cluc24

miercuri, 14 noiembrie 2018

Căsuță dragă…


Georgică privește spe cer, ajungând la concluzia că va fi o zi însorită. Își pregătește mașina, moment în care apare vecinul Vasilică care-l abordează fericit:
-          Ce faci vecine?
-          Spre casa de vacanță. Doar e week-end!
-          Da... Și eu îmi construiesc o căsuță. Nu o vreau mare dar să fie încăpătoare și călduroasă. Cășuță dragă!
-          Este scumpă vecine și din păcate este dificil. Ai canalizare, apă curentă, gaz, curent electric?
-          Păi este un branșament pentru alimentare elctrică prin zonă, am auzit.
-          Eu mi-am făcut căsuța din lemn iar de la ploaie și zăpadă se cam macină.
-          Hm!
-          Mi-am montat panouri solare și am stabilizator de tensiune. Folosesc 110V nu 220V.
-          Și ajunge? Este suficient?
-          Nu prea. Am probleme cu căldura. Iarna folosesc un cuptor cu lemne când merg pe acolo. Tu cum te-ai gândit?
-          Păi o sa-mi fac locuința pe structură metalică.
-          Costă mult...
-          Nu chiar. Am căutat și am găsit oferte avantajoase pentru Case pe structura metalică ușoară.
-          Hm!  Să-mi spui și mie dacă ai avantaje....
-          Lemnul are probleme la apă, metalul nu. Pe structura metalică pot monta ușor paturi de cabluri cu conductoare pentru instalația electrică. Dacă tot am un branșament în zonă, mă pot conecta ușor, săpătură în curte și apoi aparent în căsuța... sau îngropat? Pot monta polistiren pentru menținerea căldurii.
-          Și cum îți faci căldură?
-          Cu calorifere electrice. O să-mi fac un puț de apă, cu o pompă care să-mi aducă apă în casă. Poate folosesc și o stație de osmoză ca să-mi aduc apa la anumiți parametri.
-          Mda...
-          O să folosesc țevi de PPR pentru instalația de apă...
-          Te pricepi, doar lucrezi în domeniu.
-          Din experiență. Trebuie să îmbin utilul cu plăcutul, experiența cu dorința.
-           Trebuia să te întreb înainte să-mi construiesc căsuță – oftează Georgică a cărei fericire pare să-i dispară pentru o clipă. La revedere, vecine!
-          La revedere!

Ninge încetișor și soarele încearcă să-și facă simțită prezența. Vasilică iese liniștit din bloc îndreptându-se spre mașină în timp ce comandă deschiderea portbagajului de la telecomandă.Ajuns la automobil își pune bagajele în timp ce așteaptă să vină soția cu copiii.
Georgică dă de zor zăpada de pe mașină și-și salută vecinul, ascuns sub căciulița care-i acoperă fruntea. După câteva secunde, deschide portbagajul și-și aruncă lopata în portbagajul, îndreptându-se către Vasilică:
-          Salutare, vecine!
-          Salut, Georgică! Ce faci?
-          Mă duc la casa de vacanță. Mi-am luat lopata.
-          Să faci traseul spre intrare?
-          Nu. Adică și asta, dar să-mi curăț casa de zăpadă că a început să intre la apă... lemnul!  Nu l-am lăcuit prea bine....
-          Ghinion. Eu de când mi-am construit casa nu am probleme. Structura metalică este perfectă, rezistă tuturor intemperiilor naturii.
-          Ai terminat deja casa?
-          Da.
-          Unde ai găsit structură metalică? La ce firmă ai apelat. Ai o adresă sau un număr de telefon? Vreau să-mi refac locuința.
-          Caută pe CaseMexi.ro. Sunt  specialiști în construcții.
-          Lucrează după un standard anume, au ceva obișnuit sau sunt deschiși pentru orice sugestie ?
-          Case Mexi este o divizie a Mexi Group, cu o experiență de peste 18 ani în domeniul construcțiilor, care  oferă tuturor celor interesați, case construite pe structura metalică ușoară. Au oferit soluțiile optime pentru ceea ce am vrut eu să realizez și sunt receptivi la orice solicitare.
-          Mda...Totuși pe lemn este mai rustic.
-          Cum vrei.
-          Dar lemnul se strică. Lemnul trebuie înlocuit și nu se poate repara.
-          Da...
-          Da, tu ai spus-o.
-          Mda.... – spune vecinul plecând îngândurat.

Vasilică parchează sub streașina casei din partea stângă. Coboară ajutându-și soția și însoțit de copii duc bagajele spre casa de vacanță. Deschide ușa și intră repede pentru a se încadra în cele zece secunde pentru anularea alarmei. Privește la în jur și salută cu mâna camera video amplasată pe hol, deasupra ușii de la intrare. Apare și soția acestuia care merge în bucătărie pentru a porni focul la cuptor. Copii se zbenguie în fața căsuței jucându-se în zăpadă.
Vasilică aduce ultimele bagaje și se gândește că la anul va reuși să-și finalizez locuința, construind un garaj și o magazie tot pe structură metalică ușoară. După aceea își poate petrece vară în aer curat, chiar dacă drumul spre servici ar fi unul mai lung.

Georgică oprește mașina lipită de casă. Drumul este înghețat și în pantă, existând riscul ca mașina să o ia la vale. Coboară grăbit în timp ce familia rămâne în mașină. Își ia lopata din portbagaj și începe să curețe aleea. În zece minute, soția intră în casa friguroasă și revine alături de copii, cu câte o perie și încep să curețe pereții laterali ai căsuței.
În două ore, zona este curățată iar Georgică este fericit, privind spre cer că a ieșit soarele. Duminică se va putea relaxa, așa ca la un sfârșit de săptămână așa cum ar trebui toți oamenii să petreacă.
- Este mai bună o casă din construcție metalică.... decât din lemn!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu