cluc24

sâmbătă, 30 septembrie 2017

Omul între viața și moarte

Viața este așa cum ne-o facem fiecare dintre noi. La început de drum învățăm lucrurile importante pentru a avea școala vieții, iar apoi, în timp, odată cu trecerea anilor și avansând ca generație, oferim sprijin celor mai tineri.
Când afli că cei din jurul tău încep să plece în altă lume, își apare inevitabil, în minte o constatare: Am îmbătrânit! Dar nu trebuie să fii bătrân pentru a trece la cele veșnice, pentru că grijile, necazurile și problemele ce apar în decursul vieții influențează stilul de viață.
În cadrul existenței noastre, conducem multe persoane pe ultimul lor drum, până ajungem, ca și noi să păsim pe această cale. Moartea nu este un sfârșit, este un nou început. Sufletul părăsește corpul și migrează pentru cele veșnice. Amintirile rămân, iar cei dragi își vor reaminti de noi, așa cum am fost prezenți în clipele pe care le-am petrecut cu ei.
Teama de moarte nu trebuie să existe pentru că noi trăim pentru a-i ajuta și sprijini pe cei din jurul nostru, pentru a îmbogăți temporar existența celor cu care intrăm în contact.
Frica de a muri există mereu, iar gândurile că cei care rămân, vor avea de plâns trecerea în neființă și trebuie să rezolve problemele legate de înmormântare, de multe ori conduc spre suferință...
Dacă în trecut nu aveai timp să-și plângi morții decât după terminarea tevaturilor legate de înmormântare, acum toate aceste probleme trec în plan secund. În prezent există mai multe oportunități pentru rezolvarea situațiilor, iar unele companii de pompe funebre oferă servicii complete, care vin în sprijinul familiilor îndoliate. Acestia pot avea răgazul necesar, pentru a-și lua rămas bun de la cel trecut în lumea veșnică.
Pentru o viață mai bună a celor dragi, mulți au plecat pe alte meleaguri pentru a-și câștiga existența. Atât ei, cât și cei care pleacă în concedii peste hotare simt un ghimpe în inimă, gândindu-se inevitabil și la lucruri neplăcute. Unul dintre acestea, în acele momente ar fi trecerea în neființă, acolo departe de țară și de familie.
Pentru repatrierea corpurilor celor decedați există în prezent, mai multe soluții viabile, în condiții optime și profesionale. Unele companii, oferă servicii funerare complete, de la repatriere decedati până la conducerea decedatului pe ultimul său, eliberând astfel, în liniște, un nou suflet. Companiile asigură și transport funerar international rezolvând în acest fel, o mulțime de treburi birocratice care țin de obiceiuri, culturi, tradiții și politică națională în context internațional.

Frica de moarte nu-și are rostul, conform unor scrieri la intrările de la firmele de pompe funebre: Faci ce faci, și tot la noi ajungi! Important este ceea ce lasă omul în urma lui. Regretele târzii sunt tardive, iar viața și moartea sunt singurele atribute ale existenței umane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu