cluc24

sâmbătă, 29 octombrie 2022

Mizzy cea neastâmpărată

 

Mă mișc încet pe nisipul încălzit de soare și mă îndrept spre iarba proaspăt cosită. Mai fac doi pași și mă lovesc de un picior subțire. Ridic privirea și văd o creastă. Cocoșul se uită la mine și mă ciocănește pe cap, semn că am intrat pe teritoriul său, așa că revin alături de familia mea.

Eu am două surori și un frățior. Mama are grijă de noi, dar se sperie când plecăm, penru că alături de casa unde stăm se află un drum pietruit și se aud mereu zgomote de motoare furioase!  Într-o zi, la noi în grădină a aterizat o cască metalică. Am alergat să vedem ce s-a întâmplat și să studiem obiectul, apoi am descoperit alături de cască, un bărbat nervos. Acesta s-a răstit la noi și a sărit gardul grăbit, plecând.

Mă învârt prin curte și aștept pe cineva ca să mă adopte. Una dintre surioare a plecat cu o doamnă drăguță care avea o fetiță zglobie. Nu vrea să rămân ultima pe aici și toți să mă privească cu milă, iar câinele de alături să mă latre ori de câte ori trec pe lângă căsuța lui.

Sursa foto: Album propriu


Văd o domnișoară frumoasă cu ochii verzi ca și ai mei. Se îndreaptă zâmbitoare spre noi, iar eu mă grăbesc să-i ies în întâmpinare, dar mă împiedic în nisipul urât mirositor și alunec pe pantoful ei negru, pe care-l murdăresc. Gata, am ratat și oportunitatea asta. Strig, dar se pare că nu am sanșă. Mă retrag spre cocina porcului și privesc departe, în gol.

Deodată o mână mă ridică la cer și aud spunând: Mizzy. Probabil așa mă cheamă și eu nu știam. Este femeia cu ochii verzi și părul roșcat. Mă așează într-un coșuleț și mă duce într-o mașină. Stau ascunsă sub păturica din coș, ascultând ce se vorbește, deși nu înțeleg nimic. După câteva minute, se aude portiera, motorul și coșul se mișcă în ritmul pietrelor de pe drum. Închid ochii, mă liniștesc și adorm.

 În jurul meu este întuneric. Visez? Deschid ochii și descopăr că sunt în pătuț, lângă femeia cu ochii verzi. Ne uităm una la alta, de parcă ne-am hipnotiza. Mă bucur că este lângă mine și mă cuibăresc în brațele ei. Ea mă sărută, mă mângăie și apoi îmi aranjează blănița. Se pare că am ajuns acasă!

Femeia a obosit și vrea să doarmă, dar eu am energie. Mă bag sub plapumă, scoțând doar năsucul. Femeia îmi aranjează plapuma și ne pregătim de somn.

Trebuie să ies în grădină să-mi fac nevoile, dar nu vreau să o trezesc pe stăpâna mea și nici să fac murdărie în noua mea casă. Ies încetișor din pătuț și găsesc litiera. În interior îmi găsesc așternetul meu igienic special, ce a fost adaptată necesităților mele. Încep să sap în nisip, iar spre suprinderea mea nu apare praf sau murdărie. Substratul din care este alcătuit așternutul igienic are o granulație fină, oferă confort și mă face să mă simt ca o regină!

 

Sursa foto: Imperial Care White

Femeia cu ochii verzi a plecat la serviciu, dar mi-a lăsat hrana mea specială. Eu mă plictisesc singură, dar mă bucur de tot confortul oferit de așternutul igienic pentru pisici Imperial Care White, ce a fost realizat în colaborare cu numeroși crescători de pisici din România, care vor să ne ajute să trăim precum unele ființe speciale, așa cum și suntem de fapt. Acest așternut igienic pentru pisici, testat și recomandat de Federația Națională Felinologică Română, reprezintă o recunoaștere a valorilor noastre. Ne recâștigăm și noi, pisicile, drepturile noastre! Când am văzut prima oară cutia, m-am speriat că a venit o altă pisică albă, care vrea să-mi ia locul, dar de fapt a venit ca să mă ajute, fiind doar o imagine pe un ambalaj.

Sursa foto: Imperial Care White


Mă ridic încet și o pornesc spre pervazul de la fereastră. Geamul este închis, dar eu sar pe clanță și reusesc să o manevrez ca să se deschidă. Lângă geam apare prietena mea care se strecoară în interior. Ne așezăm pe nisipul fin, stăm de vorbă, îi bârfim pe motănei, discutăm de plimbările în parc și pe la rudele stăpânelor și apoi lenevim. Ne odihnim până ceasul de pe perete își aliniază liniile spre aripa de est. Prietena mea servește alături de mine bunătățile lăsate de femeia cu părul roșcat, apoi pleacă.

Cu greu, reuseșc să închid fereastra și să-mi reiau locul pe canapea. Apare femeia cu ochii verzi, mă alintă, se joacă cu mine, își prepară mâncarea și ne așezăm pe canapea ca să ne uităm la imaginile cu animăluțe de pe ecranul televizorului. Toate acele animale par mari, chiar și găinile pe care le fugăream când mergeam cu stăpână mea la țară, la părinții ei. Ce bine că eu stau cu femeia cu ochii verzi, mama mea, tot timpul!

Femeia îmi verifică litiera să vadă dacă miroase urât, îmi schimbă așternutul din betonită albă, de calitate superioară, care nu generează praf. Având o putere mare de conglomerare și absorbție prin formarea unor bulgări de consistență ultra compactă, procesul de curățare al litierei este fie rapid și economic. Granulația extra-fină a bentonitei naturale asigură o eficiență maximă din punct de vedere al consumului.

 Uneori, femeia se miră că nu mă îngraș deși mănânc mult și nisipul așternut trebuie înlocuit mult mai des decât spune statistica. Probabil de aceea, ea cumpără Imperial Care White  cu aromă de iasomie de 10 litri, deși statistic, eu am nevoie de doar 6 litri într-un an. Ea nu știe că am o prietenă!

În primele zile de când am venit pe lume, am stat în nisip, apoi în rumeguș, iar acum dețin propriul meu așternut igienic pentru pisici, al cărui punct forte îl constituie formula de control maxim a mirosurilor, care dezodorizează bulgării formați, transformând mirosul neplăcut al acestora într-o aromă agreabilă de iasomie, ce-mi reamintește de viața de la țară.

După ce-și pregătește cele necesare pentru a doua zi la serviciu, femeia se pune în pat însoțită de mine, până când ea adoarme și începe să sforăie încet, moment în care eu mă retrag în confortul meu. Uneori, am impresia că eu sunt mămica acestei femei, că o ajut să doarmă și-i țin companie. Poate de aceea se bucură mereu când mă vede!

Abia aștept să vină vinerea, pentru că la fiecare sfârșit de săptămână avem activități de recreere în aer liber: în parc, la țară, în pădure. O femeie care iubește pisicile este inteligentă și greu de cucerit, pentru că deja a fost acaparată!

Gata, atât despre mine, pisicuța Mizzy!

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu