cluc24

vineri, 30 octombrie 2020

Fii o familie eco - SALVEAZĂ PLANETA

 

Cu cât evoluăm în tehnologie, cu atât ne dă seama că pierdem din punct de vedere psihic și fizic. Sănătatea noastră este afectată tot mai mult și avem probleme pe care uneori le descoperim mult prea târziu ca să le remediem.

Defrișarea pădurilor, industria poluantă, noxele de la mașinile vechi, radiațiile la care suntem supuși sunt doar câțiva factori care ne afectează în mod direct. Natura a fost mereu un sprijin pentru om iar unii își bat joc de ea, în folosul unor beneficii care în timp nu-i vor mai ajuta.

Datorită sărăciei care se diminuează, alteori se accentuează, s-au impus anumite mentalități. Fieare caută să investească cât mai puțin pentru deține cât mai mult. Alimentele în genral sunt tot mai nesănătoase, iar poluarea este în continuă creștere. Cumpărând o mașină ieftină dar poluantă, omul crede că a făcut o investiție perfectă, dar nu este chiar așa. Investind într-o mașină electrică, poluarea scade, mentenanța este mai ieftină iar costurile sunt mai mici în timp.

Dar de ce folosm mașinile? Pentru a ne deplasa, uneori chiar și atunci când nu ar fi o distanță considerabilă, o necesitate iar uneori rămânem blocați ore în șir, pe drumurile publice. Chiar noi înșine putem face ceva în folosul naturii și implicit al nostru. Renunțând la mașină, măcar în momentele care în care se poate, adică în viața de zi cu zi, protejăm mediul înconjurător.

Deplasarea prin oraș se poate face cu bicicleta sau trotinetă electrică, care oferă o multitudine de avantaje. Deplasarea este mult mai ușoară, putându-se trece ușor de coloanele de mașini și timpul de deplasare se reduce semnificativ. Autonomia bateriei oferă facilitatea de a nu fi nevoiți să căutăm puncte de alimentare, fiind suficientă o încărcare cu energie electrică, seara după finalizarea drumurilor obișnuite. Costurile cu consumul sunt mici iar întreținerea bicicletei nu necesită investiții mari. Iar acest transport este ca un supliment de sănătate pentru cel care o folosește, ducând chiar la o cură de slăbire eficientă.

 Cum ar fi ca toată familia să folosească aceste vehicule electrice? Ar fi numită familia ecologică!

Dar, cei sceptici pot spune că consumăm curent electric... Da este adevărat, dar cei care dețin o casă, chiar și locatarii unui bloc, pot amenaja panouri solare pe acoperiș. Astfel, soarele va aduce un alt beneficiu real,  pe lângă sănătate și căldură, oferind și acel curent electric ecologic. Dacă cantitatea de energie electrică este mai mare decât necesarul consumat, acesta prin intermediul companiilor de distribuție a energie, poate fi preluată de acestia în rețelele lor electrice.

Pe lângă această oportunitate de producere a energiei electrice oferită de panourile solare, putem interveni în multe alte modalitați pentru evitarea viitoarelor dezastre ecologice și pentru a ne salva planeta.

Pentru încălzirea locuințelor se pot folosi panouri radiante cu infraroşu. Această metodă de încălzire are numeroase beneficii care nu sunt deloc de neglijat. Panourile sunt electrice dar folosesc puterea radiaţiilor cu infraroşu pentru încălzire. Aceste panouri încălzesc obiectele din locuinţă, care implicit şi indirect, încălzesc aerul uniform şi pierderile de căldură sunt minime iar umiditatea nu este influenţată. Acest tip de încălzire este benefic şi organismului prin faptul că reglează circulaţia sângelui.

Înlocuirea aparatelor electrice și electrocasnice cu cele de ultimă generație, cu consum redus de energie, tip clasă A, a becurilor și a corpurilor de iluminat clasice cu unele pe led (chiar comandate prin senzori de mișcare și reglaj al luminozității) reducem consumurile energetice.

Prin faptul că unele companii emit facturile online, trimise în format electronic pe mail, iar fectuarea plății se face cu cardul și prin confirmare electronică, se reduce substanțial consumul de hârtie, salvând astfel copacii și implicit pădurea.

Chiar companiile care au ca domeniu de activitate producerea, distribuția și furnizarea energiei electrice fac demersuri pentru un drum consecvent spre energie verde. Doar “împreună putem construi lucruri magice, tot împreună, cu fiecare gest pe care îl facem, putem crea un loc mai curat, mai frumos și mai sustenabil pentru noi și pentru generațiile viitoare”. Asta crede și E.ON România, care prin campania ‚,WE has no limits’’, ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să conștientizăm puterea comunității și a acțiunilor noastre de zi cu zi asupra planetei. Pentru că doar împreună putem schimba felul în care consumăm resursele și doar împreună putem crea un viitor nelimitat de verde.

Fiecare persoană este responsabilă pentru modul în care-și gestionează viața și activitatea, dar oare, nu ne dorim toți un viitor mai bun? Oare nu avem idei proprii și sfaturi de sustenabilitate? Aștept sfaturile și ideile voastre legate de susteanabilitate în comentarii la articol!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu