cluc24

sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Amintiri cu produse locale de calitate

 

Sunt atât de agitat din cauza grabei că nici nu mai știu cum mă cheamă! Noroc că mă strigă vecina și-mi aduc aminte. Mă roagă să-i achit o factură de utilități, pentru că ei îi este greu să iasă din casă. O liniștesc spunându-i că-i voi rezolva mica problemă și... devin mai agitat. Mă uit la data expirării facturii, verific data pe telefon și constat că este o zi de aniversare.

Se împlinesc câțiva anișori de când am cunoscut-o pe soția mea. A fost ceva neprevăzut. Era într-o zi de vineri când mă pregăteam să mă întâlnesc cu prietenii mei la o bere. Pe drum spre locație am văzut-o pe ea! Atunci am uitat complet destinația călătoriei mele, numele meu, astfel încât pur și simplu am acționat din impuls. Atunci am crezut că a fost totul în regulă dar peste ani, soția mea mi-a spus că se supărase puțin, pentru că o femeie nu se cucerește ducând-o la un restaurant unde să bei bere.... De fapt am și mâncat ceva, dar nu-mi amintesc exact ce anume.

Anii au trecut și am constatat că am făcut o alegere bună, atât eu cât și ea, aceea de a deveni o familie. Ea s-a obișnuit cu mine iar eu am învățat multe.

De la soția mea am redescoperit gustul vieții, atât la propriu cât și la figurat. De când m-am căsătorit, am început să consum produse bio, naturale și mai ales sănătoase. Dacă înainte căutam produsele mai ieftine, acum cumpăr ceea ce este de calitate chiar dacă este mai scump. Am ajuns la ideea că a plăti puțin mai mult pentru alimente hrănitoare și de înaltă calitate merită cu prisosință. 

Un singur incovenient avem, acela că timpul este scurt iar ca să ajungem la producătorii locali avem nevoie de această resursă a vieții. Din luna octombrie și până în luna martie este greu să găsim deschise piețele și băcăniile fermierilor pentru că ziua este mai scurtă, se întunecă mai repede. Dar atunci când își dorești, viața îți aduce instrumentele necesare îndeplinirii dorințelor.

Am găsit oportunitatea cumpărăturilor online, printr-un magazin virtual care preia produsele direct de la fermieri și le comercializează în întreaga țară. Am găsit carne de la tara din  pui crescut natural. De asemenea în cadrul aceluiași magazin se găsesc printre altele fructe proaspete, legume de la tara, mezeluri naturale. lactate și ouă, produse de brutărie, pește și icre, dulciuri și spre marea mea bucurie: băuturi (bere și vin). La magazinul virtual Băcănia Tei, produsele proaspete se livrează doar în București și Ilfov, iar în restul țării se expediază (deocamdată) doar produse neperisabile.

 


Pornind de la aceste considerente, am venit mai repede acasă astfel încât să-i pregătesc o surpriză soției mele, pentru a retrăi acele momente unice din ziua în care ne-am cunoscut.

Am pregătit un mic aperitiv cu cașcaval și salam de curcan alături de roșii și ceapă. Apoi am  încălzit ciorba de perișoare gătită de soția mea cu o zi în urmă, ca să fie pe masă și ceva pregătit de ea. Apoi am făcut cartofi prăjiți și cotlet de porc pe care-l savurăm alături de ardei copți și ne delectăm cu bere!

Berea este băutura mea preferată, așa că soția mea s-a adaptam și-i place și ei. Nu-mi amintesc care-i tipul ei de bere preferat, așa că am comandat mai multe de la Băcănia Tei.

 


Înainte, eu singur mâncam tot ce am pregătit acum, mă îngrăsam, aveam colesterolul ridicat și oboseam. Consumam mult dar nu de produse de calitate care să mențină un standard cantitativ ideal! Acum stau și mă gândesc, cum poți găsi produs final mult mai ieftin decât ingredientele folosite și mâna de lucru....

În compoziția berii  se află: drojdia de bere, malțul, hameiul și apa cristalină, deci ingrediente naturale. Proteinele sunt date de cerealele din bere, adică în special orzul. Deci și oamenii consumă orz, nu doar ierbivorele!

Orzul este sănătos pentru că conține fibre și vitamine de tip B, iar hameiul este cunoscut ca aurul verde, fiind sursă importantă de antioxidanți. De asemenea, drojdia conține în jur de 17 vitamine, 14 minerale și 16 aminoacizi atât de esențiali organismului uman.

Dacă vinul este o băutură nobilă ce-și găsește rădăcinile în epoca dacilor, berea are o vechime de peste 6 000 de ani. Se spune că berea a fost descoperită ca urmare a udării pâinii care a fermentat și astfel s-a născut ceea ce astăzi ne produce starea de relaxare. Berea este originară din actualul Iran dar comercializarea ei a fost începută de locuitorii actualei Germanii de azi, în anul 1200. Prima bere îmbuteliată s-a făcut în anul 1605.

Specialiștii și cercetătorii în domeniu au găsit cinci beneficii importante ale berii: bogăția în nutrienți care fortifică oasele, are conținut redus de zaharuri, previne boala Alzheimer (reducând cantitatea de aluminiu din corp prin îmbogățirea organismului cu siliciu organic), reglează echilibrul hormonal și este balsam pentru păr. Acum știu unde dispare uneori berea... când este doar soția mea acasă!

 


După această mică petrecere în doi va urma o vizită a unor cunostințe, astfel că vom continuă să servim mâncare naturală și de această dată vom consuma vin.

 

Sfaturi despre produsele locale:

Dacă toți am sprijini producătorii locali atunci am avea o economie națională mult eficientă.

Dacă alergăm doar după produse ieftine, atunci devenim simpli consumatori cărora nu le pasă de calitate, sănătate ci doar de partea financiară. Banii nu aduc fericire iar sănătatea este de aur.

 

Sfaturi despre bere:

Berea nefiltrată este mai bună pentru că prin filtrare se elimină drojdia care este bogată în vitamina B. Consumul moderat de bere nu dăunează adulților!

Vinul după bere e o plăcere!

 

Deocamdată doar atât pentru că timpul zboară și trebuie să mă pregătesc. Să nu uit dulciurile dar nu găsesc mierea pentru că mai mult ca sigur, soția mea a luat-o cu ea, pentru a se energiza la servici!

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020 iar clipul video l-am preluat de pe canalul propriu de YouTube.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu