cluc24

duminică, 8 noiembrie 2020

Pătrățel - doctor în terapie prin uleiuri esențiale

 

Pătrățel intră grăbit în apartament suprinzându-i pe cei prezenți. Se așează repede pe fotoliu, pornește televizorul și pleacă. Vecinul Gogonel se uită perplex după el. Gogoșar este surprinsă de sunetul dat la maxim al televizorului și vrea să-l certe pe Gogonel, dar intervine Maimuțel:

-          Fratele meu, Pătrățel a pornit televizorul.

-          Și unde e?! - se miră Gogoșar.

-        Am revenit - spune fericit Pătrățel care pune pe masă, o cutie și reglează volumul televizorului din telecomandă. Am adus cadouri pentru cele două fete din viața mea. Surioara mea Maimuțel și gazda noastră, gospodina Gogoșar. Am pornit volumul la televizor ca să se știe că este un eveniment important.

-          Ce eveniment? Că le iei cadou? - întreabă Gogonel.

-          Nu orice cadou, ci ce cadou!

-          Ce este? - se grăbește Maimuțel și desface pachetul dar Pătrățel capturează cutia.

-          Eu îl voi oferi. Cu detalii specifice. Vă tot plângeați că nu puteți merge la saloanele de înfrumusețare, la sălile de fitness, în natură, nu pentru că chiar ați avea nevoie de aceste ieșiri.... Eu v-am adus natura aici!

-          Bere? - întreabă Gogonel.

-          Nu! - dă replica acidă Pătrățel. Am adus uleiuri esentiale pure.  

-          Pentru gătit? - întreabă Gogonel. Adică le pui să muncească.

-          Nu! Uleiurile esențiale sunt cele aromatice - intervine Maimuțel.

-          Sunt folosite pentru menținerea sănătății - intervine Gogoșar.

-          Aceste uleiuri sunt componentele și elementele unei științe vechi, numită aromaterapia care are ca scop echilibrarea organismului și obținerea armoniei perfecte între corp-minte-spirit - spune Pătrățel.

-    Prin aromaterapie se unifică procesele fizice, psihice și spirituale, sporind capacitatea organismului de regenerare și vindecare - continuă Maimuțel. Exact ce discutasem ieri cu Gogoșar, dar voi nu păreați atenți!

-          Doar... nu păream - zâmbește Pătrățel care scoate produsele din cutie și le împarte la cele două fete. Uleiul esențial de Lavandă este unul dintre cele mai cunoscute și folosite uleiuri esențiale.

-          Este pentru stres - citește Maimuțel eticheta produsului primit.

-          Acest ulei este folosit pentru sprijinul acordat sistemului imunitar și pentru beneficiile aduse pielii. Mereu te plângi că ai probleme legate de piele! - continuă atot-știutorul Pătrățel.

-          Cum se folosesc? - întreabă Gogonel.

-          Conform aromaterapiei sunt folosite prin ungere și masaj. Uleiul de Lavandă deține o aromă proaspătă, ușoară, dulce-ierboasă, cu note florale, lemnoase și uneori fructate.

-          Văd că conține și compuși, adică monoterpenolul linalol – citește bolborosind indicațiile de pe etichetă, Gogonel care se apropiase de Maimuțel când auzise cuvântul magic: masaj.

-          Compusul produce aroma dulce, florală cu iz de lemn și citrice.

-          Interesant... - gândește Gogonel.

-          Uleiul esențial de Portocală primit de Gogoșar este un antidepresiv excelent dar nu din această cauză l-am cumpărat, ci pentru că este extrem de util pentru problemele digestive dar mai ales are efecte tonice, revitalizante și este fructul ei favorit. L-am testat și eu, în compoziție cu alte produse și am avut un somn liniștit datorită acțiunii sedative. 


-          Vrei să spui ceva? - întreabă Maimuțel. Dacă vorbești de somn liniștit, antidepresiv....

-          Nu! Doar spuneam ce am aflat de pe situl online de unde le-am comandat. Hai, na, acum nici dacă vă iau cadouri nu sunteți mulțumite - face pe supăratul Pătrățel. Prin aplicarea uleiurilor esențiale, nu se caută doar cauzele principale ale unei boli, ci mai degrabă se tratează simptomelor acesteia, prin trezirea abilității naturale a organismului de a se vindeca și de a-și redobândi echilibrul.

-          Dar eu nu înțeleg, cum își vor face masaj fetele, singure? - întreabă Gogonel dar tace instantaneu văzând privirile ascuțite ale fetelor.

2 comentarii: