cluc24

vineri, 2 octombrie 2015

Un vis, o premoniție, o durere care trece.....



O fată frumoasă îmi face un semn discret. Mă uit la ea... și sar din pat, picând pe podea!
Au! Mă doare măseaua! Groaznic! Îmi aduc aminte de vremurile bune, când mergeam în mod regulat, la clinica stomatologica  și nu aveam probleme!
Durerea pare mai ascuțită ca de obicei. La ultima vizită, în urmă cu... ceva ani buni. mi s-a propus , ca în locul de unde mi s-a extras un dinte, pierdut în urma unei meci de fotbal, să mi se facă un implant dentar  dar am refuzat... Eram tânăr și nu gândeam! Acum sunt mai gânditor!
Până la urmă, îmi iau inima în dinți și pornesc spre baie, mă spăl pe dinți ușor, ca și cum ar fi de porțelan, mă îmbrac și ies încet din casă, ca și cum , m-aș feri să nu mă zărească durerea de măsea. Ajuns în stradă, simt o zvâcnitură și scot un geamăt. O femeie trece pe lângă mine, crezând că am salutat-o, îmi răspunde.
O iau agale pe stradă. Privesc în pământ, ferindu-mă de soare. Tresar, văzând o poșetă imensă, care îmi apare în față. În urma ei, apare un braț și o grăsană care-mi aruncă o privire de se sperie și măseaua, care se linistește pentru un timp.
Mă retrag într-o parte dar mă trezesc cu un câine mare, în fața mea. Acesta se uită la mine, văzându-mi fața chinuită, renunță să mă latre, continuându-și plimbarea, alături de blonda care-l însoțea, certându-se cu cineva, la telefon.
Parcă totul pare întors pe dos. Până la urmă, decid să merg cu autobuzul, spre destinația mea finală. După vreo douăzeci de minute, apare, triumfător, autobuzul. Reusesc să urc și să-mi găsesc un locșor, în colț...
Călătoria continuă, autobuzul merge în hopuri, salutând gropile. La un moment dat pune frână, iar un cot îmi avertizează măseau că trebuie să cobor...
Cu greu, îmi fac loc, ajung la ușa, strig la șofer că am de coborât, deoarece tocmai se pregătea de plecare din stație. Oprește și când cobor, dau cu capul, în stâlpul de pe trotuar care mă avertiza că ziua nu este una favorabilă mie.
Cu greu, ajung la Clinica Dentara Cris Smile. Acolo mă întâmpină.... fata din vis. Îi spun ce mă doare, ea-mi face un semn discret, o urmez...

După câteva minute, soarele reapare, atât pe stradă cât și în viața mea. Îmi apăs dinții, mă strâmb... iar durerea, a dispărut ca prin farmec. Totul pare ca într-un vis!
Lumea pe stradă zâmbește... Mă conformez și eu, că acum, pot!

2 comentarii: