cluc24

marți, 13 noiembrie 2018

Amintiri din America


Gânduri de student

Privesc în jur și mă minunez! Mai este un pic și vine vacanța! Sunt în grafic cu examenele, deci pot să petrec o vacanță de neuitat. Îmi pornesc combina muzicală și pe ritmurile formației suedeze Roxette sunt atras tot mai mult de vacanța care apare în zare. După ce voi termina cu examenul de astăzi, voi intra negreșit pe internet să caut niște oferte turistice.
După ce-mi termin siesta, Madonna fredonează o melodie dragă. Îmi pun actele în jeans și mă gândesc instinctiv, atât pe calea undelor audio cât și a jeansilor... la America. Acolo aș dori să merg dar viața de student nu-mi permite indiferent de cât de tentante pot fi unele oferte de vacanțe în SUA. Abia reusesc să mă descurc când plec până la mare, dar să ajung în lumea largă! Vise...
Renunț la gândurile care nu-mi fac bine la moral și merg către bătălia cu subietcele de la examen. În fața blocului mă așteaptă colegul meu, Alexandru care vroia să-mi povestească ceva legat de Work and Travel.

Jurnal de student - călător cu Work and Travel

Prima imagine din momentul în care am făcut primii pași pe John F. Kennedy International Airport a fost una plăcută datorită fețelor vesele și zâmbitoare ale persoanelor cu care intram în contact. Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu mă gândisem că voi ajunge în orașul al cărui nume îl auzisem de multe ori pe coloana sonoră a filmului „New York, New York”.

Deși știam că voi fi așteptat la ieșirea din aeroport, teama de necunoscut nu mi-a dispărut, mai ales că vedeam polițiștii zonali cum se plimbau cu câinii prin locația aeroportului. Grăbesc pasul ca și cum aș fi urmărit. Știam că urma să locuiesc la o familie americană din zona Brooklyn, acolo unde există o mare diversitate culturală, etnică și socială, având cartiere distinctive pentru fiecare. Urma să înceapă o superbă vacanță cu Work and Travel.

Mă descurc un pic mai greu decât mă așteptam cu clienții restaurantului, deoarece folosesc o engleză mai ciudată ceea ce este nomal, pentru că este engleză americană. În primele zile am avut câteva momente neplăcute, deoarece în prima zi de lucru nu găsisem locația exactă a restaurantului unde fusesem cu o zi înainte și intrasem în alte trei locuri identice. De rușine, mi-am luat câte o cafea, astfel că seara când am ajuns acasă, aveam multă energie și am ieșit la plimbare pe plaja imensă de lângă  Coney Island, care este amplasată pe insula Long Island.
Deși la un moment dat am simțit o anumită teamă legată de ceea ce descopeream în jurul meu, mi-am dat seama că de fapt luam contact cu o nouă societate, o nouă cultură, unde trăiesc experienţe emoţionale noi, apărute ca urmare a eforturile mele de adaptare la noul sistem. Din acest motiv, mi-am dat seama programul Work and Travel este o oportunitate pentru o gândire deschisă și o vastă experiență în planul vieții.

La început mi-a fost greu să mă adaptez la solicitările clienților, neînțelegând exact ceea ce doreau ei să consume. La început am avut probleme și am adus comenzi greșite dar am fost iertat cu zâmbetul pe buze.

În primele trei săptămâni, când am avut mai multe zile consecutive libere am vizitat Manhattanul, am văzut zgârie norii și Central Park. M-am plimbat ca un mare bursie, pe Wall Street. Am admirat Statuia Libertății și Empire State Building. Am păstrat un moment de reculegere în locul unde au fost Turnurile gemene World Trade Center. Manhattan Island m-a cucerit din primele momente după care am decis să vizitez și alte zone, pentru ca călătoriile și plimbările să nu devină monotone.

Unul dintre colegii mei, un olandez mi-a sugerat să mergem prin Queens, explicându-mi că olandezii au fost primii coloniști ai acestei zone, deci el se simțea ca acasă, pe această Insula Long Island, ce adăpostea acest cartier.
Un alt coleg de vacanță și de muncă, mi-a recomandat Staten Island cunoscută și sub numele de Richmond, locație pe care am străbătut-o traversând Podul Verrazano-Narrows din Brooklyn. Nu știam cât de bine rezist la călătoriile pe apă, dar m-am încumetat să fac o plimbare cu feribotul din Richmond în Manhattan. Nu mi-a fost rău, deși când am căîlătorit cu avionul spre America, am fost atât de palid, că două stewardese mă supravegheau de parcă eram un prinț din poveste.

Deși au trecut patru luni în America, abia am reușit să ajung să admir peisajul oferit de Râul Hudson, care curge prin Valea Hudson și Golful New York dar sunt fericit că am gustat douăsprezece specialități americane: Cheesecake-ul cu capsuni, Friptura T-Bone, Boston Cream Pie, Salata Cobb, Cookies cu ciocolata, Salată coleslaw, Oua umplute picante, Deep Dish Apple Pie, Key Lime Pie, Macaroni And Cheese, Cobbler cu piersici si afine, Brownies. La acestea s-au adăugat nelipsiții burgeri, Corn Dog (crenvurști în aluat) și coastele lipicioase și picante care au mers foarte bine cu bere.

Timpul a zburat iar eu mi-am făcut prieteni noi, atât din Europa cât și din SUA, și am beneficiat din plin de avantajele Work and Travel: am descoperit America și cultura americană, am vizitat orașele și locurile preferate Am avut  oportunitatea de a exersa limba engleză și am descoperit o nouă perspectiva asupra vieții.
În cadrul acestui program am descoperit cultura americană în contextul culturii universale și mi-am putut dezvolta primele abilități din cadrul domeniului de pregătire la cursurile universitare și alte domenii convexe. S-a aplicat principiul de viașă, după muncă și răsplată....

Abia aștept să ajung în țară că să povestesc despre modul în care am reușit să fiu pe propriile mele picioare, muncind și distrându-mă, deși acasă, părinții mei nu aveau încredere în mine nici cât să mă trimită să cumpăr o ceapă degerată că cine știe ce altă legumă aduceam!
La anul sigur voi reveni la Work and Travel Vacanțe Speciale, tot cu ajutorul CND Turism. Acum am scri puțin în jurnal, fiind ocupat cu ceea ce am descoperit în SUA și nu am vrut să pierd nimic din ceea ce am putut vedea. Muncind în America, am reușit să-mi câștig primii bani din viață, să economisesc și să călătoresc.
Cea mai importantă reușită a mea a fost că mi-am căștigat independența și maturitatea.
Nu am timp să detaliez despre programul Work and Travel pentru că trebuie să-mi iau rămas bun de la gazdele minunate care au fost ca niște părinți pentru și mine, după care să mă pregătesc sufletește și pshic de o nouă călătorie cu avionul, salutând Statuia Libertății cu alte stewardese lângă care să aibă grijă de mine....

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018 iar imaginile au fost preluate de pe situl CND Turism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu