cluc24

marți, 20 octombrie 2015

Pentru cei de lângă tine



Oamenii sunt obișnuiți să-și organizeze viața astfel încât să le fie BINE lor înȘIși. Ei socializează mai GREU în viața rEală, totul fiind transformat ÎNTR-O VIAȚĂ virtuală activă.
Când cineva ajunge într-o situație critică își dorește să fie ajutat de semenii, fără a se gândi, că atunci când lui i-a mers bine, nu i-a păsat de alții.
De ce a ajuns omul atât de nepăsător în general?
Dacă fiecare s-ar implica, măcar un pic pentru a-i ajuta pe ceilalți, dacă am fi mai buni, am oferi o părticică din timpul nostru celorlalți, societatea s-ar uniformiza, s-ar dezvolta și ar oferi oportunități pentru toți.
Guvernele și președinții de până acum nu s-au implcat îndeajuns în evoluția serviciilor sociale. Aceste servicii sunt oferite de ONG-uri în limita bugetului și a oamenilor , a voluntarilor implicați.
Omul bătrân și neajutorat trebuie ajutat. Are nevoie de medicamente, hrană, toți vor ajunge, probabil, bătrâni odată și odată!
Un dezastru natural oricând se poate declanșa provocând distrugeri materiale și în cel mai rău caz, umane.
ONG-urile care se ocup cât pot de bine cu îngrijirea la domiciliu, pentru vârstnici ți persoane cu dizabilități, realizează și proiecte educaționale, reușind poate, în viitor să sensibilizeze și pregătească un viitor mai bun, realizat de copiii de azi.
Dar pentru toate, în existența umană, este nevoie de bani, de buget, care trebuie oferit de Guvern și aprobat de Parlament și Președinte. Fiecare om politic, trebuie să se gândească, înainte de a investi în propriile călătorii, modernizări ale vieții, că mereu există și un ... celălalt! Degeaba se fac investiții exorbitante în camapaniile electorale când aproximativ  40,3% din populația României este în risc de sărăcie și de excluziune socială.
În data de 16 octombrie 2015, în 54 de localități se va deșfășura evenimentul Un Milion De Stele. Acest eveniment este la a șasea ediție națională, fiind o inițiativă a celor 10 organizații Caritas din România care deservesc peste 115.000 de persoane nevoiașe.
Caritas România derulează o amplă campanie de lobby și advocacy, pe termen lung. Scopul acesteia este de a creea un sistem de asistență socială transparentă, sustenabiă, oferind șanse egale furnziorilor ONG de servicii sociale.

La finalul lunii noiembrie, ONG-urile care ofera servicii sociale, alaturi de un grup de beneficiari vor vizita cabinetul Primului Ministru, pentru a-și prezenta dorința de a crește cu 0,3% pe an, din PIB până în 2020, bugetul disponibil la nivel central pentru servicii sociale. Nu este mult , gândindu-ne că în primul îi ajutăm pe cei de lângă noi, că nu se știe când și cum putem fi în locul lor.
Pentru a sprijini și susține această idee, s-a pus la dispoziția cetățenilor, petiția DA Servicii Sociale!, unde fiecare își poate depune semnătura și adeziunea. 
Spotul video al campaniei se poate urmări aici .
Important de reținut, doar împreună ne putem face viața ușoară! Dacă celui de lângă tine îi merge bine, și ție își va fi mai bine! Totul ține de tine!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu