cluc24

luni, 10 octombrie 2022

Arta unui somn odihnitor

 

Închid televizorul și mă pregătesc de somn. Crengile de nuc lovesc încetișor în geamul din cameră. Vântul vrea să mă anunțe că se apropie frigul și să mă pregătesc de sezonul rece. Încerc să dorm, dar gândurile și problemele mă frământă. Nu sunt convins că voi găsi soluții la tot ceea ce am de rezolvat. Îmi aduc aminte de factura la electricitate și tresar. Să nu uit să o plătesc mâine, sau azi, că este deja trecut de miezul nopții.


Sursa foto: Album propriu


Mă întorc pe partea dreaptă și-mi aranjez perna și pătura. Nu este poziția optimă de somn, așa că mă răsucesc și apoi decid să mă întorc pe burtă. Simt că îmi este frig. Mă ridic din pat și-mi reglez termostatul la 21 de grade. Se pare că temperatura de 19 grade este prea mică. Soția mea deschide un ochi și mormăie ceva. Intuiesc că mă avertizează de costurile pe care le vom avea la gaz. Totuși, mai bine sănător decât bolnav și să dau banii pe medicamente!

Revin în pat, dar tot nu reuseșc să adorm, astfel încât îmi pornesc veioza și iau cartea de pe noptieră. Încep să citesc însă literele mi se par ca niște lămpi ale bradului de Crăciun, care luminează intermitent. Renunț, astfel că pun înapoi cartea pe noptieră și opresc lumina. Îmi caut o poziție ideală de somn, însă mi se înfundă nasul, deci mă ridic din pat și-mi caut picăturile de răceală. Inima îmi bate puternic, precum gongul de la teatru, ce anunță spectatorii că începe piesa.

Timpul trece iar eu mă pregătesc de o noapte albă deși peste tot în jurul meu este noapte. Crengile lovesc continuu în geam. Închid ochii și visez că aș vrea să dorm! Sunt obosit, pentru că am lucrat intens în ultimele zile, atât la serviciu cât și acasă. Mă învârt în pat și aud un zgomot obișnuit mie, enervant altora... S-a rupt cearceaful. Iar trebuie să mergem la cumpărături de așternuturi...

După atâtea frământări, adorm și visez. Se aude un sunet enervant. Deschid ochii și privesc spre telefonul mobil, al cărui ecran este iluminat și apare mesajul de alarmă pentru trezire. Abia m-am culcat, că mă și trezesc. Amân alarma și încerc să ațipesc câteva minute. Alarma sună iar, dar eu o amân din nou. Nu apuc să închid ochii, că se aude din nou alarma. Renunț la somn și odihnă, pregătindu-mă de plecare, de o nouă rutină obositoare sub privirile unui monstru drăgălaș, așa cum este soția mea.

La serviciu, toate ziua m-am simțit ca un extraterestru aflat în vizită pe Terra. Mă întâlneam cu colegi, stabileam anumite teme și lucrări, dar până ajungeam în biroul meu, uitam cu cine m-am intersectat, deci în mod cert, uitam și ce am stabilit... Concentrarea mea era în vacanță, iar pe mine începeau să mă bântuie durerile: de cap, de gât, de mușchi, de parcă atunci descopeream acele părți ale corpului meu!

...

Ajung fericit acasă, deschid ușa și-mi caut iubirea vieții. Mă uit în bucătărie, nu este, dar mâncarea mă așteaptă pe masă. O strig, iar o voce veselă se aude din dormitor. Mă îndrept spre locul cu pricina și o văd pe soția mea cum piaptănă îndepărtând impuritățile vegetale de pe perna din lână Confort Merino. Observ că a terminat treaba și-mi face semn să mergem ca să servim masa. O ascult, pentru că sunt cuminte și ea are grijă de mine.

După ce am mâncat, ne uităm la televizor, iar după două de relaxare, ne așezăm în pat și povestim. Simt că mă apucă somnul, așa că mă îndrept spre termostat și reglez temperatura la 17 grade, pentru că ne-am obișnuit să dormim la o temperatură mai joasă, fiind protejați de plapuma de lână din colecția Confort Lana, care folosește o lână îmbunătățită din mai multe puncte de vedere, pe care le-am descoperit și noi, în timp.

Prin modul de prelucrare și prin dispunerea fibrelor 3Direcții, plapuma oferă condiții superioare în zona umidității și a permeabilității la aer, ceea ce permite o termoreglare aproape ideală a corpului. În interiorul plăpumii se află lână pură virgină naturală, calitate merino, cu dispunere multistrat 3Direcții, cu tratament antimolii iar exteriorul este realizat 100% din bumbac Ranforce fiberproof.


Sursa foto: Confort Merino


Crengile de nuc lovesc încetișor în geamul din cameră, prevestind Iarna care se apropie cu pași repezi. Mă gândesc la problemele pe care le am de rezolvat, dar nu apuc să mi le amintesc că mă scufund într-un somn adânc și odihnitor, imediat ce-mi aranjez perna într-o poziție comodă.

O aud pe soția mea spunând ceva și intuiesc că-mi urează „Somn Ușor”, ceea ce-i doresc și eu, acelea fiind ultimele gânduri înainte de a fi primit în brațe de un somn relaxant.


Sursa foto: Confort Merino


După un timp îndelungat, se aude sunetul de la alarma telefonului mobil. Mă ridic din pat și opresc alarma, o sărut pe soția mea și mă îndrept spre baie pentru a mă pregăti de o nouă zi plină.

La serviciu, toate ziua m-am simțit plin de energie, spre invidia unor colegi care aveau impresia că am consumat multe cafele și energizante, dar nu este așa. Am reușit să-mi termin treburile programate și chiar să am timp ca să-mi sun soția și părinții, pentru a afla dacă au nevoie să-i ajut cu ceva. După ce mi-am terminat programul, mi-am verificat capul, gâtul și stomacul, ca să fiu sigur că se află la locul lor, deoarece uneori uit să grijă de mine și mă sperii când aud despre diferite persoane că sunt bolnave și mai ales, că unii dintre ei au probleme cardio, dar eu sunt ferit de asemenea evenimente neplăcute.

Mă grăbesc să ajung acasă să o ajut pe soția mea la treburile casnice.

...

Care este diferența dintre cele două zile? Același om, adică eu, dar condițiile au fost diferite, fiind influențate doar de un obiect pe care majoritatea îl neglijează: o pilotă din lână, mai exact, acele accesorii pentru un somn eficient și relaxant realizate din lână merinos.

 


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

2 comentarii: