Există o tradiție la noi ca de
Crăciun să petrecem cu familia.
Revelionul îl „savurăm” în funcție de programările noastre alături de:
familie, prieteni, rude și în diferite locații care ne fac să ne simțim bine.
Singura problemă legată de
sărbătorile de iarnă o reprezintă frigul, gerul și temperaturile joase care ne
îngheață doar pe noi, nu și evenimentele plăcute din an.
Așa cum îi sade bine unui
blogger de travel, Revelion este un alt moment în care pot redescoperi lumea
largă și să spun la ore diferite, de două ori în același an: „La mulți ani!” și
„An Nou Fericit!”. Am început să caut, cam târziu totuși, oferte speciale Revelion și am găsit ceva „fierbinte”!
O să las frigul la o parte și
mă voi delecta cu o băutură rece într-o zonă caldă, iar venirea Noului An va fi
mai plăcută.
Am ales ca destinație
Thailanda, o țară exotică. Așa cum unui veșnic călător nu-i stă bine să
staționeze prea mult într-un singur loc, am ales un un mic tur de câteva zile,
pentru a putea vedea cât mai multe. Am ales opțiunea oferită de promoția Revelion Christian Tour.
Pe data de 29 decembrie va
începe aventura mea care poate fi numită Revelion în Thailanda. Această zi este dedicată în exclusivitate călătoriei propriu-zise. Voi
pleca cu un microbuz care mă va transporta din Brașov la Aeroportul
Internațional Otopeni unde după efectuarea formalităților, mă voi alătura
grupului care zboară spre Bangkok.
Drumul va fi lung dar îmi voi
lua cu mine, pe lângă obișnuitele mele obiecte de travel: laptop și telefonul
mobil, o carte pe care vroiam de mult să o citesc și nu am avut timp destul. În
avion voi putea citi în liniște, pentru că soția mea care mă va însoți, se va
uita necontenit la documentarele legate de locația unde vom merge, pe rețeaua
internă de televiziune.
Pe 30 decembrie avionul
aterizează pe Aeroportul Internațional din Bangkok și vom fi transferați la
Hotelul Furama Silom, de 4 stele. După cazare, vom pleca într-o scurtă
incursiune prin oraș, vom admira străzile aglomerate și oamenii din jur. Vom
face nenumărate poze și vom gusta mici aperitive și specialități locale. Vom
aborda specialitatea culinară thailandeza Phat Thai. Această mâncare este puțin
asemănătoare cu pizza, fiind un amestec
de produse alimentare: tăieţei subţiri din orez ce sunt prăjiţi și
amestecați cu ou, tofu,creveţi și stropiți cu ingrediente precum: sosul de
peşte, zahăr, tamarind, oţet și chilli uscat.
În ultima zi a anului trebuie
să profităm și să avem multe realizări pe care să le trecem în albumul vieții.
Vom fi matinali și după un mic dejun rapid, vom pleca spre centrul orașului
unde vom admira Palatul Regal. Acel complex
de temple, palate și clădiri oficiale este sediul familiei regale pentru
evenimentele importante și oficiale.
Cu siguranță voi trece neapărat și pe la
Templul Wat Benchamabophit, care emană istorie de peste 120 de ani, de pe
vremea Regelui Chulalongkorn.
Urmează un prânz din care nu
poate lipsi supa Tom Yam Kung, o combinație perfectă între creveţi graşi
şi o supă acrişoară şi condimentată, specific thailandeză și Laap (amestec de carne tocată
asezonată cu pudră de orez prăjită, suc de lime, sos de peşte şi verdeaţă
proaspătă).
După o pauză relaxantă, continuăm
călătoria și pentru a ne gândi la viitorul an, ce trebuie să fie unul
îmbelșugat, vom pătrunde în Templul Wat Traimit sau Templul Buddha de Aur. În acest loc se află cea mai mare statuie
de aur din întreaga lume care-l reprezintă pe Buddha.
Pentru că se înserează, ne
îndreptăm spre hotel și ne pregătim de evenimentul anului: Revelionul. Aranjați
la patru ace, împreună cu soția și ceilalți participanți la turneu, gazde și
clienți, vom bea sampanie la miezul nopții, la gala festivă de Revelion. Nu vom
uita să sunăm la noi în România, ca să le spunem celor dragi, mult îndrăgitul:
“Un An Nou Fericit, mai bun ca cei trecuți și mai prost ca cel de anul
viitor!”. Datorită diferenței de fus orar, vom sărbători de două ori trecerea
în Noul An, ca și cum ar trece doi ani, dar am întineri un an!
La masa festivă vom servi
aperitive locale , Khao soi (supă cu tăieței), Phat Kaphrao (carne cu busuioc),
pește și crab cu ou și Khao Phat (orez prăjit). Băuturile specifice thailandeze
ne vor încânta simțurile.
Pe 1 ianuarie, după oboseala
petrecerii, vom fi mahmuri și vom servi un mic dejun mai ușor din salată de
papaya Som Tam (preparat din
papaya tăiate felii subţiri, roşii, fasole verde, chilli, lime și sos de peşte).
După aceasta, vom pleca în bazarul
plutitor Damnoen Saduak, unde ne vom plimba cu barca și vom cumpăra suveniruri
locale. După un prânz mai ușor de Green cury cu orez, vom vizita o tabără cu
elefanți. Conform religie budiste, elefantul este simbolul înțelepciunii, motiv
pentru care voi plimba cu acesta în Wat
Phra Kaeo.
N-o
să-mi fie frică, pentru că elefentul, datorită lui Tarzan, a ajuns să fie animalul
meu preferat. Păcat că nu poate fi un animăluț de companie.... Mai ales că eu
locuiesc la etajul trei!
În ziua de 2 ianuarie, începe
o nouă aventură! Pentru că urmează o nouă ziși participăm la un tur prin
Thailanda, vom pleca cu avionul din Bangkok în Insula Krabi, unde ne vom caza
la Hotel Krabi La Playa
Resort 4*.
După o scurtă incursiune și
obișnuitul tabiet, vom vizita împrejurimile hotelului și vom compara noua
locație cu cele văzute la Bangkok.
În data de 3 ianuarie vom
vizita o parte din Parcul Național Ao Phang Nga. Vom străbate pe calea apei o părticică
din cei 400 de km pătrați de la Phang Nga Bay între insula Phuket și Peninsula
Malay din sudul Thailandei. Vom vedea siturile arheologice din zonă unde
stâncile de calcar ca și peșterile, oferă imagini de neuitat.
Ziua de 4 ianuarie ne va aduce
aminte de mare și de vara românească, pentru că vom petrece ore plăcute pe
plaja de la Marea Andaman. Va
fi ziua în care ne vom odihni și vom savura razele soarelui și vom înota în
mare.
În ziua de 5 ianuarie vom face
scurte plimbări și nu vom ezita să cheltuiem banii rămași pentru amintiri,
suveniruri. În timp ce vom admira apusul de Soare, ne vom delecta cu
delicatesele specifice: Kai Yang (carne de pui la grătar cu sos de pește, orez,
rădăcină de coriandru, usturoi și salată de papaya verde) pentru mine și salată
thailandeză Yam (combinație de carne cu fructe de mare și sosuri acre) pentru
soția mea.
Data de 6 ianuarie este ziua
finală a excursiei. După un ultim mic dejun, copios, vom porni spre Aeroportul
din Krabi, de unde ne vom imbarca pentru zborul spre București, la Aeroportul
Internațional Otopeni.
Ajunși în capitala României,
vom mai întârzia câteva zile, pentru a ne întâlni cu prieteni care locuiesc în
acest oraș. Vom împărtași împreună cu ei, evenimentele și experiențele dintre
ani și ne vom stabili noi strategii, țeluri cu bătaie lungă și target-uri pe
care suntem constienți că le putem atinge, în noile călătorii care vor urma.
Of! Abia aștept Revelionul...
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, iar imaginile relevante
le-am preluat de pe situl Christian Tour.
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu