cluc24

joi, 1 noiembrie 2018

7 zile și o pereche de jeansi - o poveste reală


Am plecat și eu o săptămână la mare, în luna Octombrie. Nu am mers ca să fac plajă sau baie în mare, ci în interes de serviciu, la o conferință și prezentare de produse ale unei companii cu care firma mea colaborează.
În noaptea ce a precedat plecarea mea, când mi-am facut bagajele, am constatat că sunt prea multe.... Aveam nevoie de troller, rucsac și de încă un bagaj de mână pentru a putea transporta toate obiectele care mi se păreau necesare. Prea multe lucruri! Am început să le sortez. Pregăteam câte cinci obiecte necesare și eliminam doar unul... Numărul de bagaje nu s-a redus. Încep să împachetez hainele făcându-le sul pentru a ocupa loc mai puțin și să le îndes pe unde apuc. După o oră de luptă, am reușit să ajung la două bagaje.
După câteva ore de călătorie: cu taxiul prin Brasov, cu trenul spre Constanța (după ce am schimbat cursa la București) și autobuzul spre Mamaia (după ce-l luasem inițial în sens invers traseului dorit, dar am văzut orașul ...) am ajuns la hotel.

Ajuns în cameră, am început operațiunea inversă plecării, adică să despachetez și... să mă enervez. Uitasem să-mi iau pantalonii... Îi aveam doar pe cei de pe mine, o pereche de jeans denim negru, favoriții mei HAILY'S, dar pantalonii negrii de stofă, pantalonii pentru plimbare pe plajă, lipseau. Bine că măcar am ales să mă îmbrac pentru drum cu jeansii comozi, din bumbac, care se închideau cu nasturi și aveau buzunare oblice, în care-mi odihneam mâinile în timp ce creierul meu încerca să găsească soluții optime pentru ținutele vestimentare din următoarele zile și evenimente care se precipitau în ritm rapid.
Fiind o lună mai puțin accesibilă pentru turiști, stațiunea era aproape pustie, deci nu aveam sanse să-mi achiziționez alte produse vestimentare. Mai aveam o soluție, comenzile online dar nu se știe când ajunge coletul și dacă sunt disponibil în momentul livrării. De asemenea ar părea penibil să ajungă pachetul la recepție, cu o pereche sau două de pantaloni care pot duce spre anumite momente jenante și/sau comice. Mă voi adapta situației. Până la urmă, mă conving singur că pot fi propriul meu designer vestimentar.
Prima zi, luni, era întâlnirea de bun venit, în care ținuta trebuia să fie una lejeră fiind momentul în care, participanții se cunoșteau la o petrecere, cu bufet suedez unde savuram diverse cockteil-uri și diferite specialități culinare.


Ținuta ideală pentru acest eveniment a fost concepută instantaneu:  cămașa albastră din colecția Tom Tailor Denium, cu guler clasic, moale și cu nelipsitul buzunar pe piept, realizat în mare parte din bumbac, ca și jeansii, se asorta perfect atât cu pantalonii cât și cu pantofii din colecția Kappa, confecționați din material textil combinat cu material sintetic, având spatele călcâiului rigidizat și închidere cu șireturi. Pantofii fiind de culoare albă, conform specialiștilor erau specifice zilelor de luni, atunci când avem în plan  să începem ceva.

 Petrecerea a fost una benefică în care ne-am cunoscut, am conversat și ne-am simțit bine. Pentru mine, un factor important pentru relaxare a fost că m-am simțit bine în pielea mea, în hainele mele.
Marți a fost prima zi de conferință. La jeanșii pe care-i purtam am asortat pentru o ținută bussines, elegantă, o cămașă Trussardi Jeans, confecționată din țesătură ornamentală care se încheie cu nasturi și are manșetele ușor rigidizate. Pentru a fi sobru, am adăugat ținutei mele vestimentare un sacou pentru  barbati cu fason regulat, buzunare oblice și umeri căptușiți, cu închidere cu nasturi, asortați perfect cu pantofii negrii de piele Big Star.
Chiar dacă a fost cald, sacoul a fost un accesoriu necesar pentru a oferi stil și eleganță, așa cum este nevoie în orice afacere, sau întâlnire în interes de serviciu.



Miercuri a fost o nouă zi de conferință. Ținuta vestimentară a fost identică cu cea din ziua precedentă, cu unica modificare legată de cămașă. De această dată, am ales să port și să asortez la restul accesoriilor, o cămașă bleumaren Premium Jack&Jones cu țesătură netedă și guler drept, confecționat în proporție mare din bumbac.
Joi a fost ziua în care s-au prezentat produsele despre care s-au discutat în zilele precedente. Participam la un eveniment care nu necesita standarde înalte, fiind ca un fel de practică, la școală.
Pe lângă clasicii și unicii mei jeans și pantofii Kappa, am purtat o cămașă din colecția Medicine, model confecționat din țesătură ornamentată, având guler button-down ușor rigidizat, peste care am avut un  pulover tip Tommy Hilfger Tailored, cu decolteu rotund confecționat din tricot de lână, pentru că multe dintre prezentări aveau loc pe terasă și să evit frigul pentru a nu răci.

Vinerea a fost ziua mult așteptată, dedicată unei plimbări prin stațiune și a unei vizite la o cramă, unde am degustat vinuri. Jeansii mei HAILY'S s-au potrivit perfect situației, fiind completați ideal cu cămașa Tom Tailor Denium și geaca din denim decolorat decorativ Haily's Men, realizată în totalitate din bumbac, cu închidere prin nasturi. Având glugă, geaca m-a protejat de picăturile de ploaie care ne-au prins din urmă, la întoarcerea spre hotel, iar din seria ghete pentru barbati, botinele Camper au fost impermeabile. Am ales aceste ghete pentru că au vârful și spatele călcâiului rigidizat și sunt confecționate din piele.

Sâmbată a fost ziua în care ne-am relaxat. Am fost pe plajă și am verificat apa. M-am plimbat prin nisip, după care am pornit în turul stațiunii cu un autobuz descoperit. Am vizitat Mamaia, Constanța, am văzut Cazinoul și am fost în Port unde am admirat bricul școală Mircea.
Pentru aceste plimbări, ținuta mea sport a fost ideală, iar jeanșii s-au îmbinat în mod perfect cu tricoul Moritz și geaca cu glugă din aceeași colecție Haily's Men. M-am simțit caun sportiv de cursă lungă.
Duminică am revenit acasă și ținuta mea a fost cea cu care călătorisem în urmă cu o săptămânî, similară și cu cea de sâmbătă, când am efectuat turul Mamaia- Constanța.
A fost frumos, iar ceea ce am constatat în timp, mă îndeamnă, ca de acum încolo să-mi aleg cu atenție obiectele și lucrurile strict necesare pentru o călătorie.
Nu este nevoie să avem o mulțime de haine, putem avea puține dar de calitate, pe care să le asortăm cu evenimentele la care participăm, cu timpul și cu culorile care ne „prind”. Să fie acele accesorii vestimentare care să ne facă să ne simțim bine, să avem încredere în noi, să ne încarce cu energie pozitivă.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018, iar imaginile au fost preluate de pe situl Answear, dealer al produselor prezentate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu