cluc24

duminică, 16 octombrie 2022

Terapie prin pietre prețioase

 

Superstițiile au la baza lor experiențe proprii, idei preconcepute sau o istorie transmisă de-a lungul timpului. Mulți dintre noi ne temem de pisica neagră care ne taie calea, de oglinda spartă care ne aduce ghinion și multe altele.

De asemenea ajungem să avem unele „fixuri” precumcele despre modul în care să pătrunde sau să părăsim o încăpere, să ne uităm în oglindă înainte de a ieși din casă, să ne purtăm adecvat, conform grupului din care facem parte pentru a nu părea diferiți (asociat de multe ori cu termenul de ciudat).

Aceste idei nu ne definesc în realitate, pentru că pur și simplu totul ține doar de noi, de modul în care ne gestionăm viața, adică cum ne simțim noi ca persoane unice. Mai exact, trebuie să trecem printr-o terapie existențială și să ne folosim de energiile pozitive care ne induc stări și sentimente plăcute.

În copilărie, auzind atâtea despre superstiții și noroc, am aflat că usturoiul mă ferește de puterea răului, a ghinionului, astfel că îmi puneam într-o hârtie, apoi în punguță câte un cățel de usturoi. Nu am avut mereu noroc, dar încrederea că un factor extern mă protejează, mi-a impus starea ca să trec peste multe obstacole și chiar să-mi găsesc perechea din viață, atunci când am ajuns la o vârstă în care puteam gândi în perspectivă.

După căsătorie, eu am descoperit puterea cristalelor, în urma deselor plimbări prin magazinele specifice de pietre semiprețioase și a studiilor pe care le făcea soția mea, pasionată de această ramură specifică.

Într-una dintre zile, căutând un cadou pentru ea, diferit de cele cumpărate altădată, am trecut pe la un magazin de bijuterii și am luat contact vizual, pentru prima dată singur, cu cristalele terapeutice.


Sursa foto: StoneMania


Aproape că am uitat de ce m-am deplasat în acel loc, fiind atras și cucerit de o piatră semiprețioasă de culoare violet, care mi-a plăcut și mi s-a dezvăluit în toată splendoarea ei. Nu a vrut să-mi spună cum se numește, ci doar să-mi reamintească că face parte din marea familie de pietre semiprețioase

Apropiindu-mă de piatra semiprețioasă am început o cumunicare ciudată, fără cuvinte doar prin emoții. Instantaneu am simțit cum mi s-au înlăturat toate blocajele acumulate în cursul zilei și am scăpat brusc că dispar și dependențele legate de timp, spațiu, agitație și nervozitate. Apoi am sesizat că parcă aveam al treilea ochi, devenind mai intuitiv și redescoperind că Universul nu există doar pentru a a ne lupta cu cei din jur și cu noi înșine, ci să fim mai buni.

Apoi am aflat violetul se obține dintr-un amestec de albastru și este considerată culoarea umbrei, fiind o nuanță de purpuriu. “Culoarea este fundamentală pentru cunoașterea lumii care ne înconjoară” - spunea Kassia St. Clair în cartea ei despre culori. Purpuriul reprezintă puterea și este simbolul opulenței, a excesului  și a conducătorilor. Această nuanță s-a obținut inițial dintr-o multitudine de crustacee, deci exte potrivită zodiilor de apă..

Sursa foto: StoneMania


Conform studiilor specialiștilor, un cristal bine tăiat poate să concentreze curgerea particulelor încărcate energetic. Vindecarea durează mult mai puţin dacă oamenii își folosesc puterea minţii, moment în care  terapia prin cristale (numită și cristaloterapia) este de mare ajutor.  

 

După ce am auzit cele spuse de către piatra semiprețioasă, doar prin sunete și imagini care au fost adevărate terapii, m-am uitat la eticheta ei, aflându-i numele: Ametist.

După propria-i prezentare, am identificat-o și am aflat multe lucruri interesante despre acest cristal. Ametistul este considerat a fi cea mai frumoasă dintre varietățile de cuarț și a fost recunoscut din vremuri îndepărtate de către egiptenii antici, de romani și etrusci.

Denumirea provine din grecescul amethystos, care se traduce “împotriva beției”. Această denumire apaține perioadei Evului Mediu, când cei care beau din cupe de ametist, nu se îmbătau. Ametistul mai este cunoscut și sub denumirea de “piatră episcopală”, fiind și un simbol al iubirii.

Sursa foto: StoneMania


Culoarea acestei pietre este de un violet deschis până la violet închis, ori roșu – violet, transparent, translucid și având un luciu sticlos. Cristalele din ametist s-au montat în bijuterii ale coroanelor regale, precum sceptrul Ecaterinei cea Mare și sceptrul coroanei imperiale britanice. Chiar și în tezaurul Vaticanului este păstrat un inel cu ametist al Papei.

Se spune că cel care poartă la el ametist este ferit de vrăji și de magie neagră. Această piatră semiprețioasă întărește voința, echilibrează metabolismul, tratează insomniile și nevralgiile.

 Pornind spre casă cu un cristal de ametist în buzunar, pentru care eram gata să plătesc cât pentru un diamant, oprindu-mă la biserică în amintirea părinților decedați, am simțit o senzație liniștitoare, de pace, relaxare și am conștientizat existența spiritualității. Efectiv am uitat de supărarea, nervii, grijile, stresul și tensiunile care mă dominasera dimineața, fiind reminescențe ale unei zile de lucru agitate.

După ce i-am oferit soției mele un colier din pietre de ametist, mi-am adus aminte, că la prima noastră întâlnire, ea purtase o asemenea bijuterie și cred că astfel am avut o stare de calm, mi-am învins frica de comunicare și m-am limpezit la nivel mental, având și intuiție.... Deci, ametistul încă deține unele secrete care trebuie descoperite....

  

Sursa foto: StoneMania

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu