cluc24

duminică, 15 noiembrie 2020

Totul contează în afaceri

 

Primul impuls - ideea

Ce faci când te trezești dimineața și constați că ești un pic ... poate mai mult... gras? Oricum nu este prima dimineață când constat acest fapt, dar nu e nici ultima....

După o gândire logică am decis că am nevoie de activitate fizică, de sport. Așa că m-am apucat de alergat prin jurul blocului dar se luau câinii după mine! Alergam mai repede dar fără folos...

Am apelat la o sală de fitness pentru a face sport în mod organizat dar totul trebuia programat. Făcând un bilanț al costurilor și al beneficiilor, am constatat că am investit fără a avea vreun profit, pentru că nu mă țineam de program.

Trebuia să fac ceva, mai ales că între timp obținusem un procent dintr-o afacere pe care o demarasem în urmă cu cîțiva ani, alături de un prieten. Soluția pe care am găsit-o a fost una ideală. De ce să plătesc la diverse săli de sport când pot să am propria mea afacere, cu o sală de sport care să aducă și profit?

 

Primul pas - începerea unei afaceri

Am închiriat o clădire de pe o platformă industrială și am deschis o sală de sport. Deoarece trebuia să-mi urmăresc investiția și angajații, specialiști în sport și nutriție, am  ajuns să fiu mereu prezent la sediul firmei. Din acest motiv am început să fac sport după un program bine stabilit, pentru că-mi doream, iar clienții trebuiau să discute despre oferite de afacerea mealegate de sport și sănătate, cu o persoană care să demonstreze că sportul reprezintă sănătate și viață!

În câteva luni am slăbit și mă simțeam mult mai bine pe de o parte iar clienții mei erau mulțumiți, pe cealaltă parte, de ceea ce le ofeream. Afacerea era prosperă dar spațiul însă era limitat. Aveam eu un loc cumpărat în urmă cu ceva ani pentru a face o casă de vacanță sau pentru a mă apuca agricultură dar... Investițiile într-o construcție reprezintă nu doar o bătăie de cap ci multe costuri financiare.

Uneori, soarta ne oferă oportunitatea atunci când ne așteptăm mai puțin. Fiind la o întâlnire cu foști colegi de liceu, am socializat, am discutat despre trecut, prezent și viitor. De la unul dintre cei mai abili colegi, care profesa în domeniul construcțiilor, am aflat o informație valoroasă cât o ladă plină cu comori.

A doua zi, m-am trezit de dimineață și am pornit la cumpărături virtuale. Colega care se afla la sala de sport tocmai mă sunase că este depășită de numărul solicitărilor pentru sala de fitness. Am liniștit-o, deși nu aveam încă toate detaliile afacerii pe care urma să o derulez.

 

Pasul doi - extinderea afacerii

De ce să mă pierd în costuri imense, modificări de structuri și probleme de compartimentări când pot apela la specialiști! Am apelat la aceștia pentru a-mi concepe un proiect hala metalica și să mă ajute pentru a obține finanțare europeană.

După finalizarea proiectului am trecut la etapa de construcție în timp ce vechiul meu partener de afaceri era sceptic. Acesta își investise câștigul financiar în renovarea unei clădiri vechi pentru a-și deschide o hală de producție pentru accesorii din metal pentru mașini. Clădirea era din beton cu geamuri pe toate laturile, iar pe acoperiș avea găuri prin care se scurgea apa și trebuie să acopere întreaga suprafață cu o membrană specială.

În timpul derulării activității de construcție al sălii de sport, am aflat de experiența firmei colaboratoare. Compania își începuse activitatea în urmă cu 40 de ani, având experiența a peste 35.000 de clădiri construite în toată lumea.

Construcțiile din oțel laminat la rece necesită cu 30% mai puțin oțel, fiind, cu toate acestea, solide și durabile. Compania la care am apelat, Frisomat folosește în procesul de fabricație aproximativ 50% energie provenită de la panouri solare. Deci este o companie care folosește puțin oțel și reduce deșeurile la minimum. De asemenea, specialiștii cunosc faptul că oțelul este 100% reciclabil. Fiind un sistem constructiv modular, posibilitățile de îmbinare sunt diverse, acoperind o gamă foarte largă de nevoi.

Elementele constructive sunt ușoare și rezistente, se economisește la costul transportului (plata se face cost/tona transportată), la montaj (nu necesită utilaje grele de manipulare și are rapiditate la asamblare), timp scurt de realizare a întregului proiect. Hala metalică proiectată a fost produsă, transportată și montată de către Frisomat.

 


Pentru Sala de Sport de la Frisomat am folosit o structură metalică industrială și lemn placat pe pereții interiori. În interiorul sălii de sport au fost amplasate două zone de mezanin ce oferă pe lângă spațiu și o imagine deosebită de ansamblu.


Având terenul mult mai mare, am deschis și un magazin cu produse locale, achiziționate de la fermieri, de la producători. De asemenea, în incinta clădirii erau și magazine de haine, pantofi și un salon de coafură pentru a atrage femeile. Bărbații în general sunt nemulțumiți de timpul petrecut de femei la cumpărături, așa că m-am gândit la o soluție salvatoare pentru ei: o mică cramă unde se pot delecta sau selecta băuturile pe care să le consume când vor ajunge acasă. Astfel timpul trece mult mai ușor.

Astfel, construcția este alcătuită dintr-un ansamblu de trei hale ce s-au îmbinat perfect oferind un spațiu generos de aprox 1400mp.

 

Pasul următor - sfaturi utile pentru cei care le doresc

După finalizarea afacerii și a investițiilor, m-am reîntâlnit cu vechiul partener de afaceri care intrase în colaps. Angajații îl părăseau din cauza condițiilor dificile de lucru (frig, lipsa etanșeității) iar costurile de reparații erau imense, depăsind un buget alocat anterior. Făcuse un împrumut la bancă și aștepta o soluție salvatoare. I-am spus de cele realizate și de modul în care am acționat. Pentru prima dată de când ne-am întîlnit, a ascultat cu atenție, m-a salutat politicos și a plecat.

După o săptămână m-a sunat și mi-a mulțumit pentru că a găsit firma 7 avantaje. Nu știam de această firmă și am cerut detalii suplimentare. Mi-a comunicat pe un un ton vesel că compania este:

1. inovatoare - oferă soluții optimizate pentru orice proiect

2.de încredere - pentru că oferă materiale certificate, asigură trasabilitate și responsabilitate pentru fiecare etapă de proiect precum și orientare spre nevoile clientului,

3. de sustenabilitate - minimizând pierderile, reciclând deșeurile, salvând clima și mediul,

4. cu opțiuni nelimitate – oferă personalizări nelimitate și standardizate,

5. ce asigură economie de timp și bani – pentru că elementele constructive sunt ușoare și rezistente, se economisește la transport, montaj și timpul de realizare este mai scurt astfel că beneficiarul începe mult mai repede cu amortizarea cheltuielilor, față de construcțiile clasice,

6. soluții complete - oferă toată gama de servicii pentru toatele etapele lucrărilor, până la finalizarea lor,

7. fiabilitate și durabilitate – materialele și montajul de calitate asigură eliminarea și/sau reducerea costurilor de mentenanță pe toată durata de utilizare/hală metalică.

Ascultând cu atenție, mi-am dat seama că a folosit pentru prima oară în cariera lui profesională, sfatul dat de mine. Cunoșteam perfect firma respectivă, pentru că eu i-am recomandat Frisomat.

 

Articolul a fost scris pentru SuperBlog 2020 iar imaginile au fost preluate de pe situl Frisomat.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu