu a fost cum m-am așteptat, pentru că energia ei m-a obosit în plus, iar cuvintele ei întrebătoare și obișnuite: „știi la ce m-am gândi?” - mă terminau definitiv pentru o anumită perioadă de timp.

Soția mea a constatat aceste probleme și a rămas la fel de dinamică, dar m-a introdus în sfera terapiei prin cristale după ce mi-a prescris prin specialiști anumite suplimente pe care uitam să le iau, probabil din cauza lipsei de energie, obosind să ajung până la ele.

Văzând că nimic nu funcționează, soția mea fiind insistentă mi-a cumpărat un lanț pentru că eu consideram că anumite pietre prețioase și semiprețioase aduc noroc. Înainte de a-mi pune lanțul la gât, ea mi-a agățat de aceasta o piatră. Mi-a plăcut ideea, mai ales că noua piesă avea culoarea mea preferată, adică nuanță de albastru. Nu sunt specialist așa că mi-a fost greu dar nu dificil să recunosc denumirea cristalului primit după culoare, dintr-o listă mai detaliată de cristale protectoare

  incoloră – diamantul, safirul alb, zirconul şi cuarţul hielin;

  albă – opalul, adularul, calcedonia;

  roz – turmalina, berilul şi cuarţul roz;

  galbenă – topazul, safirul galben, ambra şi citrinul;

  galben – verzui – turmalina şi peridotul;

  roşu – rubinul şi opalul de foc;

  violet  – ametistul şi safirul violet;

  verde deschis – jadul, turcoaza, smaraldul, amazonitul, crisopazul;

  verde închis – safir verde, malahitul şi smaraldul cu nuanţe închise;

  brun – roşu – cornalina şi aventurina;

  albastru deschis – lapis – lazuli, safirul;

  albastru închis – agatul;

  negru – onixul, cuarţul afumat şi japsul;

  negru metalic – hematitele şi marcasitele.

Deci am primi un lanț cu Agate pentru a-mi asigura stabilitatea și să revin cu picioarele pe pământ!



 

Energia pietrelor prețioase și semiprețioase

Pietrele preţioase se folosesc ca tratament pentru alungarea stresului şi a afecţiunilor sistemului circulator sau digestiv. Pietrele preţioase și semiprețioase care au un asemenea efect sunt: rubinul, perla, coralul, smaraldul, pietra lunii, diamantul, safirul, cristalul ochi de pisică și agatul.

Acestor pietre li s-au atribuit în trecut puteri magice pentru că au efect curativ, şi pot schimba chiar temperamentul unei persoane, prin culoarea şi vibraţiile lor.

Pietrele preţioase galbene tratează afecţiunile rinichilor, iar cele portocalii sunt recomandate în tratarea virozelor sau a artritelor, pentru că îndepărtează durerile şi induc o stare de calm.

Despre rubin se crede că este eficient în tratarea afecţiunilor cardiovasculare, psihice, dar şi oftalmologice.

Smaraldul simbolizează tinereţea şi renaşterea. Culoarea sa verde are efect calmant, îndepărtează migrenele, problemele ochilor şi regelează tensiunea arterială.

Coralii măresc abilităţile intelectuale, creativitatea, puterea de concentrare şi comunicarea. În funcţie de culoarea lor, aceştia acţionează asupra inimii, sistemului circulator sau muscular. Coralul roşu stimulează circulaţia sângelui şi este folosit în tratarea hemoragiilor sau chiar a leucemiilor. Cel alb este recomandat mămicilor pentru alăptare şi bărbaţilor pentru creşterea fertilităţii. Coralul negru alungă stările depresive, insomniile sau coşmarurilor.

Safirul acţioneaza asupra creativităţii, intuiţiei şi stimulează introspecţia.

Agatele sunt folosite de persoanele care au nevoie de stabilitate, de o revenire efectivă a omului cu picioarele pe pământ.



 Agate - cristalul protector

Una dintre cele mai apreciate amulete cu cristale  este cea care conține cristalul de agate.

Numele de Agat provine de la filosoful și naturalistul grec Theophrastus, descoperitorul acestui cristal pe malul râului Acate (în Antichitate) - Dirillo din Sicilia. Legenda spune că că Agatele a fost numit “stabilizatorul” în rândul pietrelor semiprețioase și a cristalelor fiind folosit în perioada Romei antice pentru protejarea recoltelor și a horticulturii.  Câte o sferă de Agat era amplasată în fiecare grădină și zonă de cultură.

Agatele este folosit ca talisman încă din acele vremuri, simbolizând sănătatea, prosperitatea și longevitatea. Astrologia a determinat că planeta Mercur este cea care guvernează acest cristal. Polaritatea Agatelor este determinată de culoarea cristalelor.

Conform culturilor islamice, babiloniene și egiptene, această piatră a fost și este încă folosită ca protecție împotriva energiilor negative, care se transmit prin superstiții, tragedii sau dezastre naturale.

Agatele induce un sentiment de echilibru și de centralitate, aduce motivația și entuziasmul, crește concentrarea și duce la mărirea conștiinței și a înțelegerii la un nivele superior al vieții. Folosind acest cristal protector ne regăsim starea de calm, de echilibru, de liniște și energia necesară pentru o viață fără panică și agitație fără rost.

Această piatră semiprețioasă este ideală conform astrologilor pentru Gemeni, Rac, Fecioară, Balanță și benefică pentru Taur, Scorpion, Berbec, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești.  Folosirea acestei pietre de către nativii din lunile mai, iunie și septembrie este mai mult decât recomandată, iar dacă persoana s-a născut într-o zi de miercuri, destinul îi surâde în totalitate. Numerologii au constatat că Agatele se află sub influența numerelor 3,4 și 8.

Agatele apare sub diferite varietăți precum: albastru-dantelă, dendritic (arborizat), de foc și de mușchi. Ca nuanțe de culoare, Agatele este:

-          verde - sănătate, vindecarea ochilor,

-          galben - îmbunătățirea stării de spirit,

-          galben-muștar - inventivitate și creativitate,

-          brun - bogăție,

-          roșu - calm și pace,

-          negru - protecție.

Agatele face parte din familia cuarțului și are o structură sticloasă cerată și are după cum se vede atât o mare varietate de culori cât și de cristalizări.



 Curiozități despre cristale și pietre (semi)prețioase

Pentru ca o piatră să fie considerată prețioasă sau semiprețioasă, aceasta trebuie să se diferențieze de celelalte minerale prin raritate, duritate și transparență.

Atât pietrele preţioase, cât şi metalele nobile îşi au originea legată (ca și celelalte minerale cunoscute în natură), de procese geologice complexe realizate în scoarţa terestră cu zeci şi chiar sute de milioane de ani în urmă, având adevărate efecte terapeutice, așa precum am prezentat într-un articol anterior

Greutatea pietrelor preţioase se măsoară în carate, iar un carat este egal cu circa 200 miligrame de mineral (denumit și carat metric). Denumirea de “carat” provine din Antichitate şi Evul Mediu, când pentru cântărirea pietrelor preţioase se foloseau seminţe de roşcov (numită și Ceratonia siliqua) care este o sămânţă ce cântărește aproximativ 197 miligrame.

La începutul secolului al XX-lea s-a stabilit la nivel internațional un standard metric de 0,2 grame, astfel s-a ajuns la unitatea de măsură: 1 carat = 0,2 g.

Pietrele preţioase şi semipreţioase se zgârie destul de greu, dar dacă sunt lovite puternic, se pot sparge cu uşurinţă.

Prin duritate se înţelege rezistenţa opusă de piatră atunci când e zgâriată cu un obiect ascuţit și/sau dur. Altă calitate importantă a acestor pietre o reprezintă strălucirea, adică luciul sau sclipirea. Această însuşire face ca pietrele (semi)preţioase să fie atât de dorite, mai ales de femei.

 


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020 iar imaginile sunt din arhiva personală și de pe situl Stone Mania.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu