cluc24

miercuri, 25 noiembrie 2020

Vai de pielea mea!

 

Săgeata ratează cerbul care aleargă, dispărând în pădurea de după colină. Bărbatul se grăbește spre lac. Dacă vânatul a scăpat, ultima sanșă pentru o cină îndestulătoare rămâne peștele. Își ia toiagul pe care-l agită deasupra umărului și țintește o piatră din apă. Dar nu era o piatră, era un somn imens!

Bărbatul ia peștele din toiag și se deplasează spre munte. Ajunge cu greula destinație, cu puțin înainte de apusul soarelui. Intră în colibă și lasă pielea de animal care ține loc de ușă,  să se închidă. Își duce mâna la frunte și oftează. Se întinde pe o pătură.

Femeia ia peștele și lovește două pietre care produc scântei. Focul izbucnește și peștele este pus la prăjit. Un copil doarme în coșuleț.

Femeia se apropie de un alt coș și scoate mai multe frunze, printre care și urzică. Le prepară într-un vas făcut din pământ și le amestecă cu apă. După 10 minute de preparat se apropie de bărbat și începe să-i maseze pielea cu produsul obținut în vas. El se simte mai bine, mai relaxat, atât din cauza masajului cât și datorită mirosului de pește prăjit.

 ......................................................................................

Un soldat se apropie încet de copac. Își scoate sabia și se năpustește asupra grămezii de verdeață. Se pune în genunchi și începe să împingă lama sabiei în frunze. Nu era nimic acolo. Soldatul se ridică și pleacă. Comandantul său îl cheamă prin sunetul trompetei.

Câmpul se eliberează. După cinci minute, din grămada de verdeață, apare un cap ciufulit. Iese un bărbat care trage de o femeie ca să-l urmeze. Se deplasează încet, apoi se opresc. Bărbatul sângerează. Femeia vede o linie sângerie pe piciorul bărbatului, semn că pielea era crăpată..

Bărbatul se așează iar femeia coboară spre râu și revine cu un amestec de frunze și porumb.  

 ..........................................................................................

Bărbatul revine acasă după o zi de muncă obositoare. Intră în casă și-și strigă familia. Apare copilul cu un turban pe cap. Bărbatul privește mirat și se lasă îmbrățișat de prichindel. Merge în dormitor, deschide ușa și se sperie. Prichindelul râde la auzul țipătului iar femeia se întoarce cu privirea spre soțul ei.

Bărbatul își revine după ce bea un pahar cu apă rece de la fântână. Își bagă capul în găleată și revine spre casă. Soția lui îl privește mirată, din spatele unor castraveți rotunzi, care-i acopereau tâmplele. Pe fața ei se întindea un preparat verde, care fusese obținut dintr-un amestec de frunze și legume, amestecate într-un castron, aflat pe prispa casei.

Femeia își privea soțul și-l certa în gând, pentru că venise prea repede și nu-și terminase ritualul de înfrumusețare și de hidratare a pielii. Bărbatul mai bea un pahar cu apă și este pregătit să-și îmbrățisese soția-castravete care mirosea ușor a linte.

În bucătărie se prepara o ciorbă din carne de vită. Desertul îl reprezintă fructele, în special murele care conține aproape 4,3 mg/100g conținut de vitamina E.

Femeia știa că printre multiplele beneficii ale vitaminei E este cel de antioxidant, care previne acțiunea distructivă a unor radicali liberi care s-au asociat cu anumite disfuncții și boli precum cele cardiovasculare, oculare, neurologice, inflamatorii orale și procesul de îmbătrânire.

 .............................................................................................

Bărbatul se retrage în dormitor. Este conștient că trebuie să-și găsească o ocupație pentru un timp mai îndelungat. Soția lui s-a dus în baie pentru a-și începe ritualul de înfrumusețare și de relaxare a pielii ei catifelate. El nu era supărat pentru că dacă ea era grijulie cu ea însăși, atunci avea grijă și de comoara ei, adică de el.

Între timp își aduce aminte că soția îl rugase, să pună lângă bagajele cu care urmau să plece a doua zi într-o călătorie și Borseta Minitravel în care se regăseau un deodorant Antiperspirant Gerovital H3 (Fresh 40 ml Gerovital H3 Classic), o pastă de dinţi pentru dinţi sensibili (18 ml AslaMed) și un șampon Argan Plus Jojoba (40 ml Argan Plusun). 


Ce bine ar fi fost ca să existe și varianta "travel" pentru bărbați care să conține componente indispensabile: spumă de ras, loțiune după ras, pasta de dinți și deodorant. Totuși s-ar putea ca această cerință să fie pusă în practică de către Farmec, care este un brand de familiei, recomandat de soția bărbatului, mai ales că de curând a lansat gama Gerovital H3 Classic care duce mai departe moștenirea inovației doamnei profesor-doctor Ana Aslan prin complexul anti-age H3 cu ingrediente moderne, adaptate celor mai noi descoperiri în domeniu. 

În timp ce meditează își freacă ușor bărbia care-l înțeapă. Era clar că trebuia să se bărbierească, motiv pentru care se retrage în grupul sanitar de la capătul apartamentului și apelează la spuma de ras de la brandul recomandat de soție, care este un produs 100% românesc.

Înainte de a se tăia, bărbatul o aude pe soția lui, strigând. Își pune repede un plasture și aleargă spre baie. Femeia era supărată că i se terminase șamponul și avea fața acoperită de spumă. Bărbatul zâmbește și galant, îi oferă un produs similar din dulăpiorul din baie. După ce femeia își termină de clătit părul, bărbatul o ajută să se spele pe spate, spălându-și apoi, mâinile în apa spumantă. Înainte de a părăsi baia, bărbatul subtilizează  deodorantul Antiperspirant Gerovital H3 Passion care-i plăcea la nebunie, pentru că a constatat că aceste produse au fost concepute într-o formulare blândă, de tip emulsie, care respectă atât pielea delicată și oferp o protecție de lungă durată împotriva mirosurilor neplăcute ale transpirației cât și materialele hainelor pe care nu lasă urme.

Femeia a sesizat mișcările bărbatului și zâmbește. El a încercat mai multe produse dar acelea nu s-au ridicat la pretențiile lui. 




După zece minute, bărbatul revine în dormitor unde o găsește pe soția lui care își aplica o cremă hidratantă. El știa de trucurile soției care o făceau să fie frumoasă și apreciată de asemenea, pentru aspectul ei exterior care-i complet perfect inteligența. Ea folosea o cremă compusă din ingredinte de unt shea şi ceară de albine, iar uleiul mineral a fost înlocuit integral cu ulei de soia, nemodificat genetic.

Femeia a aflat de la o colegă de servici, secretul pentru Crema Antirid Nutritivă de Noapte care conține complexul anti-age format din acid hialuronic, vitamina E și Juvinity. Acidul Hialuronic asigură tenului matur nivelul optim de nutriţie şi hidratare, restaurând bariera hidro-lipidică de protecţie, iar vitamina E limitează stresul oxidativ, protejând acidul hialuronic, fibrele de colagen şi elastina. Juvinity întârzie îmbătrânirea metabolică a nucleului celulelor și revigorează replicarea celulară.

Bărbatul zâmbește și este fericit că are alături de el, o soție care cucerește lumea, conform principiului că în spatele unui bărbat de succes, se află o femeie puternică.

Femeia îl privește fericită și zâmbește în sinea, în spatele fiecărei femei puternice se află farmecul ei personal.

 

Articolul a fost scris pentru SuperBlog 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu