cluc24

marți, 19 martie 2019

Regăsirea prietenilor


Ce poate fi mai frumos și mai plăcut decât să petreci o seară de vineri alături de prietenii tăi, pe care-i cunoști de câțiva ani buni?
Abia așteptam revederea cu vechii mei prieteni, printre care se afla și un cuplu plecat peste hotare care n-a mai fost în țară de câțiva ani buni. Unii dintre ei veneau cu soțiile (cei căsătoriți), alții și cu copii, deci trebuia să asigur un ambient plăcut.
Aranjasem o cameră de joacă, unde aveam niște ursuleți și cățeluși de pluș, pentru copii. Cu o zi înainte, trecusem pe la magazin și cumpărasem unele licori bahice și ceva mâncare. După ce am ajuns acasă, am constatat cu stupoare că nu am cine să-mi gătească friptura. Adică mi-am adus aminte că soția mea urma să revină abia în ziua următoare petrecerii, iar ceea ce era mai supărător, urma să fac singur curațenie!
Cel mai greu a fost ziua de vineri de la servici. A fost prima dată când am întărziat pentru că am stat noaptea să mă gândesc ce o să fac ziua. Oricum m-am decis să plec mai repede, să mă învoiesc să am timp pentru treburile programate, motiv pentru care m-am grăbit să-mi termin proiectele de servici din agenda zilei.
Am realizat o analiză detaliată despre un proiect și l-am printat, grăbindu-mă să-l duc în celălalt capăt al clădirii companiei. Între timp suna telefonul și discutând, nefiind atent, ajuns la ușa de la intrare în biroul managerului general, am uitat că s-a închis ușa în spatele și făcând un pas înainte, documentul a rămas prins în ușa și fără să mă anunțe, s-a rupt în două părți inegale. Ochii mi s-au făcut cât merele pe care le avea managerul pe birou și m-am scuzat, pornind spre biroul meu pentru a printa încă o dată documentul.
Înainte de plecare, presat de timp, m-am implicat în lucrările subordonaților din hala de producție, dând indicații și împingând diferite obiecte de dimensiuni apreciabile. Deoarece corelația indicație și gesturi nu s-au corelat, ori subordonații au fost prea rapizi, m-am trezit cu degetele de la mâna dreaptă lovite, lăsând o tăietură goaznică. M-am dus repede să mă bandajez, lăsând urme pe unde am trecut.
După ce m-am bandajat, am pornit spre ieșire dar ,pierdusem autobuzul companiei, așa că m renunțat să plec mai repede.
Când am ajuns acasă am constatat că mai sunt doar trei ore până la sosirea invitaților și m-am pregătit să prepar gustările. Degetele bandajate mă încurcau și nu am reușit să tai nici măcar castravetele. Era clar că am ales un drum greșit....
Am pornit calculatorul și am accesat o pagină online, obișnuită mie, pe care o aveam salvată cu o scurtătură: comanda pizza Brasov. Eu comand des de la Dodo pizza, mai ales când soția mea nu este acasă! Oricum o pizza are de toate, brânză, salam, roșii, măsline…sos…
Arunc o privire spre ceas și constat că mai am doar o oră. Este perfect pentru că pregătirea și livrarea comenzii nu durează mai mult de 45 de minute și chiar dacă timpul este depășit, am ca bonus o pizza gratuită! De câte nu mă rugăm să întârzie curierul pentru a beneficia de garanția livrării rapide! Niciodată nu s-a întâmlat, dar poate acum….
În timp ce mă îmbrac, las laptopul deschis pentru a vedea cum mi se pregătesc produsele solicitate. În bucătăria pizzeriei sunt montate camere web care transmit în direct tot ce se întâmplă. Această facilitate am descoperit-o când am cerut o livrare pizza Bucuresti fiind plecat câteva zile în delegație în capitala țării. M-am bucurat când am descoperit că această  pizzerie există și în alte zone ale țării. 

Sună interfonul. Gata, vin musafirii. Răspund și aud:
-          Sunt de la livrare pizza.
Mă uit la ceas: fix 44 de minute. Am ratat pizza gratuită. Mă gândeam că până urcă... trece un minut, dar nu...
Abia termin de achitat comanda după care pleacă curierul pe scări, iar din lift coboară gașca veselă... Începe petrecerea!

Ce bine este când reusești să-ți aduni prietenii și să petreci clipe plăcute, chiar dacă, toate la început tind să ne încurce! Am reușit, având alături de mine Dodo pizza! Ce bună era pizza gratuită, pur și simplu pentru că mai era una... că toate feliile de pizza au dispărut ca prin farmec în prima ora de petrecere!



Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2019, folosind doar cinci degete pentru tastarea textului, pentru că două sunt bandajate iar altele trei, țin strâns o bucățică de pizza, normal de la Dodo pizza, de unde am preluat și imaginile din articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu