cluc24

miercuri, 18 noiembrie 2020

Electrocasnice versus bacterii

 

Produse electrocasnice versus bacterii

Așa precum am dezvoltat într-un articol anterior, produsele electrocasnice cu funcții de dezinfectare și sterilizare sunt mai mult decât utile și necesare pentru sănătatea omului.

Bacteriile și microbii ne înconjoară și desi nu le vedem fizic, acestea ne afectează viața și comportamentul, fizic și psihic.

Microbii au nevoie de substanțe nutritive, pe care le degradează în timp pentru a furniza energia de care au nevoie pentru a crește și a se reproduce. Pe durata acestui proces, acestea secretă niște molecule care sunt preluate de organismul uman. Efectul produșilor metabolici bacterieni poate fi benefic sau dăunător corpului uman.

Bacteriile prin acțiunile pe care le au asupra alimentelor și a hainelor, elemente necesare și vitale omului ne influențează sănătatea. Din acest motiv este important să ne protejăm și să folosim ceea ce tehnologia care este în continuă dezvoltare. Un element foarte important atât pentru aparatele frigorifice moderne cât și pentru mașinile de spălat rufe o reprezintă funcția antibacteriană.

Chiar dacă se avansează cu pași mici în domeniul electrocasnicelor care să dețină funcții pentru dezinfectare și sterilizare, consumatorii sunt conștienți că în timp, gama de produse se va extinde, pentru sănătatea omului primează în competiția financiară. Dacă în prezent, asemenea electrocasnice sunt privite cu suspiciune și neîncredere datorită evoluțiilor pe care le au, timpul va demonstra că aceste modernizări nu sunt simple mofturi și vor ajunge la rol de necesitate, așa cum au fost la început și alte invenții ale tehnologiei.

 

Frigiderele cu funcții de dezinfectare și sterilizare

Frigiderele trebuie să fie aparate electrocasnice mici consumatoare de energie și să asigure un climat ideal pentru produsele alimentare care se depozitează în ele.

Alimentele trebuie păstrate cât mai bine, la temperaturi optime, iar aerul din interiorul acestuia să fie curat. Prin eliminarea mirosurilor neplăcute se evită apariția bacteriilor și a microorganismelor.

Frigiderele Toshiba care dețin funcțiile de dezinfectare și sterilizare sunt GR-RF646WE și GR-RF532WE ale căror avantaje se regăsesc în figura de mai jos.

Frigiderele Toshiba beneficiază de funcția Plasma Pure ce are ca scop producerea ionilor necesari pentru eliminarea bacteriilor concomitent cu menținerea gustului și a prospețimii mâncării.


  

 

Mașinile de spălat cu funcții pentru dezinfectare și sterilizare

Mașina de spălat trebuie să aibă eficiență energetică cât mai bună (clasa A++ dacă se poate) și să fie dotată cu mai multe programe de spălare pentru haine din diferite materiale și culori, la temperaturi diverse, cu consum minim de detergent și timp.

Mașinile de spălat rufe pe lângă rolul bine determinat de îngrijire și siguranța în manipularea hainelor, trebuie să asigură curățarea și prospețimea lor. Alte două caracteristici care reprezintă avantaje în utilizarea mașinilor de spălat sunt: garnitura antibacteriană și permiterea curățării tamburului cu apă fierbinte.

Garnitura antibacteriană conține aditivi speciali ce elimină riscul apariției bacteriilor, asigurânduse implicit o igienă corectă și sănătoasă. Curățarea tamburului cu apă fierbinte de 90 °C influențează distrugerea mai multe tipuri de bacterii și mucegaiuri, curățând concomitant și cuva.


Noile modele de mașini de spălat Toshiba:  T01/03 Series, T05 Series și T05 Series dispun de tehnologia GreatWaves, prin care se protejează hainele în timpul spălării.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu