cluc24

vineri, 13 noiembrie 2020

Apa – element vital pentru sănătate

 

Medicii recomandă

 

Tot timpul auzim atât în reclamele de interes public cât și la cei din jurul nostru, sfatul și îndemnul să consumăm zilnic minimum doi litri de lichide, pentru a ne proteja sănătatea. Indiferent de specialitatea medicului la care mergem pentru consultații, printre întrebările obișnuite legate de vicii, probleme medicale avute apare inevitabil și cea referitoare de consumul de apă. Când ne referim la lichide, acestea nu includ alcoolul, ci doar apa plată, minerală sau cea de la izvor.

Lipsa apei duce la dezhidratarea organismului. În funcție de proprietățile apei, aceasta poate fi benefică sau nu, organismului nostru, implicit, sănătății noastre.

Necesarul zilnic de apă depinde de înălțime, greutate, temperatură ambientală, stare de sănătate, nivel de activitate și alimentație. Recomandarea specialiștilor este acela că un consum de 30-40 ml de apă per kg-corp pe zi poate fi ideală. Deci cu cât persoana are o greutate mai mare, aceasta trebuie să consume mai multă apă. Pentru majoritatea oamenilor care trăiesc într-un climat echilibrat, doi litri de apă ar putea fi suficienți pentru o bună desfășurare a proceselor vitale.


  

 

Alegerea apei optime pentru sănătate

 

Apa de la robinet poate produce riscuri de contaminare microbiană, parazitară iar gradul de absorbție al calciului este mică. De asemena și apa minerală, în funcție de gradul ei de mineralizare și de compoziția specifică, poate fi benefică sau nocivă pentru organism.

Apa minerală ideală trebuie să aibă indicele de mineralizare mai mic de 500 mg/l, ceea ce înseamnă că trebuie să fie slab mineralizată. Apa de izvor are sub 80 de mg/l indicele de mineralizare.

Procesul de mineralizare este influențat de straturile bogate în minerale pe care le parcurge apa de la origine spre suprafața pământului, când este preluată pentru producție..

Apa și ceaiul sunt principalii reprezentanți ai lichidelor care mențin sănătatea și silueta. Specialiștii recomandă ca prepararea ceaiului să se facă cu apă oligominerală plată, deoarece prin fierbere nu se elimină nitriții, nitrații și metalele grele care se pot găsi în apa de la robinet.

  

 

Remediile oferite de apa minerală

 

Apa minerală bogată în fluor previne aparițiilor cariilor și a ostoporozei, ajută la  creșterea rezistenței părului și menține frumusețea pielii. Este importantă evitarea consumului de apă puternic mineralizată pentru că aceasta poate cauza apariția pietrelor la rinichi. Apa minerală în exces nu este recomandată pentru copii și bătrâni.

Pentru copii se recomandă apa minerală naturală care să aibă o compoziție echilibrată și o mineralizare sub 105 mg/l. Se spune că așa cum îți crești copiii, așa îi ai. Ceea ce descoperim în copilărie, ne influențează alegerile din maturitate.

O persoană trebuie să consume apă suficientă pentru a evita deshidratarea. Dacă aportul de apă este prea mic, abilitatea de a transporta nutrienții este compromisă, ceea ce se resimte repede la nivel muscular.

Apa minerală ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism (cu cât organismul conține mai multe toxine, cu atât se pierde mai greu excesul ponderal).

Pentru persoanele care țin dietă, în faza inițială a regimului se pierde în special apa care trebuie să fie înlocuită rapid în organism pentru a evita deshidratarea.

Consumul suficient de apă previne constipației, durerile de inimă și problemele legate de piele..

  


Recomandarea specialiștilor: apa minerală naturală Aquatique

 

Apa minerală naturală Aquatique care izvorește de la o altitudine de 1100 de metri, din inima munților Carpați, din zona protejată din Parcul Natural Bucegi are o mineralizare redusă de 104 mg/l, care este benefică copiilor care sunt plăpânzi și au nevoie să consume produse care să le echilibreze organismul.

Rezervația naturală Abruptul Prahovean oferă o apă pură care pe lângă gustul plăcut este și benefic cerințelor și necesităților copiilor. Conform unui sondaj efectuat la mai multe mame, acestea au recunoscut că apa brandului Romaqua Group Borsec, produsul Aquatique este de calitate superioară, fiind benefică bebelușilor.

Aquatique este o marcă românească 100% și este benefică fiind recomandată pentru cei care suferă de mai multe boli precum: diabet, afecțiuni inflamatorii sau boli cardiovasculare.

În anul 2008, Aquatique a primit distincția „Grand Gold Medal“ de la Institutul Internațional de Selecție a Calității – Monde Selection Bruxelles.

Conform specialiștilor și cercetătorilor apa oligominerală naturală Aquatique a fost desemnată în anul 2017, pentru al doilea an consecutiv, câștigătoare la categoria „Apă minerală plată pentru sugari și copii mici”. Topul brandurilor de apă minerală naturală a fost realizat de către revista Forbes România pe baza unui studiu efectuat de Institutul D&D Research. Acest studiu s-a desfăsurat în perioada când consumul de apă este mai mare, având o durată de trei luni: iulie – septembrie 2017, având un eșantion reprezentativ pentru spectrul național, care a cuprins aproximativ 1000 de mame.

Topul a fost realizat pe baza răspunsurilor mamelor cu vârsta între 22 și 35 de ani, care au avut în acel moment copii cu vârste între 0 și 5 ani, și care sunt din 41 de orașe diferite din România, cu peste 50.000 de locuitori. Mamelor li s-a cerut să precizeze ce apă minerală plată folosesc pentru copilul lor, să numească marca de apă în care au încredere, care este cea mai sigură pentru copilul lor și să denumească brandul de apă cu cel mai ridicat nivel de calitate. În acest sondaj Aquatique a obținut cel mai mare punctaj la toate aceste criterii, fiind desemnată cea mai bună apă minerală plată pentru sugari și copii mici.

       

În anul 2019 și anul 2020 în cadrul concursului de degustări organizat de International Taste Insititute la Bruxelles, apa minerală Aquatique a fost apreciată cu 3 stele (Superior Taste Award).

Trebuie să fim mândri că avem apă minerală de o asemenea calitate superioară și să o consumăm cu drag.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu