cluc24

duminică, 7 octombrie 2018

Alegerea ținutelor vestimentare - o veșnică dilemă


A venit toamna...


-          Bună ziua, eu sunt Toamna! Bucuroasă de revedere!

-          Bună ziua. Eu sunt eu... bucuros  că mai exiști și că ne faci onoarea să ne vizitezi și în acest an.

Ce bine că a venit Toamna. Zilele devin mai scurte și frigul începe să-și facă simțită prezența după o vară caniculară. Toamna înseamnă bucurie, belșug și implicit alegerea unor ținute adecvate acestei perioade.
Pentru bărbați este ușor de făcut alegerea vestimentației, pentru că nu sunt prea multe.... Cineva mi-a spus că nimic nu este așa cum pare, așa că am început să-mi calculez necesarul vestimentar și am ajuns la o listă de zece obiecte care sunt nelipsite din propria garderobă.
Trebuie să știm cum să ne îmbrăcăm potrivit fiecare eveniment și pentru orice zi pe care o parcurgem în calea timpului. Se spune că fiecare zi este asociată unei anumite culori vestimentare.
Așa și este, mai ales că hainele țipătoare sau în multe culori produc agitație și aduc anumite energii și nu numai. Eu mă îmbrăcasem o dată cu o cămașă multicoloră, cred că avea și culori necunoscute iar toți cei cu care intram în contact vizual, mă priveau ciudat, dar nu pentru că arătam bine, ci pentru că nu știau ce specie sunt mai ales că albinele și alte zburătoare se agitau pe lângă mine, în căutarea polenului!

10 produse necesare în garderoba pentru toamnă


Cele zece obiecte vestimentare trebuie să se potrivească atât stării personale cât și culorilor specifice nouă și mai ales să fie calitative. Acestea sunt prezentate mai jos, în altă ordine decât cea firească pentru femei: de jos în sus! Femeile mereu caută să-și asorteze hainele la încălțăminte, eu voi face invers, alegând întâi încălțămintea! Măcar așa nu risc să plec desculț de acasă, când mă grăbesc!
Dacă încălțămintea se poate combina cu toate celelalte componente vestimentare, îmbrăcămintea trebuie să fie combinată și specifică zilelor obișnuite, de petreceri și a evenimentelor de gală. Toamna când este mai răcoare se folosesc culori cu nuanțe închise, care să păstreze căldura corpului.
Atât eu cât și alți bărbați, putem alege ceea ce ne place, în ceea ce ne simțim bine și care să ne reflecte personalitatea și stilul. Pot fi doar un simplu eu, sau un o mulțime, adică noi!

1. Pantofi 

Modelul ideal este din colecția Kappa, confecționat dintr-o combinație de material textil cu material sintetic, cu spatele călcâiului rigidizat. Pantofii trebuie să fie confortabili și să se lege prin șireturi. Măcar așa mai slăbim un pic și evităm să mâncâm mult înainte de plecare, pentru a ne putea apleca cu ușurință.
Culoarea albă este ideală pentru că ne putem pregăti de iarnă, când totul va fi alb și această culoare se spune că este una benefică zilelor de luni, cele de început de săptămână. Eu mereu încep câte ceva, deci această culoare mi se potrivește ca o mănușă!

2. Ghete

Când se apropie în mod vertiginos iarna dar soarele încă își trimite razele mirifice, trebuie să ne echipăm cu ghete de culoare neagră din două motive principale. Negrul se potrivește și se asortează la orice altă culoare, iar dacă ne prinde iarna pe uliță și cădem în zăpadă, negrul ne scoate în evidență în cazul în care suntem cu capul în nămeți.
Din motivul prezentat anterior și pentru ușurință, ghetele Wrangler, confecționate din piele naturală sunt cu șireturi și au spatele călcâiului rigidizat.

       3. Pantaloni albaștri - ținută casual 

Pantalonii albaștri din colecția Urban Surface cu buzunare oblice și cu șnur în talie, realizat 66% din bumbac este ideal la orice tip de cămașă și eveniment: la locul de muncă, la cumpărături, în vizită și la petreceri cu prietenii și familia.

4. Pantaloni negri

Pantalonii negrii din colecția Mango Man cu fermoar confecționat din țesătură netedă oferă noblețe și eleganță, fiind ideală la evenimente importante și la întruniri cu oameni pretențioși.

5. Cămașă albastră cu mânecă lungă

        Cămașa albastră din colecția Tom Tailor Denium, cu guler clasic, moale și cu nelipsitul buzunar pe piept și realizat în proporție de 78% din bumbac este ideală pentru evenimentele de zi cu zi și de petrecerile cu prietenii și familia.

          6. Cămașa neagră cu mânecă lungă

     Cămașa neagră Wrangler confecționată din denim, cu guler clasic și nelipsitul buzunar pe piept este util pentru evenimentele zilnice. Acest model cu închidere cu cleme este mai rapid de îmbrăcat în cazul în care suntem în urmă cu timpul.

7. Cămașă elegantă

Cămașa elegantă Trussardi Jeans confecționat din țesătură ornamentală este ideală pentru evenimente de gală, alături de pantalonii eleganți, negri. Cămașa se încheie cu nasturi și are manșetele ușor rigidizate, pentru a oferi o anumită eleganță, specifică momentului. Cămașa trebuie să fie albastră cu puțin negru: simbolul unei zile perfecte și totuși sobre.

          8. Pulover subțire pentru momente friguroase

       Pentru serile și diminețile răcoroase avem nevoie de un pulover tip Tommy Hilfger Tailored, cu decolteu rotund confecționat din tricot de lână. Acesta poate deveni un accesoriu ușor de transportat în geantă sau în mână în cazul în care temperaturile de afară ne conving să renunțăm, pentru moment, la ele.
Acest pulover se asortează perfect la cămăși și pantaloni, atât prin prisma culorii cât și a modelului.

          
 9. Geacă din denim cu guler și buzunar la piept

Geaca Levis cu mâneci și manșete încheiate, având buzunarele oblice, atât de necesare dacă ne este frig la degete, este ideală pentru plimbări și activități zilnice, evenimente ce necesită ținută casual sau sport. Geaca este ideală pentru că este realizată complet din bumbac și se încheie cu nasturi.

10. Palton pentru momente mai figuroase

         Dacă este o toamnă târzie sau o iarnă mai grăbită, un palton  Trussardi Jeans este ideal pentru orice eveniment și se poate combina cu orice tip îmbrăcăminte. Realizat în proporție de 47% din lână, cu căptușeală, buzunare oblice și mod de închidere cu nasturi, ne putem simți perfect în acest produs vestimentar fără a fi nevoie să tremurăm la micile rafale de vânt.

Se spune că haina face pe om, dar dacă posesorul îmbrăcăminții nu știe să-și poarte bunurile vestimentare în mod corect și conform uzanțelor, degeaba....
Având aceste zece obiecte, scăpăm de grijă întrebării „Cu ce mă îmbrac?” și de teama că trebie să fug la magazine să probez haine....
Deci nu ne trebuie multe haine ci doar unele potrivite pentru diferite ocazii și momente, clipe de viață!

Gânduri de viitor


Așa cum gospodinele își pregătesc bunătățuri pentru iarnă, noi ne putem împroșpăta garderaba, în fiecare început de anotimp pentru a scăpa de grijă ținutei vestimentare.
Dacă toamna s-a rezolvat, urmează să mă interesez de sezonul rece, de iarnă.
Se spune că cine se pregătește din timp, are mai multe posibilități și oportunităși și oricum este „mai bine să ne pregătim decât să nu ne pregătim”.
Cum de unde să ne inspirăm? Ca și până acum, de acolo de unde avem mereu răspunsuri... După fiecare întrebare, vine în mod sigur Answear!
Există chiar și un Club Answear care oferă reduceri celor care fac parte din această comunitate.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018 iar imaginile cu ținutele vestimentare au fost preluate de pe situl Answear, iar imaginea introductivă îmi aparține.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu