cluc24

luni, 16 noiembrie 2020

Cum să ne ferim de bacterii și microorganisme

 

Sănătate versus bacterii

Se întâmplă să constatați, că de multe viața trece pe lângă voi iar timpul în loc să vă rezolve problemele, de fapt pune presiune asupra voastră?

Viața este ca o clepsidră. Noi ne aflăm pe partea ei superioară, iar sarcinile pe care le avem de îndeplinit sunt multe, dar nu trebuie să le îndesăm pe toate deodată, ci doar una câte una pe rând, așa cum ne sugerează William Osler.

Trebuie să ne alegem prioritățile. Dar de unde știm care ne sunt prioritățile?

În primul rând, trebuie să ne îngijim de propria sănătate, ca apoi să putem avea grijă și de cei din jurul nostru.

Bolile ne pândesc și abia așteaptă să ne acapareze, dar dacă suntem preventivi, scăpăm de ele.

Gripa, răceala, durerile de cap, durerile musculare și alte supărări fizice ale corpului se reflectă în viața noastră de zi cu zi, dar problema principală a bolilor o reprezintă bacteriile.

Bacteriile au fost printre primele forme de viață care au apărut pe Terra și se regăsesc peste tot în jurul nostru: în sol, în apă, în deșeurile radioactive, chiar și izvoarele termale. Bacteriile se regăsesc și în plante și animale, ca paraziți ai acestora.

Și în corpul uman trăiesc până la 1000 de specii de microorganisme (bacterii, fungi) și aceste microorganisme conțin peste 3 milioane de gene a căror greutate poate depăși 2 kg. Aceste microorganisme au un rol important pentru că asigură o bună funcționare a organismului, furnizând calorii și luptând împotriva agenților patogeni.

Microbii au nevoie de substanțe nutritive, pe care le degradează în timp pentru a furniza energia de care au nevoie pentru a crește și a se reproduce. Pe durata acestui proces, acestea secretă niște molecule care sunt preluate de organismul uman. Efectul produșilor metabolici bacterieni poate fi benefic sau dăunător corpului uman.

Bacteriile pot influența sănătatea noastră prin acțiunile pe care le au asupra alimentelor și chiar a hainelor, elemente necesare și vitale omului. Din acest motiv este important să ne protejăm și să folosim ceea ce tehnologia care este în continuă dezvoltare.

Alimentele și hainele – surse de bacterii

Un element foarte important atât pentru aparatele frigorifice moderne cât și pentru mașinile de spălat rufe o reprezintă funcția antibacteriană. Alimentele trebuie păstrate cât mai bine, la temperaturi optime, iar aerul din interiorul acestuia să fie curat. Prin eliminarea mirosurilor neplăcute se evită apariția bacteriilor și a microorganismelor. O parte dintre noile și modernele frigidere Toshiba beneficiază de funcția Plasma Pure ce produce ioni necesari pentru eliminarea bacteriilor concomitent cu menținerea gustului și a prospețimii mâncării.

Un model de frigider Toshiba care cu funcțiile de dezinfectare și sterilizare este GR-RF646WE. Avantajele oferite de acest produs electrocasnic sunt:

• Calitate Japoneză 3 systemTM

• Dual Inverter

• Plasma Pure

• Alloy Cooling

• 26 compartimente

• Convert congelator în frigider

Avantajele sistemului Plasma Pure sunt că alimentele se mențin proaspete, gustoase și sănătoase, fără miros. Modulul cu plasmă nu necesită înlocuire comparativ cu cel tradițional de carbon, fiind în acest caz durabil ți convenabil. Frigiderul Pure BIO cu modul de plasmă, produce ioni care neutralizează mirosurile și elimină bacteriile.


Mașinile de spălat rufe trebuie să ofere o îngrijire și siguranța că hainele manevrate de aceasta să fie curate și pline de prospețime. Noua gamă de mașini de spălat Toshiba dispune de tehnologia GreatWaves, prin care se protejează hainele în timpul spălării, se obține o economie de energie electrică, de detergent și de timp. Pentru o igienă corectă și sănătoasă se folosește garnitura antibacteriană și curățarea tamburului cu apă fierbinte la 90 °C, care sunt două funcții importante ale modelului CycloneMix.

Mașina de spălat model  T01/03 Series are avantaje de neglijat, precum:

• The Great WavesTM

• 15' spălare rapidă

• Curățare tambur (90°)

• Garnitură antibacteriană

Într-un articol viitor voi reveni și cu alte produse electrocasnice cu funcții de dezinfectare și sterilizare, de la un brand lider în acest domeniu. Toshiba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu