cluc24

miercuri, 26 octombrie 2022

Biblioteca de la depozit

 

De multe ori simțim că nu ne găsim locul, că în jurul nostru este prea aglomerat și avem nevoie de spațiu. Nu știu cum sunt alții, dar atât la mine cât și la prietenii pe care-i am, prima etapă din viața unui obiect este acela de a fi expus la vedere, apoi apare starea de meditație și se decide depozitarea acestuia. Obiectul este transportat cu grijă în pod sau în într-o boxa specială din beci, iar de acolo până la reciclare sau transfer către alte persoane nu este decât un mic pas.

Agitația și oboseala de peste zi, ne induc automat o stare și o dorință de relaxare, liniște și mai ales un spațiu propriu cât mai larg.

De-a lungul vieții avem nevoie de multe lucruri, unele care ne ajută în viața de zi cu zi, altele ne dezvoltă abilitățile și cunostințele sau sunt mai mult decât necesare unei existențe normale. Chiar dacă unele obiecte nu ne sunt utile în fiecare zi totuși avem nevoie de ele, deci este bine să le găsim un spatiu pentru depozitare care însă să nu le distrugă în timp.

De-a lungul vieții avem de învățat, motiv pentru care, conform clasicilor din „cărți culegem înțelepciune” și putem să ne (re)descoperim unele abilități de mult uitate într-un colț al minții. Se spune că lumea în prezent nu citește, dar totuși, cultura se află la loc de cinste în țara noastră, pentru că mereu avem personalități recunoscute peste hotare.

Printre motivele pentru care oamenii nu prea citesc, poate fi multitudinea de cărți existente pe piață, lipsa de promovare a scriitorilor care dau plus valoare literaturii, prețul cărților, programul scurt de la biblioteci (în general 9-17 - exact ca programul de lucru al multor posibili cititori) și poate chiar și frica că cititul poate deveni un hobby costisitor în timp, iar o bibliotecă proprie în locuință, ocupă spațiu.

O prietenă de-a mea, Helena Bijoux, care se ocupă de bijuterii, a avut de asemenea o problemă legată de spațiu pentru pasiunea ei handmade, iar soluția ideală pe care a găsit-o a fost cel de inchiriere spatiu.

Cum ar fi să existe o bibliotecă personală care să se afle într-un container de depozitare?

Această bibliotecă poate fi una personală sau de grup. Astfel, fiecare persoană din grup, poate achiziționa câteva cărți pe care să le depună într-un spatiu special amenajat.

 

Sursa foto: La Depozit

Care sunt avantajele unui grup de pasionați de literatură?

Fiecare persoană din grup își va achiziționa cartea/cărțile dorite, le va expune într-o bibliotecă existentă într-un container de depozitare unde va avea acces atât acesta cât și ceilalți membri ai grupului. Numărul de cărți va crește iar investițiile sunt stabile și minime din partea tuturor.

Dacă dorim să citim o carte, de multe ori nu o găsim pe internet, sau ne place să simțim mirosul specific al unei cărți în format de hârtie. Putem merge oricând și la orice oră, la biblioteca din depozit și să ne alegem lectura dorită.

În cazul celor care își continuă studiile universitare, cărțile de specialitate pot fi preluate ușor, chiar în noaptea dinaintei examenului stresant.

Pentru cei care vor să se dezvolte personal, cărțile specifice, bine grupate în bibliotecă îi pot ajută în dezvoltarea și/sau descoperirea propriilor abilități.

Cei care iubesc beletristica, pot găsi ușor cărțile dorite, la orice oră din zi și din noapte, că poate au nopți albe, iar acestea vor trece mai ușor.

 Colaborarea dintre oameni duce la crearea de grupuri care având interese comune, pot duce la dezvoltarea unui business. Astfel poate fi începutul unei afaceri, numită generic Biblioteca LaDepozit care poate atrage atât investitori în bibliotecă cât și cititori pasionați care pentru o anumită sumă, pot beneficia de împrumutarea cărților pe care și le doresc și nu au resurse financiare pentru investiții ori nu le găsesc în timp util în librării.. Cititorii pasionați și dornici de extinderea cunostințelor sau pur și simplu pentru un refugiu relaxant, pot investi astfel încât cei care se ocupă de bibliotecă să scape de plata chiriilor, având resurse mai mari pentru a investi în extinderea numărului de cărți.

Conceptul de self storage a apărut de curând în România. Spațiile disponibile sunt de diferite dimensiuni: 1,75 mp, 3,5 mp, 4,8 mp, 14 mp sau 28 mp și se pot închiria pe termen scurt, mediu sau lung. Contractele sunt flexibile, beneficiarul poate renunța oricând la serviciul ales.

Sursa foto: La Depozit


Cărțile aranjate frumos pe rafturi, sunt depozitate în spații izolate, curate și moderne, care beneficiază de monitorizare video non-stop și asigurare.. Accesul cititorilor în incinta locației este disponibilă non-stop, totul fiind automatizat, folosindu-se o aplicație pe mobil care permite accesul în incintă. Facturarea chiriei este lunară și se realizează automatizat.

Prietena mea a folosit contra-cost și serviciile de transport pentru produsele ei handmade.

Pentru început se poate închiria cea mai mică boxa de depozitare, iar apoi, dacă spațiul devine insuficient, se poate trece la un alt nivel dimensional al containerului de depozitare.

Eu aș investi în cultură și în oameni, pentru că nimeni nu este atot-știutor, iar studiul reprezintă mereu o modalitate de a ne iniția, de a învăța, de a angrena creierul într-o gimnastică a minții. Indiferent de tipul de carte pe care-l citim, mereu ne rămâne câte ceva întipărit în memorie, care în timp ne poate fi de ajutor, chiar în situații limită.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu