cluc24

miercuri, 11 noiembrie 2020

Un Black Friday în pandemie

 

Toamna își face simțită prezența tot mai puternic și parcă o aud pe vecina ei, Iarna grăbind-o,  pentru ca aceasta să-și reocupe locul obișnuit la fiecare sfârșit de an. 

Printre necesitățile vieții zilnice, omul are nevoie de o alimentație sănătoasă și de confortul necesar unei existențe normale: căldură, curent electric, apă și ținută vestimentară adecvată. Când ne referim la o îmbrăcăminte adecvată trebuie să ne gândim implicit ca aceasta trebuie să îndeplinească mai multe condiții precum aceea de a fi utilă, plăcută și asortată atât temperaturilor mediului ambiant cât și evenimentelor la care participă cel care le îmbracă.

Ținuta vestimentară este un factor determinant în relaționarea dintre oameni. Precum o persoană plăcută este apreciată de orice colectiv, așa și persoanele îmbrăcate impecabil atrag atenția și comunicarea este una mai bună și mai eficientă.

De multe ori avem tendința să cumpărăm haine în exces, la fel cum se întâmplă și cu alimentele. Accesoriile vestimentare trebuie să fie în concordanță cu celelalte componente de îmbrăcăminte.

De când a apărut oportunitatea cumpărăturilor online, având posibilitatea returnării produselor care nu se potrivesc, eu am simțit că renasc. Nu mai trebuie să stau la cozi, pot intra în magazin când vreau eu și să aleg ceea ce-mi place, dar să fie mărimea mea.

De Black Friday, am o adevărată metodologie de cumpărare a produselor. Primul pas îl reprezintă alegerea produselor dorite, verificarea și compararea prețurilor pe mai multe situri, după care urmează o intensă monitorizare a acestor produse. Această etapă se desfăsoară cu 2-3 luni înainte de perioada Black Friday. Dacă până la Black Friday prețurile cresc nejustificat, atunci este clar că valoarea produsului va fi, după reducere, similară cu cea din urmă cu 2-3 luni... Aceste companii care speculează în acest fel, sunt eliminate definitiv din lista mea de firme favorite, precum dau „dislike” unui prieten care m-a dezamăgit.

Cu câteva ore înainte de declanșarea nebuniei reducerilor, îmi aleg magazinele virtuale dorite, selectez produsele și-mi pun întrebările clasice:

Am nevoie de acest produs?

Corespunde calitativ?

Câte produse similare să-mi cumpăr?

În cazul ținutelor vestimentare, etapele decurg mult mai ușor, fără gânduri și/sau cumpărături după primul impuls dar răspunzând la totuși la aceste întrebări.

 În cazul etapei de evaluare, îmi aleg produse de calitate. În cazul ținutelor vestimentare, brandurile preferate sunt cele populare precum Mango, Vero Moda, mărci sport, Pepe Jeans, Marco O’Polo, Diesel, Lacoste, Tommy Hilfiger, DKNY . Pentru jeans, Levi’s, Lee și Wrangler sunt mărcile care mă satisfac. Pentru încălțăminte de sport și trening, oscilez între Adidas, Adidas Originals, Nike ori New Balance.

În prezent, perioada de cumpărături de Black Friday este total diferită. Acum viața ne oferă surprize de la o zi la alta. Investițiile sunt calculate și planificate. Datorită pandemiei, mulți lucrăm uneori și de acasă, nu doar la locul de muncă. În acest caz, toate calculele legate de haine sunt diferite. Acum, nu-mi voi mai achiziționa haine pentru perioade mai îndelungate, ci strict pentru toamnă-iarnă. Am nevoie de anumite accesorii la reducere, astfel âncât bugetul alocat să nu fie distorsionat!

Este adevărat că dacă îți faci sanie vara și iarna car ești mai avantajat dar nu știi dacă poți folosi la var ... acel car. Similar este și cu hainele, pentru că voi investi doar în cele necesare, pentru că până la vară se pot întâmpla multe, atât pe plan al restricțiilor, sănătății și chiar al greutății. Lucrând de acasă sau de la servici, pot slăbi sau mă pot îngrășa iar hainele  la vară pot fi nepotrivite. În cel mai bun caz, m-aș pierde în cămașă și tricou!

Pornind de la aceste considerente lista de achiziții cu oferte de Black Friday sunt: ghete, hanorac, cămăși și blugi.

Pentru lucrul de acasă voi folosi o vestimentație lejeră: tricou, hanorac, pantaloni sport și pantofi comozi.

În cazul în care voi lucra la locul de muncă atunci voi avea nevoie de geacă, cămăși, pulover, blugi și ghete. Aceste haine mă vor însoți la fiecare escapadă dincolo de ușa de la ieșirea din apartament.

În primul rând trebuie să-mi cumpăr ghete de bărbați pentru că deja vremea a devenit friguroasă iar încălțămintea sport de la Adidas trebuie să intre la hibernare. Aceste ghete vor fi din colecția Vagabond, model confecționat dintr-o combinație de materialul textil și piele naturală. Vârful este ridigizat la fel ca și apatele câlcâiului și ceea ce este extrem de important, talpa este anti-alunecare.



În cazul în care lucrez de acasă, am nevoie de un hanorac de la brandul Nike, ca să nu se supere geaca de primăvară-vară, că este înlocuită de alt brand.



Am nevoie de cămăși pentru bărbați, deoarece o parte din tricourile Lacoste vor avea o perioadă de odihnă, iar celelalte le voi folosi în cazul în care lucrez de acasă.

Seria de imbracaminte la reducere continuă cu alegerea unui pulover mai gros, în cazul în care mă voi deplasa și la servici. Puloverul ales este din colecția Guess Jeans, model cu decolteu rotund confecționat din tricot neted,  material cu textură și compoziție 100% bumbac.



Pantalonii de jeans Levi’s vor fi înlocuiți de unii mai groși, mărcile Lee și Wrangler care se vor roti săptămânal pentru a nu deveni rutină. Pentru viața de după servici, blugii sunt mai mult decât necesari. Jeanșii cu fason slim cu talie regulară, confecționați din denim elastic, cu buzunare oblice sunt ideali. Blugii din bumbac se potrivesc perfect pentru clipele de relaxare, de muncă și la cumpărături.

 


Articolul a fost scris pentru SuperBlog 2020 folosind imaginile de pe situl Answear.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu